Opatrovateľky v Rakúsku

Ahojte, nemáte náhodou skúsenosti s agentúrou p. Labudovej? Za názory Vám vopred ďakujem, prajem slnečný zvyšok dňa.

Ahojte, ja mám tiež vozíčkara a nie prvého. Ja osobne nemám pocit, že sa moc pretažujem, cítim sa dosť pevná, no raz ročne mi vyskočia platničky a potom musim sa dat napravit. Doktor mi tiež odporučil cviky na spevnenie svalstva, terapeutka ma ich nauči cvičit. Všeobecne sa má zdvíhat s pokrčenými nohami, no napriek tomu mne sa najlepšie zdvíha s narovnanými nohami. Som vysoká, alebo je to zvyk. Mimochodom pamätám si jasne, ako nám na kurze hovorili, že žena má zdvíhat len do 15 kg bremeno, no pacient sa za bremeno nepovažuje! Takže sa idem k terapeutke naučit cviky a budem cvičit. Pekný večer.

Ahoj.
Zaujal ma Tvoj prispevok a uz dlhsie uvazujem o opatrovani v Rakusku. Opatrovatelsky kurz mi zacina 21. juna a potom pride na rad to zdlhave zhananie prace, nemohla by si mi teda nejako pomoct. V sobotu 12. juna pridem domov na SK a rada by som sa na Teba nakontaktovala aj telefonicky, ak by si s tym nemala problem. Vopred dakujem za odpoved. A ani nevies ako velmi ma potesil Tvoj prispevok, ze vobec este existuju ludia, ktori maju chut len tak nezistne pomahat. Mozem Ti slubit, ze ak sa nam spolu nieco podari vybavit iste sa potom rada zachovam ako Ty a budem pomahat ostatnym ludom, ktori sa nachadzaju prave v takej situacii ako ja teraz. Este raz dakujem a prajem krasny zbytok nedele. Janka. Inac moj kontakt 0903 149 563

Danka milá, Ty máš iný problém. Ty nemáš problém s dvíhaním pacienta, Ty máš problém s POSTOJOM k práci. Pekný večer Ti prajem.

Aj ja musim stale poslat na Finanzamt pracovnu zmluvu, a este aj doklad o tom, kolko dostanem mesacne honorar. Rodinne pridavky som mala doposial vyplatene za 2 roky, vlastne odkedy mam zivnost.

Pre Aru… moj postoj k praci bol dobry, kym som nezacala mat problemy s chrbticou. Az potom sa zbadas a pochopis. Ja mam doma este svoje dieta, ktore musim vychovat a na to potrebujem mat zdravie v poriadku, preto mi nestoji za to, aby som skoncila tiez na voziku pre par eur. Dvihala som tazkych chlapov, ktory sa po mojom chrbate tahali kolko a kedy sa im chcelo, alebo ochrnutu pacientku, ktora si neudrzala ani hlavu, ale rodina to vyzadovala, tak s tym som fakt skoncila. Ak s tym niekto nema problem, tak nech sa paci, ale ja uz vozickarov nechcem. Pytam si totalnych leziakov, alebo chodiacich, je to jedina moja podmienka a mozes ma za to kritizovat ako sa ti paci.

Trvám na tom čo som napísala. Prajem Ti pekný deň.

Kto mi poradí? Od prvého júna som si otvorila živnosť, ale nakoľko je babka v nemocnici, tak som momentálne doma. Ešte mi neprišiel ani originál živnostenského listu a rodina mi povedala, že ma poprihlasuje kde je potrebné. Teraz to vypadá tak, že babka ostane v nemocnici dlho a ja nemôžem ostať bez práce. Mám novú ponuku, ale neviem čo mám robiť zo živnosťou, ako sa prehlásiť, kde sa prihlásiť, nemám ešte ani originál živnostenkého, kartu zo zdravotnej poisťovne skrátka nič. Keby som už mala riadne fungujúcu živnosť, všetke potrebné papiere tak by to bolo ľahšie, ale takto neviem čo robiť a kde začať.

Preloženie živnosti - Standortverlegung

V prípade, že je živnosť prihlásená v rodine, v ktorej opatrovateľ vykonáva svoju činnosť, musí v prípade úmrtia pacienta, alebo ukončenia svojej činnosti preložiť aj svoju zivnosť. Novým miestom je zvyčajne bydlisko nového pacienta. Horšie je to v prípade, ak trvá dlhší čas, kým si opatrovateľ zoženie nové miesto. Živnosť ostáva samozrejme prihlásená na mieste, kde už nevykonáva svoju činnosť.
Živnosť je nutné preložiť do 3 týždňov po zmene miesta vykonávania živnosti.

Preloženie živnosti sa vykonáva na živnostenskom úrade - v mestách na Magistráte, mimo miest na obvodných úradoch - Bezirkhauptmanschaft.

Preloženie živnosti je možné vykonať osobne, poštou, emailom, alebo elektronicky.

O preložení živnosti a zmene pôsobiska je automatický informovaná SVA a WKO. Preloženie živnosti nie je spoplatnené.
http://www.webareal.sk/fotky5323/Zivnost/Standortverlegen.pdf
Tlačivo na preloženie živnosti.

Si milá a ďakujem Ti za odpoveď. Ale mám v tom ešte nejastnosti. Ak si na Slovensku, daj mi Tvoje tel. číslo, zavolám Ti. Ten link, čo si mi dala, sa nedá otvoriť.

Som práve ešte v Rakúsku a vraciam sa 11.-teho, ale denne bývam na Skype. Napis svoj mail alebo Skype.

Ahojte, ktorá mi poradí, kde si nájdem a vytlačím Rechnung? Rodina mi ešte nedala ani jednu kópiu, tak si chcem dodatočne vypísať a dať potvrdiť rodinou.

By mala mať problém s postojom k práci, čo je na tom zlé keď si chce chrániť zdravie? Ja mám tiež vozíčkarku 4 roky, keď chce, tak nemám žiadny problém pomôže mi pri vstávaní, ale sú dni keď sa nechá pekne dvíhať ani ju nehne, aby mi pomohla. Zatiaľ nemám problémy s chrbátom, ale keby som mala tak tiež by som sa chránila hoci aj odchodom od nej aj ked som u nej už štyri roky. To nemá nič spoločné s postojom k práci. A ešte niečo dodám, ešte ked som nerobila túto prácu mala som mamu v nemocnice v bezvládnom stave. Práve som bola pri nej prišiel lekár a hovorí mi, že ju treba trochu zdvihnúť, že zle leží. Chcel, aby som mu ju pomohla zdvihnúť, ja z jednej strany on z druhej. Urobila som tak ako mi povedal, ale ani som sňou nehla, on zavolal sestričku, tá mala nejakých 40kg, ja 70kg chytila mamu a bleskovo zdvihla. Ja som iba pozerala a čudovala sa. Tak tá technika, ktorú som sa medzitým aj ja naučila je veľmi dôležitá a niekedy skutočne stačí iba ju dobre ovládať a nevzdávať sa. Pekný deň.

Dobrý deň! Teraz idem prý raz do Rakuska. Nie som cez agenturu, jedna moja známa mi vybavila tu prácu. Rodina sľubila, že vybavia pre mňa živnosť. Chcem sa spýtať, že aké doklady potrebujem k tomu a že koľko to bude pre mňa stáť? Moja známa mi vravela, že dosť draho ma to vyjde, ale presnu sumu mi nevedela povedať. Viete mi poradiť?

Potrebujes OP alebo pas, vypis z registra trestov nie starsi ako 3 mesiace, prelozeny do nemciny. To je vsetko, vybavite to na pockanie a neplati sa nic.

Neviem, ako ti tvoja známa mohla povedať, že ťa to vyjde dosť draho asi to nie je až taká známa. Prvá živnosť nestojí nič. To len agentúry si dajú nehorázne za vybavenie zaplatiť. Celé vybavenie trvá 30min. Jediné, čo musíš zaplatiť je za výpis z registra trestov a jeho preklad do nemčiny. Viac ako 30 eur za to nedáš, záleží ako drahú prekladateľku nájdeš.

Ďakujem pekne za info! Dobre vedieť, že za to netreba platiť. Už som sa bála, že z prvej výplaty mi nič neostane! Ešte raz vám ďakujem! Pekný zvyšok dňa!

Neviete aka je situacia v Hilfswerku? Maju ponuky alebo sa caka dlho?

Dobrý večer.
Pracuje niekto z Vás v Bad Gasteine v Rakúsku ako opatrovateľka? Ak áno ozvite sa, ďakujem.

Hoď sem adresu pošlem Ti ho.