Dobrý deň, dostala som sa do Linzu, na ulicu Simonystrasse 45. Nieje náhodou niektorá z Vás v blízkosti tejto ulice? Ak ano, prosím napšte mi na mail striga101084@azet.sk. Sama sa tam dosť nudím, keď mám voľno. Ďakujem.
Zaujimave, odkial si ty nabrala, ze rodiny dostanu na opatrovatelku 2000 euro. Len tak z hlavy?
To naozaj nie je pravda, že rodiny v Rakúsku dostávajú na opatrovateľky 2000 eur mesačne. Pracujem tam už 5 rokov a pokiaľ viem, je to cca 560 eur od štátu na zaplatenie odvodov, ktoré máme živnosť. Je škoda, že si tu občas tlčieme hlúposti do hlavy. Všetkým by nám prospelo, keby sme sa vedeli podeliť o skutočné dobré aj zlé skúsenosti a takto si vzájomne pomôcť
Ahoj Janka.
Dnes som prijala ponuku do Linzu, ale cestujem až 8. 7. Tak ak máš podobný turnus, ozvi sa. Adresu ešte neviem.
Jana
Agentúra Secondlifecare len nekonečne sľubuje a práca nikde.
Ahojte kolegyne, asi by som tu nemala písať taký príspevok ako sa chystám, ale aj tak skúsim. Chcem vzdať chválu a hlavne obdiv, všetkým Vám ktoré pracujete ako opatrov. Ja som začiatoč. cca 3 turnusy mám za sebou, ale čím všetkým som prešla, sama som nechápala aké to môže byť ťažké začínať takto pracov. Pracov. som na onkolog. odd. 18r., tak som si naivne myslela, že túto prácu zvládnem bez problémov. No bola som nemilo prekvapená, aké to bolo ťažké, čo sa týka pac., ale aj neznalosti reči. Teraz už to pre mňa začína byť 14dňová dovol. , aj keď neustále bojujem z reč. bariérou, ale to je dlhodobá záležitosť. Držím Vám všetkým palce nech sa “nám” spolu darí, veľa pozitívneho myslenia a čo najviac krásnych slnečných dní.
Ahoj, píšeš, že neovládaš veľmi dobre nemčinu. Môžeš mi prosím ťa povedať, cez aku agenturu, alebo ako si si našla prácu. Mám pocit, že nás začiatočníkov nikto nechce. Veľmi by si mi pomohla. Diky.
Tak to Ti velmi nepomožem, pretože mne sa naskytla možnosť ísť súkromne cez kamošku, tak som to využila.
Ja sa odhodlávam na túto prácu už dosť dávno, mám pred ňou rešpekt - zodpovednosť za pacienta, rečová bariéra, odlúčenosť od rodiny. Je to určite náročné, no keď si dám za a proti, rozhodla som sa. Momentálne sa zdokonaľujem v nemčine, chystám sa na pohovor do agentúry v b. b. Môžeš sa mi ozvať cez akú agentúru si vycestovala? mariaturnova@gmail.com
Vie mi niektora poradit aka je agentura ALSES z Bardejova? Da sa na nich spolahnut? Sidlia aj v Stropkove. Dakujem
Poplatok na pol roka 400 EUR, zárobok 400 za dva týždne, bez preplatenia cesty, poistenia.
Za prvu zivnost nemusis platit nic.
Dobry den. Poradte mi prosim, ked ste v rodine, mate narok okr. stravy este na ine peniaze co sa tyka stravneho? Dakujem.
Dobry den. Preberala sa tu uz tema poplatkov “Grundumlagen” za to ze posobite, pracujete v Rakusku? V Korutansku je rocny poplatok 108 eur, inde 40eur? Je mozne podat odvolanie k vyske poplatku, ked tam posobim ako opatrovatelka v podstate len pol roka?
Ahojte začala som od mája pracovať v Perchtolsdorfe pri Viedni, viem, že je tam plno Sloveniek. Ozve sa mi niekto, kto tam pracuje na spoločné poobedňajšie pokecy? Budem rada. Marika.
Zdravím všetky opatrovateľky. Chcel by som sa informovať aká je možnosť zamestnania v tomto obore pre mužov? Ďakujem.
Zdravym vsetkych. Je tu niekto v okoli Mühlhem / Inn? Pekny den
Dobry deň. Chcem sa opýtať, ako dlho musím pracovať v Rakúsku, aby som mohla isť na materskú a, aby som ju dostávala z Rakúska. Mám živnosť od 01.05.2010, ak niekto viete poradte. Ďakujem.
Rodina nevypláca žiadne stravné. Strava a ubytovanie sú zadarmo, zohľadňujú sa ako príjem v daňovom priznaní ale nevyplácajú sa opatrovateľke v peniazoch.
I ja som dnes čítala o VaV. Môžeš mi odpísať za čo si im platila? Už máš prácu?