Dobry den koleginky, ja by som sa chcela opytat, ci nemate niektora skusenost s tym, že vam prišlo doplacat odvody s SWA, dakujem.
Dobrý deň prajem všetkým, poprosila by som vás ak mate niektorá vzor na Werkvertrak a faktúru, ktorú vystavujete rodine, preposlať na mail kamil.tarnoczy@azet.sk, vopred ďakujem a pekný deň!
Dobrý deň! Poradíte mi, prosím, ako sa čo najrýchlejšie naučiť nemčinu, na čo sa najviac zamerať, našla som si učiteľku, chodím k nej 2x do týždňa, drvím sa slovíčka, ak by mi niektorá z Vás napísala svoje osob. skúsenosti ako začínala s učením sa, mam opatrovateľský kurz ale, že vraj ten je len druhoradý, prvá vec je vedieť rozprávať, čo aj chápem, len sa bojím ako dlho to môže trvať kým budem môcť požiadať nejakú agentúru o nájdenie rodiny, som v dosť v ťažkej situácii a veľmi potrebujem prácu. Veľmi pekne ďakujem za Vaše rady.
Dobrý večer, preposlala som vám ten vzor ešte okolo obeda. Dostali ste ho? Pekný večer!
Skús si kúpiť knihu “2000 najpoužívanejších slov v nemčine”, je to aj s CD. Veľmi dobré, mne to pomohlo na začiatku a každý deň samozrejme opakovať. Hovorí sa, že keď vieš 2000 slov, vieš jazyk, veľa šťastia!
Žienky, prečítajte si príspevok - Dana - 18.6. o 12,03 hod., je to dole. Je to veľmi dobré, poučné pre mnohé z Vás a myslím, že to aj mnohým pozdvihne sebavedomie a odvahu!
Samozrejme, že máš nárok na prevent. prehliadku, choď do tvojej ZP, oni ti to vysvetlia. Všetky úkony, ktoré sa ti tu robia predsa preplatí lekárom alebo nemocnici naša ZP a tej to zase prepláca Rakúska poist. / v EU majú poisťovne zmluvy medzi sebou / ja tu s lekármi nemám žiadne problémy a nemienim chodiť k rak. lekárom a doplácať mastné sumy - ani na to tam nemám čas.
Paťka ďakujem pekne za radu!
Milá Danka! Plne s tebou vo všetkom súhlasím, ibaže k tým chybám dochádza pre neznalosť nemeckého jazyka. Uvedom si skutočnosť, že hneď pri prvom turnuse a zároveň aj pri prvom kontakte s agentúrou opatrovateľka “musí” podpísať zmluvu s agentúrou avšak si je vedomá, že nevie čo v nemeckom jazyku podpisuje - teda aj plnú moc neraz. Veď každá je rada, že má konečne prácu - peniaze. A keď sa tak pozastavíš často sú zmluvy aj v slovenčine tak popretkávané chytákmi, že až. Nezabudni, že práve tu na tomto fóre jedna pani písala ako ju po prvom turnuse šofér v noci na diaľnici vysadil vraj na príkaz agentúry za to, žš nechcela zaplatiť podľa zmluvy agentúre toľko, koľko pýtal. Je tu ešte mnoho-mnoho iných prípadov a však priznajme si, ktorá opatrovateľka ovláda nemčinu natoľko aby vedela čo podpisuje. Jara
Ahojte, tak som si to precitala zase a ospravedlnujem sa za nedorozumenie, ale aj tak by nam mali platit lepsie, ja sice neviem co bude teraz so mnou, ked mam moja rodina bez priciny vyhodila ale ak by som isla ako opatrovatelka, tak urcite uz si necham spisat zmluvu.
Mile zienky. Idem do Rakuska opatrovat pacientku s rakovinou prsnika. Ma metaztazy v zaludku a na mozgu a ma 50 kg. Ak ma niektora skusenosti s takou diagnozou, povedzte na co mam byt pripravena. Dakujem.
Hore sa píše o tom, že mnoho opatrovateliek sa viac zaujíma o rodinné prídavky, ako o stav pacienta. A ty, podľa toho, čo píšeš, nie si ešte ani rok v Rakúsku a už ťa zaujíma, či je nárok na rakúsky čiastkový dôchodok. Asi si mnohé pomýlili Rakúsko s dojnou kravou. Pripadá mi to, ako keď Rómovia migrujú po EU podľa toho, kde je výhodnejší sociálny systém.
Vraj sa bude rušiť vyplácanie rodinných prídavkov, z dôvodu, že majú s nami väčšie výdavky ako príjmy.
Prosim napiste mi, ktoru Vorsorgekasse mam zaciarknut vo formulari. Ktora je najlepsia, alebo ktoru mate vy?
Rakúska vláda sa rozhodla, že musí šetriť a oblasť sociálna je jedna z oblastí, nejde o opatrovateľky, postihnutí budú aj samotní občania Rakúska, ušetria tak 50 miliónov Eur.
Ahojte baby, chcem poprosiť o radu. Pracovala som cez agentúru a od 24.5.2010 som v Rakúsku súkromne. Pred tým preloženie živnosti a ostatné veci - prihlásenie atď. mi robila agentúra, teraz mám trochu zmätok. Robila som v Klagene, teraz pri Viedni. Chcem sa opýtať, kde všade mám ísť nahlásiť nové pôsobenie? Prechodný pobyt už mám a teraz? Musím ísť aj na SVA, Finanzamt a neviem ešte kde? Aký je postup? Poraďte, vďaka.
Ahoj ja pracujem v onkologickom ústave, takže sa tam stretávam s týmito diagnózami, čo ťa čaká? No keďže ma mts v mozgu, tak môže byť dezorientovaná, nemusí dobre rozprávať, pohyblivosť môže byť obmedzená podľa toho, akú časť mozgu má postihnutú. Tak ti držím palce, pa.
Ahojte, píšem sem dnes prvýkrát. Všetky, ktoré máte skúsenosti s opatrovateľskou činnosťou, by som veľmi pekne chcela poprosiť o rady. Nie som zdravotná sestra a nemám ani opatrovateľský kurz, ale napriek tomu, by som túto prácu chcela vyskúšať. Celý život som pracovala ako administratívna pracovníčka / fakturantka / a prednedávnom som dala z osobných dôvodov výpoveď z jednej slovenskej firmy. Odvtedy mám problém si nájsť slušnú prácu. Preto toto moje rozhodnutie. Mám teda záujem o informácie: Ako si objednať kurz pre opatrovateľky? Akú serióznu agentúru si mám vybrať? Akým spôsobom si vybaviť všetky potrebné dokumenty atď? Za všetky odpovede vopred pekne ďakujem.
Závisí to od agentúry. Naše opatrovateľky majú zmluvu v NJ a SJ. Každá vie, čo podpisuje. A ak je opatrovateľka von cez slovenskú agentúru, tak predsa vie, čo podpisuje. Tu ani nejde o zmluvu, tá sa dá vypovedať, ale má ju vypovedať opatrovateľka, nie agentúra bez jej vedomia. Tu ide o to, aby si opatrovateľka uvedomila, že ona je tá dôležitá - pre agentúru, pre rodinu, ona je tá, ktorá pomáha, zarába a drží agentúru nad vodou. Môže agentúra mať x rodín, keď nemá personál, ktorý by poslala opatrovať.
Dobrý deň prajem! Ja som absolvovala kurz pre opatrovateľky poriadaný Akadémiou vzdelávania. V každom okresnom meste má AV pobočku. Čo sa týka agentúr a najmä tých serióznych, to je individuálne. Čo sa páči jednému človeku, nevyhovuje inému. Príjemný deň všetkým!