Ja robím cez Hilfswerk vyše roka a celý čas mi chodia šeky neskoro, vlastne až po dátume, kedy som povinná zaplatiť. Aj som sa raz sťažovala p. Babincovej, povedala, že sa to už nestane a pokračuje to stále ďalej, asi by sme sa mali sťažovať na vedení.
Moja známa robí cez Fabiánovú a aj keď ju núti cestovať ich dopravou, tak ona aj tak cestuje vlakom. Snáď nebude niekto živnostníkovi prikazovať akým spôsobom sa dopraví do svojej práce, kde sme v komunizme?
Minimálny : 50, - Eur + poistné + cestovné
Normálny : 55, - Eur + poistné + cestovné
Ležiaci pacient :60, - Eur + poistné + cestovné
Dve opatrované osoby : denný honorár + 50 % z denného honoráru + poistné + cestovné.
Rakúska hodinová opatrovateľka má minimálne 10, - Eur na hodinu. V Rakúsku bol v októbri 2009 chudobný ten, kto mal ako samostatná osoba príjem 893, - eur, mohol si vybaviť nákupnú kartu a nakupovať lacno v sociálnom hypermarkete.
Za koľko robíme my ?
Zo zárobku ešte treba živiť agentúru.
Ahojte. Ake mate skusenosti s agenturov secon life care Zelenec. Dakujem.
Kazia to aj opatrovateľky, ktoré robia aj za 47, -Eur.
Ahoj. Ja som zdravotná sestra a tiež mám zlé skúsenosti s agentúrami ako slovenskými tak i s rakuskými, slovenské zoberú nehorázne peniaze a tie rakúske na nás slovenky kašlú, čo sa papierovania týka. Takže ja budem veľmi vdačna za akúkoľvek pomoc. Som 2mesiac doma bez roboty a mám aktívnu živnosť v rakúsku a súrne potrebujem rodinu. Mám prax a nemčinu na komunikatívnej úrovni. Dakujem za akúkoľvek pomoc. Petra 00421 915 073 967
Milé opatrovateľky,
rada by som Vám urobila reálnu predstavu o práci opatrovateľky v súčasnosti. Keďže do EÚ prijali Rumunsko, musíte sa s tým zmieriť, že túto prácu nám pomaly, ale isto preberajú. Rumunky sú veľmi lacné. Robia aj za 20 € na deň a vedia doslova robiť zo seba slúžky 24 hodín. Jednoducho je to tak. A aj Rakúšania si začínajú viac uvedomovať finančnú krízu a preto ich chcú viac ako Slovenky. Slovenky sú ufrflané, všetko kritizujú. Česť výnimkám. Je to všeobecný, ale pravdivý pohľad na Slovenky zo strany Rakúšanov. Tým nechcem uraziť tie opatrovateľky, ktoré sa vynímajú z tejto štatistiky. Takže, ak máte rodinu držte sa jej, lebo čoskoro Vám ju vyfúkne Rumunka, príp. Poľka. A porovnajte si počet obyvateľov Rumunska, Poľska a Slovenska.
Píšem Vám z vlastnej skúsenosti: tesne pred mojím vycestovaním do novej rodiny si našli Poľku za 30 €. Ako by ste sa zachovali? Medzitým som so svojou striedačkou komunikovala a všetko bolo OK. Čakala som 4 týždne a prišla Poľka a ja som doma. Toto sa mi stalo už druhý krát. Prvý krát to bola Rumunka za 20 €. A to všetko v priebehu 2 mesiacov.
Čo Vy nato?
Inge, je to volný trh - norm. situácia. My sme boli lacnejšie ako Rakúšanky, teraz prichádza ešte lacnejšia prac. sila. Trh sa utrasie, ale kvalita bude vždy ohodnotená. Ja sa nebojím. Pekný den Ti prajem.
Dobrý večer, chcela by som sa Vás spýtať, či niekto pozný agentúru pflegerinnen, p. Labudová ďakujem
Čo poviete na takú kombináciu, operácia - rakovina, alzhaimer, demenz, neviem, či mám íst do toho, ďakujem za radu?
Osobne som poznala rakusku rodinu, kde mali Slovenky. Videlo sa im privela 50 eur za leziaka po mozg. prihode, tak si zaobstarali Rumunky. Po tyzdni hladali Slovenky, a dodnes chcu len Sovenky.
Moj nazor-skusit, ak zato nic nedas. Vela stastia.
Opatrujem uz 3 rok rakovina pľúc + porážka, osoba na vozíku, zacinajuca demencia, zvladame to bez problemov, rodina je velmi dobra a to je zaklad.
Dufam, že to tak je. Ja som písala len z vlastnej skúsenosti. Verím, že Rakúšania a Nemci dajú na kvalitu a nie na kvantitu. Pekný deň.
Poznám osobne, určite Vás na ničom nepodvedie. Vaša spokojnost bude zavisiet od toho, do akej rodina sa dostanete, na akých ludi tam natrafíte. Agentura je ok!
Kto z vas ma skusenosti so dvihanim pacientov na vozik, ake mate techniky, ako to zvladate a co vasa chrbtica? Oplati sa vam si ju nicit za par eura?
Používaj nohy to znamená, keď ho zdvíhaš, pokrč kolená a pomaly ich vyrovnávaj, ťarcha bude na nohách a nie na chrbtici.
Dakujem Rita zaradu, je to jedna mozna technika, ale plati len ked si vyzsia ako pacient, lebo ak si mensia a tie nohy uz vystries a stojis, pacient este stale sedi, alebo je tak v polovici. Potom musis kazdopadne zapojit aj chrbticu, no a to je potom tiez o chrbtici. No neviem preco sa nechame takto nicit a neodmietneme takto dvihat pacientov, ved je to aj proti zakonu. Zena moze dvihat veci do 10kg predsa vas nikto nemoze donutit takto tazko dvihat pacientov. V nemocnici su na to min. dvaja, alebo muzi - sanitari. Preco si mame nicit nase chrbaty, preco? Kazdy ma len jeden a ten kazda potrebujeme, ci chceme skoncit na voziku tiez? Nestoji to za to. Aj v skole na zdravotke ucia zakladna vec je chranit najprv seba v kazdej situacii az potom pacienta. Tak co Vy na to?
Rita ti dobre radí ja mam 165 / 64 a moja pacientka 175 / 76 kg naucila som a taku techniku dvihania od rehabilitačnej sestry. Vsetko do noh a hlavne mat pri tom uvolnene telo. Opatrujem ju uz 4 rok. Naucila som aj ju so mnou spolupracovat a pomahat mi vstavani.