Opatrovateľky v Rakúsku

Nie nie je to v poriadku. Rodina sa Ti nemusí páčiť a agentúra peniaze nevráti.

Ahoj. Ja som si podala daňové priznanie a v tom bola na prvej strane kolónka, ktorá je určená pre samoživiteľky a dostala som už aj peniaze-čiže ten príspevok-myslím, že je to rozdelené podľa veku dieťaťa.

Pre Atu: Ahoj ja som v podobnej situacii, ako je ta kocka co jej nemcina je zakladna, mam opatrovatelsky kurz, a nemcina tiez zaklady. Mozem ti nechat na seba kontakt, prosim?

Ahojte baby, neviete o nejakej praci? Opatrujem 7 rokov, nemcinu mam dobru a aj napriek tomu neviem kde zatat :-0! Nejak sa mi vobec nedari. Pomozte, prosim ked sa da. Vdaka!

Ahojte, ktorá z vás pracovala cez agentúru Arios?

Dobry den prajem. prosim Vas, nema niekto link, alebo prelozene tlacivo E 9, pre podanie v rakusku? dakujem

Ťažko poradiť. Agentúry pracujú pre seba. Vyberú svoje peniaze a opatrovateľky majú na háku.

Pri predposlednom odchode z rodiny som telefonicky oznámila agentúre, že do rodiny prídem už len raz. Pri poslednom odchode z rodiny som to oznámila rodine. Viac som neprišla. Hoffman Verein je neseriózna. V zmluve s rodinou, ak ju máte od Hoffman Verein, je dvojtýždňová výpovedná lehota. Čiže, vám stačí pred odchodom agentúre aj rodine oznámiť, že sa nevrátite a agentúra má 2 týždne na to, aby do rodiny ddodali ďalšiu chuderu.

Ďakujem, veľmi ste mi pomohli.

Nie je to správne aj ja som zaplatila 350 eur a dali mi prácu len 2 týždne. Mesiac som sedela doma, stále ma zavádzajú a vymýšľajú, proste rozhodla som sas ukončiť s nimi spoluprácu i napriek tomu že som zaplatila 350 eur. Takto to teraz robia, je málo práce a veľa žien, naberú si na začiatok kôli poplatkom a potom na teba kašlú.

Ahoj, ja pre nich pracujem. Napíš mi na mail, 11zuzana9@gmail.com. Zuzana

Dobry deň! Chcem sa spýtať či náhodou nevie niekto niečo o agenture BUWAG v Zlatých Moravciach?

Ahoj ja chodim cez Buwag, musiš chodiť ich dopravou lebo to maš v zmluve a platiš im každy mesiac den zarobku. ale ja som s nimi celkom spokojna, mne to takto zatial vyhovuje. hadam som pomohla

Ahojcek,

ja som poziadala o zmenu telefonicky s pracovnikmi jednotlivych institucii a nemam problem - vsetka posta mi chodi na SK.

Ďakujem pekne za info. Možem sa Ťa ešte spýtať, keď si sa tam zeregistrovala, koľko si čakala, kým ti našli rodinu? Majú tam ťažké zdav. prípady?

Súhlasím, s tým, že agentúry pracujú pre seba. Išla som prvý krát opatrovať do Rakúska. Agentúra NOWA WELT z Lučenca mi dala takú rodinu, kde sa striedajú opatrovateľky ako na bežiacom páse. Veľmi dobre vedeli o problémoch v tejto rodine. Syn nakupoval polovicu vždy náročky zabudol. Stará pani zlá, podozrievavá vyžaduje stálu pozornosť aj keď bez plienok, chodiaca. Ešte horšie je, že sa za každú cenu snažila dokázať ako sa na Slovensku len kradne a vyhadzujú sa veci. Nakoniec som mala problémy s vyplatením mzdy. Takže ak neviete dobre po nemecky je tam naozaj veľký problém. Všetky sme pre ňu hlupane. Za 2 týždne dodali ďalšiu “chuderu”. Takže dajte si pozor ak Vás budú posielať na adresu Neuhofen č. 7. Neodporúčam tam ísť začiatočníčkam okrem toho málo platia.

Kocky, vsade osetrovatelkam platia uz len 50-60 na den brutto? Neviete pripadne niektora o niecom za viac?

Prosím Ťa, kde si našla slovenskú verziu, prípadne kde nájdem ostatné správy, novinky a pod. Zo SVA v slovenskom jazyku? Nie som tak super nemecky zdatná aby som rozumela všetkému čo píšu a preto ma tvoj “link” potešil. Chcela by som si podrobne naštudovať aj iné veci zo SVA, napr. teraz diskutovanú problematiku SVA versus Lekárska komora. Ak vieš pomôcť som ti vďačná aj za ostatné. Mnohým by to iste pomohlo. Ešte raz srdečná vďaka!

Ahoj Katka, ja aj moja kolegyňa, moje dve kamarátky a ich kolegyne, všetky robíme cez Hilfswerk a nechodíme ich autami, ale nútili nás na začiatku, neboli sme s ich dopravou spokojné a tak sme si vybrali to, čo nám lepšie vyhovuje. Nikde v zmluve sme nepodpísali, že budeme chodiť s ich prepravou, tak nás nútiť nemôžu. A fungujeme takto vyše roka a žiaden problém.

Davala si pisomnu vypoved alebo telefonicku? A nerobili Ti problemy pri odchode? Moja kamoska je v inej agenture a boji sa odist, lebo tej agenture podpisala plnu moc a sa boji, ze ked povie ze chce ist prec, tak ag. jej zrusi zivnost. Jednej kamoske sa to stalo, ale ona dala plnu moc babkinmu synovi, lebo byvali na Lazoch a on jej vybavil zivnost a ked si nasla inu pracu a mu zavolala, ze k nim nepride, tak jej zrusil zivnost. Robia to aj agentury? Pretoze uz som pocula za tie roky prace v Rakusku vela reci a mnohe boli iba nafuknute bubliny. Ak mozte - tak napiste svoje skusenosti. Dakujem. Ada