Je tu nejaká dobrá duša, ktorá by mi vedela preložiť do nemčiny jeden list? Viem ako tak rozprávať, ale s písaním je to problém a v Rakúsku čakajú na moju odpoveď. Potrebovala by som to preložiť hneď teraz. Ak sa niekto nájde, tak Vás prosím o Váš e-mail a pošlem znenie. Ďakujem.
Lenze bolo to pre osoby zijuce v Rakusku, kde sa hodnotilo aj to, ze priemerne naklady na zivobitie boli pocitane ako nejakych 300 euro najom bytu, alebo jeho prevadzka, a nejakych 400 na zivobitie potraviny a drogeria a mesacneka do prace atd… / po 50 euro na tyzden / nechtiac poznam tu studiu, lebo ja sama som na niekoho s nou vyrukovala, tak ako ty teraz a potom mi ju priniesli ukazat celu. Bohuzial som musela sklapnut
Ahoj ja som pracovala cez agenturu Westen a pre zaciatocnika si myslim je fajn musis sice platit 10 percent z platu ale pracu ti najdu za tyzden a ak sa ti nepaci, tak ti daju druhu, ja som tam bola dva roky a vela rodin vystriedala, ked nebolo dobre teraz som bez agentury. Skus to ak ti to suri a potom ak budes mat inu pracu, tak skoncis.
Dobrý deň kolegynky! Napíšte prosím, ako si tie, čo máte ležiaceho pacienta a v byte samozrejme žiadnu klimatizáciu, pomáhate v týchto horúčavách. Nemyslím tým seba, ale čo všetko pomáha, aby tieto dni mohli pacienti čo najlepšie prežiť. Ja mám vo vedľajšej miestnosti ventilátor, pacientke oplachujem nohy, ruky a tvár vo vlažnej vode, suchým uterákom utieram celé telo cez deň, keď príde dcéra osprchujeme, čo je však len 2 krát za týždeň, tekutiny, ovocie. Poraďte niečo osviežujúce na telo, okrem Menalindu, ten dosť vysušuje a musí sa s ním dosť opatrne, okrem toho nie som si istá či sa pri týchto teplách môže používať. Ďakujem za každú radu.
Skús Hirschtalg Creme, dostať ho kúpiť v drogérii, a do vody pár kvapiek Balneum Hermal -Badezusatz z lekárni, ten ti môže predpísať aj doktor. Koža bude ako detský zadoček.
Aj za 15 Eur.
Povedzte rodine, že je to nad Vaše fyzické sily a kľudne odíďte. Nikto Vám to určite nebude vyčítať, každý si to mordovisko môže skúsiť. Ako rodina, tak agentúra. Nech tam dajú chlapa. Pekný deň.
Ak je rodina dobrá a bude pomáhať všetko je ľahšie. Horšie je, ak rodina neurobí nič, iba sleduje ako to opatrovateľka zvláda a kritizuje.
Vraj neseriózna.
Dobry den, nepozna niekto agenturu pflegepersonal-online, aku mate s nimi skusenost? Dakujem.
Áno, ale pracovná sila má svoju hodnotu. Koľko by zaplatili, keby išli do domova dôchodcov? Viem o jednej zaručenej platbe. Malá izbička v domove dôchodcov, kde vošla len jedna posteľ, malý stôl, dve stoličky a ledva invalidný vozík 1800, -Eur mesačne bez platieb za lieky.
Je možný aj vyšší zárobok. Vo Viedni asi nie. Myslím, že tam sú najnižšie zárobky. Kto má lepší zárobok, nechváli sa tým. Ale určite sú.
Tak pekne ste začali a tak škaredo skončili.
Smutné.
Dakujem aj ja za radu, niekedy som to mala v rodine no teraz ste mi to pripomenuli. Dík.
Má niekto skúsenosť s tým, že by opatrovateľku robila žena, ktorá je nie vlastnou vinou cigánka, ale taká iná, ktorá by chcela túto prácu robiť úplne vážne.
Musím na to reagovat, prečo by ciganka nemohla opatrovat. Ja som mala kolegu cigana, ktorý bol pre mna super kolega, vychádzali sme si v ustrety v čomkolvek. V tej istej dedine som mala priatelku zase opatrovatelku ciganku. Nevidím žiadny dovod na tuto prácu, kto, čo je, ale ako prácu robí. Chovaj sa normálne a žiadne výčitky, čo si. Pekný den, veka štastia.
Má niekto skúsenosti s agentúrou Second life care zo Zelenča? Čo berú za sprostredkovateľskú činnosť?
Ake mate skusenosti s agenturou Sunset?
Má niekto skúsenosť s touto rak. agentúrou? Pozitívnu alebo negatívnu?
Mi vysvetlí ako to je, keď sa pracuje na živnosť? Vypisujete rodine nejaké faktúry a čo všetko sa tam vpisuje? A ak áno, kde zoženiem taký vzor faktúry?