Dobrý deň! Pozrela som si daný “link”, a pochopila som to tak, že nočné príplatky a 3 hodiny voľna sú len pre zamestnancov nie pre živnostníkov. U nich je voľno na dohode s rodinou. Príjemný deň!
Smiem sa spýtať prečo? A to je tá rakúska? Ďakujem za odpoveď.
Pokiaľ som študovala ten link, iná Ema:16, 27 to tu napísala, takže sa ospravedlňujem za duplicitnú informáciu.
Mirka je to na dohode s rodinou. Treba meniť rodinu, keď sa na volne nedohodneš, je to dosť problém.
Ďakujem, že sa snažíš pomôcť, viem kde sa obnovuje živnosť, ale ja som chcela vedieť, či je tam nejaká lehota obnovenia živnosti od zriadenia prechodného pobytu. Pobyt mám od 3. 6. a idem o 2 týždne naspäť. Zatiaľ som tam bola na skúšku, či mi vyhovuje rodina, podmienky. Obnoviť živnosť chcem od 1. 7.
Dobrý deň! Pozná niekto z vás agenturu “guterengel”? Ak áno, aké máte skusenosti s nimi? Ďakujem!
Živnosť je nutné preložiť do 3. týždňov po zmene miesta, inak môže byť uložená pokuta vo výške 2180, - Euir.
Takto by som nerobila. Myslím, že aj sebe škodíte, keď nemáte živnosť. Prichádzate o odpracovanú dobu, aj o zárobok. Myslím, že tá ťažká práca stojí zato, aby bol z toho vypočítaný nejaký dôchodok, keď už človek nebude môcť vôbec pracovať.
Mohla by som Vás poprosiť o tlačivo, Rechnung" po skončení roka ? Môj meil : fanka11@azet.sk. Ďakujem.
Keď Vám raz ročne vyskočia platničky, verte že to nebude tak vždy. Oni raz doskáču a potom sa budete diviť, keď už nebude nič pomáhať a aj tri roky Vám nebudú stačiť, aby ste boli ako tak fit. Vlastná skúsenosť. Veľa šťastia.
Pred časom som tu čítala, že je možné požiadať WKO o platenie ročného členského príspevku iba v polovičnej výške. Ja som v NÖ, dostala som šek na zaplatenie, vlani som zaplatila plnú výšku ale teraz by som pred zaplatením chcela poprosiť, ak máte niektorá s tým skúsenosť, napíšte, ako ste posielali žiadosť, čo tam bolo uvedené a či vám vyhoveli. Ďakujem.
Babenky, pracujete cez Hilswerk? Ste spokojne?
Evi to som ešte nazachytila takúto informáciu, síce už som zaplatila členské, ale by i mňa potešilo, keby sa niekto podelil s nami o tákúto informáciu.
Ďakujem že máš so mnou trpezlivosť ale ja som mala živnosť pozastavenú, ja ju najprv musím obnoviť až potom preložiť miesto podnikania, platí i v tomto prípade tá pokuta? A čo potom tie baby, čo nepožiadajú o preloženie miesta podnikania, pracujú už na inom mieste majú tam už nový prechodný pobyt, a nemajú preložené miesto podnikania / je na to tlačivo / čiže majú 2miesta podnikania / prevádzky /.
Na WKO treba poslat ziadost o moznost polovicnej uhrady, nakolko nepracujeme v At cely rok, je o tom info aj na zadnej strane seku, ze tatomoznost je, ja som tak urobila vlani, ked som bola v Tirolsku, kde je rocny poplatok dost vysoky, vyse 100 eur a vyhoveli mi, staci par slov do ziadosti, pekny dnik vsetkym.
Ahojte. Vie mi niekto poslať vzor faktúry, ktorú vypisujete rodine?
Od anjelov ruky preč!
Ďakujem ti i za ostatné baby, táto informácia určite pomohla, a spríjemnila nám všetkým deň nech sa darí anja.
Janka, už som ti ho preposlala. Príjemný deň, Ema