Opatrovateľky v Rakúsku

Dobry vecer baby,
ako sa mozem skontaktovat s Hilswerk, robia pohovory aj na vychode?
Dakujem

Ahoj. Ja neviem nič o štrajku, no prišiel mi list z SVA, niečo o platení po ošetrení a tak, asi sa to toho niečoho týkalo, nemám to ešte cele preštudované. Vy to máte od kial, že štrajkuju? dakujem.

Odkiaľ je? Na nete som našla dve. Jedná má v ŽR tlmočnícke služby. Ani jedná však nemá povolenie ÚPSVaR.

Eva, napis na Mail bosenaemail@gmail.com

Ahoj, ma niekto skusenost s agenturou lidia? Pozitivnu, negativnu?

Ahojte, pracuje niekto cez agentúru Family Health?

Nikto nestrajkuje, len ja niekedy, ked mam zlu naladu. S tou SVA je to tak, ze Ärtztekammer sa nedohodla s SVA ohladne platieb, takze teraz je bezzmluvny vztah medzi Ärtztekammer a SVA. Pre nas poistenych v SVA to znamena, ze k lekarovi tu v Rak. mozeme ist, len budeme za navstevu lekara platit v hotovosti a SVA nam to po predlozeni potvrdenia preplati. Mozno by mohol niekto, kto perfektne vie nemecky este blizsie povedat.

Ahoj bola som v Linzi, ale len jeden den. Dostala som sa do strasnej rodiny Rosse Mayerr Zibermayerstrasse 9. Nemala som izbu, spat som mala na sedacke v obyvacke, kde sedia celucicky den a az do noci, ona fajci jednu od druhej. Na dve hodiny ma zamkla na terase, ze mam pauzu, proste horor, pozor na tuto rodinu.

Mila Jarka, nevies prosim ta ako to je na SK? Som na marodke, chodim po lekaroch a neviem, ci im to SVA preplati, ak v Rakusku je potrebne si za osetrenie platit.

Ahojte,
nie som tu často, velmi by ste mi pomohli, keby ste mi napísali zopár rakuskych agentúr na 24 / 7 Betreuung.
Ďakujem všetkým!.

Ak mas doplnkové pripoistenie v prípade choroby Zusatzversicherung in der Krankenversicherung tak dostanes na den PN 10, 76 Eur. ak nie si pripoistena tak nedostanes nic. SVA je možné predložiť aj potvrdenie o chorobe, ktoré bolo vystavené slovenským lekárom a to do 7 dní, ako už bolo spomenuté. Potvrdenie-Krankenmeldung potrebné nahlasit do 7 dní.

Ako je to do vlastneho vrecka? Skús vybaviť ty rodinu ako budeš postupovať? Chcela by som vedieť pa

Ahojte! Ako ste spokojni s ag. Arios?

Ahojte, chcela by som sa spytat, ci nepotrebuje niekto skusenu opatrovatelku so 7 roc. praxou a dobrou nemcinou? Vie niekto noeco poradit? Niekedy aj my skusene nevieme kde zatnut :slight_smile: ! Vdaka!

Www.viaviva.at

Ahoj, ja som pracovala pre Family Health v pohode bez problemov zial z rodinnych dovodov som musela ukoncit zivnost. Ale inak by som urcite neodisla. Pa

Ano je to tak o tych lekaroch v Rakusku zda sa im málo čo im preplacaju na pacientov tak nepodpísali zmluvu. Tento stav može trvať 6-12 mesiacov. Ale v nevyhnutnych prípadoch nas ošetria v určitych ambulanciach bezplatne. Skratka na pohotovosti. Ja som z toho to rozumela. Je to dnes aj na teletexte ORF 1 str. 101, 113.

Ahoj, ja som bola u nich na pohovore vo Viedni, povedali mi, že sa mi ozvú. A neviem, č mám hľadať onde alebo čakať. Ako dlho trvalo, kzm sa ti ozvali? Musela si chodiť ich dopravou?

Dievčatá, všetky máte pravdu, robím už nejaký rok v at, s nemčinou som v vysporiadaná, prečo máte problémy, viem to pochopiť, všetko sa dá vyriešiť, len je potrebné komunikovať s úradmi, hlavne je doležité ovládať jazyk, ak je rodina spokojná, dá sa v at žiť na úrovni, nech mi nikto netvrdí, že v at. sú len samé problémy, dosť o tom viem, a navyše, ak máte dobré vzťahy s rodinou, kde pracujete, všetko sa dá dohodnúť.

A samozrejme zase polovicata info. Dolezite je, ze si poistenie budes platit nadalej, nie ze si ho stopnes a budes ocakavat, ze ti Rakuska poistovna bude platit nemocenske.