Pekný deň, je možné po ukončení zmluvy s agentúrou ostať v pôvodnej rodine? Aké máte skúsenosti?
Dobry den. Chcela by som sa opytat, ci ma niekto z vas informacie ako to bude s rodinnymi pridavkami od 1. 1. 2011. Vraj chce rakuska vlada zaviest to, ze nam budu vyplacane z Rakuska, ale len v takej vyske ako su na Slovensku. T. j. cca. 20 eur na dieta. Dakujem za odpoved.
Nemecko požaduje slovenskú živnosť, znamená to, že aj prídavky poberáš zo Slovenska.
Doplnkové pripoistenie v prípade choroby (Zusatzversicherung)
Výška mesačného poistného je 2,5% z aktuálneho vymeriavacieho základu poistenca t.j. 13,44€ mesačne pre opatrovateľov s minimálnym vymeriavacím základom ( 537,78€ ). Zmenou výšky vymeriavacieho základu sa mení aj výška poistného.
Musiš byť poistena aspoň 6 mesiacov. V prípade pozastavenia alebo zrušenia živnosti končí aj povinné sociálne poistenie a takisto aj pripoistenie. Ak je živnosť znova aktivovaná, je potrebné nanovo padať žiadosť o pripoistenie.
Na prihlasenie je tlačivo http://www.webareal.sk/fotky5323/SVA/Antrag_auf_Zusatzversicherung.pdf
a mesacne sa plati 13,44€, ja to platim spolu zo základným poistením.
Dobry den, mozete mi prosim poslat vzor tychto faktur.
na adresu evaku@zoznam.sk
dakujem
Prosim Vas, kto moze zaslat vzor “Werkvertrag”?
Za ochotu vopred dakujem.
e-mail:livjar@azet.sk
Dakujem za vysvetlenie, je super, ked sa najde niekto tak ochotný a bez pripomienok vysvetlí, čo a ako dalej postupovať.
Viete mi povedat, na aku dlhu dobu mozem prerusit zivnost? Alebo to nie je casovo obmedzene? Vdaka.
Ma niekto skusenosti s agenturou 24Agency?
Ahoj. Vidim, že si dobre informovaná o pripoistení a tak by som Ťa chcela poprosiť, možno mi budeš vedieť poradiť aj o preventívnej prehliadke. Kam má opatrovateľka chodiť ak ju obvodná Dr. na Slovensku odmieta vykonať. Vraj aby som šla do Rakúska. Ďakujem.
Ahoj. Zaujímala by ma táto práca. Mám vyštudovaného zdravotného laboranta, kde sú podobné predmety ako pre sestričku. Zaujímalo by ma či to stačí, alebo si musím urobiť kurz. Ďakujem.
V prípade, že si zdravotne poistená v Rakúsku, má obvodná lekárka pravdu. Preventívna prehliadka nie je ošetrenie akútneho prípadu, kedy ťa musí ošetriť.
Nie vo výške ako na Slovensku, ale vo výške slovenského životného minima, resp. minima, platného v krajine trvalého bydliska opatrovateľky. To je rozdiel.
Pravdepodobne záleží od samotného lekára, už tretí rok som absolvovala prevetnívnu prehliadku u lekára na Slovensku bez problémov a neviem o tom, že by aj moja striedačka mal s tým problém. Nárok na bezplatnú preventívnu prehliadku maš!
Ďakujem za odpoveď, ale v Rakúsku skutočne nemám na to čas.
Odkiaľ máš takú informáciu, že mám nárok na bezplatnú preventívnu prehliadku? Uveď prosím ťa, na čo sa mám odvolať. Ďakujem.
Ahoj Anna. Ďakujem Ti za príspevok a prosim, ak môžeš, daj mi číslo telef. a meno Tvojej doktorky, doporučím mojej Dr. nech sa s ňou poradí ako si to vyúčtovať. Ešte raz Ti pekne ďakujem.
Ma niekto skusenosti s agenturou Senior Service / Marta Kopka /? Dakujem.
Má niekto nejaké vedomosti o tom, že po roku založenia živnosti chodí výpis, na koľko je nárok na čiastkový dôchodok z AT? Vďaka.
Mám živnosť už tretí rok a nič take mi neprišlo. Myslím, že to ešte ani nikto nevie ako to s nami po rokoch bude. Ja z dôchodkom z RAK. nepočítam. Ved platíme len z minima a určite určia nejakú dobu - niekoľko rokov kým Ti vznikne nárok.