Opatrovateľky v Rakúsku

Presne tak, ak v danom mesiaci by si bola hlasena aj 28.2., tak platis plnu vysku odvodov za mesiac februar.

Dobrý deň. Už dávno ma láka práca opatrovateľky v Rakúsku. Nemám ale kurz. Mám strednú ekonomickú školu s maturitou a 20rokov praxe v oblasti administratívy a účtovníctva. Mám rada prácu s ľuďmi a rada a rýchlo sa učím nové veci. Chcela by som sa spýtať, ak nemám kurz, koľko by ma stál tento kurz opatrovateľky a aké sú tam ďalšie podmienky. Podľa mojich doterajších informácií sa chodí na 2-týždňové turnusy. Som od Trenčína. Ďakujem za odpoveď. Viera Salicová 0902529039

Ja som z hilswerku odisla pre ich arogantne spravanie, ked ochories a nemozes nastupit tak ti povie pani sefka ze ta vyhodi

Ahoj alena, aj ja som z brezna, chcela by som sa s tebou porozpravať, ak si na slovensku len prezvon na 0911330386, ja zavolám díky janka

Nerob sa hlúpa, že nevieš, ako do vrecka! Nemá povolenie z MPSVaR. Robí to načierno. Nikto nechce rodinu zadarmo. Ale ak to robím do vrecka, nebudem brať poplatok ako agentúra, ktorá odvádza dane z príjmu.

Myslíte si, že je to správne, ked agentúra pýta v deň nástupu ihned poplatok

Pekné predsavzatia. Dajú sa realizovať, ak natrafíte na serióznu agentúru a dobrú rodinu. Ale rátajte s tým, že agentúry sú väčšinou zdieračské, ktoré Vám často nepomôžu, ak sa ocitnete v probléme. Hľadia si len svoj príjem. A opatrované osoby v drvivej väčšine nie sú babičky od Boženy Nemcovej. Veľa šťastia.

Dobry den, chcela by som sa opytat, chcem ist pracovat do Rakuska ako opatrovatelka, ale zial zatial som ziadnu pracu nezohnala. Mam opatrovatelsky kurz a aj som niekolko rokov opatrovala. Volala som vsade mozne, ale zatial nic. Vie mi niekto poradit nejaku solidnu agenturu, alebo niekoho solidneho, kto pracu opatrovatelky do Rakuska (Vieden, Linz) sprostredkuva a ste s nim spokojny? Dakujem.

Ak má ag. vlastnú dopravu, to znamená, že má toho príjem, ako agentúra tak šofér. Pochybujem, že sa agentúra vzdá nejakého príjmu.

Keď si od Trenčína, tak si urob kurz pre opatrovateľky v Trenčíne. Robí to tam viac agentúr. Pozri si Pardon tam bývajú inzeráty o kurzoch. Teraz robí kurz BM-Workagency a robí aj kurz nemčiny pre opatrovateľky. Vraj Ti aj nájdu prácu po absolvovaní kurzu.

Vie mi niekto poradiť ako mám riešiť odchod od agentúry? Konk. Hoffman Verein, nedali mi zmluvu a neviem či je to nejak zakotvené v zmluve, aby mi nerobili problémy. Už som z nich psycho. Neviem, či mám dať písomnú výpoveď, alebo stačí im len ústne oznámiť.
Ďakujem

Ahoj, ja som cez tuto agenturu, zatial som spokojna, rodinu mi nasli rychlo

Čítam tvoj mail a z chuti som sa na tebe zasmiala - v dobrom - hneď je svet krásnejší. Si určite dobrý človek. Čau

Prosim vas, napisali by ste mi ake doklady potrebujem v St. Polten na zalozenie zivnosti? Ak tam niekto pracuje, napiste mi Ja odchadzam teraz v sobotu.

Napíš tvoj e-mail, alebo tel. kontakt rada pomôžem.

Ahoj Hanka. Ja som si živnosť vybavovala vo Viedni a potrebovala som platný občiansky preukaz alebo pas a výpis z registra trestov preložený do nemeckého jazyka. Nikde neplatíš nič. Niektoré agentúry pre vybavovanie žiadajú nekresťanské peniaze.

Pre sl. alebo pani ktora mi odpisala, co je potrebne pre zaloz. zivnosti, dakujem. Hanka

No toto by som aj ja rada vedieť. Tiež chcem odísť z agentúry.

Ahojte. Vedel by mi niekto poradiť, či dostanú matky, samoživiteľky príspevok k rodinným prídavkom?

Hilswerk je rakuska organizacia zo sidlom v st. poltene, oni tam nemaju ani tucha, ako si privyrabaju slovenske zamestnankyne v hilswerku dohadzovanim autodopravy, Ste zivnostnicka a ked si precitate zmluvu z hilswerkom tam je, ze vam sprostredkuju pracu, vas nemoze nikto nutit chodit ich autami.