Marketka, neviem co vysvetlim spravne, ale nedoplatky mas pravdu nemozes mat, ak vsetko platis. Moze ich mat iba ten, kto podaval danove priznanie od prveho roka a ked mu prislo zvysenie, tak platil iba tu povodnu ciastku. Ti co podavali danove priznanie uz platia zvysene odvody, mam vela znamych, co to takto robia a uz platia. Marta a pekny vecer.
Je tu niekto, kto pracuje pri Welse, Buchkirchene, Schartene, Mistelbachu?
Mistelbach, prečo?
Som v Mistelbachu, ale an der Zaya
No ja som v tom druhom mistelbach bei wels…
Dievčatá nedostala som šek za 2. quartál, nevie mi niektorá poradiť čo dalej? Ďakujem.
Ahojky, možem vám na to len toľko odpovedať, nemusite sa ničoho báť, lepšiu osobnosť nepoznám, je to skvelá a taktiež veľmi charakterná žena, poznám ju osobne a táto milá osôbka mi tiež našla miesto, čo neľutujem, hoci som tam bola iba týždeň kôli stavu pacientky, takže z mojej strany iba tolko, p. Budovska je čestná osoba a jej prístup je veľmi veľmi pekný, čo sa týka všetkého ohľadom práce.
Choď na SWA, oni ti ho vytlačia, ale budeš asi platiť o niečo viac, lebo mal byť uhradený do konca mája.
Tolerujú 14 dní meškania - t.j. do 14.6.2010.
Ahoj Emma,
prosím ťa nemohla by si aj mne poslať vzor faktúry? Mne to stále rodina vyplatí s ručným potvrdením a nie je tam presne napísane čo a ako. Mám obavy, že keď budem dávať na budúci rok daň. priznanie na Slovensku tak budem mať s tým problém.
Vopred ďakujem
losenska@orangemail.com
Ešte raz môj e-mail.
losenska @gmail.com.
Pravdepodobne som predtým napísla zlý e-mail.
Ešte raz ďakujem vopred keď mi pošlete vzor faktúry.
S pozdravom Darina
Dobrý deň, pred mesiacom som nechala svoju rodinu, kde som mala vybavenú rakúsku živnosť, platili mi zdravotné poistenie všetko ako treba. Rodina ma odhlásila, že u nich nepracujem, majú už inú, ktorú už nahlásili. Ale živnosť som nezrušila takže by som mala platiť zdravotné poistenie zo slovenska toľko viem. čakala som nejaký šek, ale nič neprišlo, čo mám teraz robiť? prosím napíšte
Prosím poradte mi ako mam postupovať keď ma slov. lekár vypíše na chorú. Mám živnosť aj pripoistenie v rakúsku.
Doktor ti musí vypísať tlačivo Krankmeldung. Potvrdenie je možné doručiť do SVA osobne, faxom, poštou alebo je ho možné doručiť prostredníctvom vašej zdravotnej poisťovne na Slovensku. V každom prípade treba dbať o to, a to hlavne pri ceste poštou, aby bola dodržaná 7 dňová lehota. Ak nebude 7-dňová lehota dodržaná, SVA prizná dávky až odo dňa príchodu oznámenia o chorobe.
Ahoj Jani, netreba priložiť aj nejakú inú správu od lekára, počula som, že treba aj formuláre E116, E118 a tie mi vraj dá Soc. poisťovna na Slovensku.
Bezpodmienicne poradit sa s lekarom, ziadne experimentovanie, maju velmi dobre veci na dekubity, cim dlhsie sa snazis sama riesit problem, tym dekubit bude rozsiahlejsi, ziadne masticky kym je cervene ano, ak je otvorene, specialne naplaste existuju rozne, polohovat by sa malo a matrace treba vediet odkial, nie je to tak drahe a vela veci preplati poistovna, vela stastia.
Ak ste pred mesiacom odišla z rodiny, kt. Vám zaplatila sociálne odvody ( dúfam, že máte o tom potvrdenie, ak nie, tak si ho od rodiny pýtajte min. v kópii = daňový doklad, znamená to, že máte SVA v AT zaplatené do konca júna. Neodporúčam živnosť zrušiť. Ak však nebudete mať dlhšiu dobu žiadnu novú rodinu, treba poslať oznámenie o pozastavení živnosti na miesto, kde Vám živnosť vybavovali a ku dňu, kedy ste naposledy prišli z rodiny domov. Ak by ste mali novú rodinu, treba ohlásiť Wiederbetrieb a prehlásiť si Standort na adr. novej rodiny. Od dátumu, kedy Vám bude v AT pozastavená živnosť si musíte na SK platiť zo zákona zdravotné poisteni. Pri Wiederbetriebe požiadajte znovu o tlačivo E 106 - pre sk. zdr. poisť.
Milé dámy, povedzte mi, kto má uzatvorenú zmluvu s rodinou podľa rakúskeho zákona? Predsa opatrovateľka! Kto je rakúska živnostníčka? Predsa opatrovateľka! Tak kto má aké právo? Samozrejme, že máte zmluvy aj s agentúrou, ale, keď z nej chcete odísť, muselo dôjsť k nejakej skutočnosti, na základe ktorej môžete zmluvu vypovedať. Žiadna agentúra na tomto svete Vás nemôže z rodiny, s ktorou máte uzatvorenú zmluvu odvolať (ak s Vami ovšem rodina nechce rozviazať Werkvertrag). Ak chce agentúra vymeniť v rodine personál z agentúrnych dôvodov, obyčajne sa odvoláva na to, že opatrovateľka sa nechce vrátiť ( hoci to tak nie je ). Porušuje tým zákon, pretože bráni vo Vašom podnikaní. Žiadna agentúra nemôže bez Vášho súhlasu, plnej moci atď. za Vás rozhodovať, prikazovať Vám, odvolať Vás z rodiny proti Vašej vôli. Uvedomte si, že Vy ste tie, ktoré si môžu dávať podmienky, lebo je od Vás závislá aj agentúra, aj rodina. Prečo akceptujete takéto jednanie s Vami? Čo zmôže agentúra bez personálu ? Môže mať kopu rodín, keď nebude mať personál.
Môžem potvrdiť, že cez našu spoločnosť chodia do rodín aj Rómky a patria k najspoľahlivejším a k tým, s ktorých prácou je rodina maximálne spokojná. Samozrejme, stretli sme sa žiaľ aj s rasovou diskrimináciou na oboch stranách. Nevadí, treba si počkať, kým sa nájdu uvedomelí ľudia. Ja si rómske opatrovateľky vážim.
Ak to ešte nemáte preložené, pošlite na : dana@ihre24hbetreuung.eu. Nechcem za to nič, stačí dobrý pocit, že pomôžem a pomôžem rada.