Ahojky no aj mna to momentalne zaujima, ak viete napiste, ale myslim, ze musela by si porodit tam, aby si mala narok na matersku a tam chodit aj na prehliadky k doktorovi a potom jedine rodinne, viac netusim ani ja.
Ahojte, podla mojich informácii by sme tu mali byť prihlásené 1 rok, mať zaplatené min. 6 mesiacov pripoistenie a potom máme nárok na materskú. Porodiť neni podmienka v rakúsku, môžeš aj doma. Materskú máš nárok od jedného po tri roky a tým sa aj líši materská dávka. Mám kamošky čo tu porodili a pekne to funguje. Len si to treba ako sa povie zorganizovať.
Ahojte dievčatá, čítam maily aj so starším dátumom a zaujal ma váš nápad. Ako sa vám darí? I ja by som mala o takéto niečo záujem. Ozvite sa na:dasenka27@gmail.com alebo 0949 418 457. Viem celkom dobre po nemecky. Díky
Mám na vás ešte jednu prosbu. Pracuje alebo pozná niektorá z vás ag. Das Beste alebo Sário Consulting ( p. Anna Vaškova)? Môžete mi napísať či sú seriózni, ako rýchlo dokážu zohnať rodiny a či vám pomôžu vybaviť v At. živnosť? A ako to je s poplatkami? Proste čo najviac info. o nich. O Vlaste Petraničovej som sa dozvedela, že je to podvodníčka, takže cez ňu určite nepôjdem.
Ma niektora z vas skusenosti s agenturou Lotty v Rakusku ako opatrovatelky? Aky su? Siel niekto cez nu? Vdaka
Tiež na to zaujíma, keby sa ozvala opatrovateľka, ktorá materskú z Rak. už poberá, ako ju vybavovala a či tu musela chodiť ku gynekológovi, vďaka.
Mile zienky, prosim o radu, co sa stane, ked zaplatim socialke v Rakusku za jeden kvartal o mesiac pozdnejsie, dostanem nejaku pokutu alebo ako to je, lebo som bola v sporitelni a oni to nevedia vypisať ani na poste, prosim ked nieco viete, tak mi odpiste, dakujem.
Myslis na SFA?
Ano.
Ahoj nerozumiem aký šek chceš vypisovať, kvartálne Ti príde šek a ten je vypísaný, platí to rodina, alebo Ty sama v banke, alebo na pošte v AT.
Ak ste niektora cez agenturu Monika Jakubeczy zo Ziliny, ozvite sa mi prosim na email, spark720@azet.sk, najdeme spolocne riesenie na tuto podvodnicku.
Ja som písomne požiadala o umožnenie zaplatiť na 2x. Vložila som peniaze vo Volksbanke na účet SVA, vypísala som tam tlačivo vkad na účet / nie je to nič zložité, číslo účtu SVA, názov účtu, tvoje meno a adresa, výška vkladu a pripísala som svoje SVA číslo /
Sek SVA chcela som ho vyplatiť tu, lebo ženy platia aj na Slovensku. Ja som v lese, kde nie je ani banka ani posta ani obchod, ked vies, tak porad.
Píšeš celkom zaujímavo a zrozumiteľne aj ja som bola cez agentúru a dnes po čase chcem opäť opatrovať v Rakusku, môžem vedieť cez koho si ty išla? Ďakujem Anna.
Mate s nimi nejake skusenosti? Budem vam povdačná. Betka
Ahojky, akurat kvoli tomuto som vcera volala do svojej agentury, povedali mi, ze musim odpracovat v Rakusku minimalne 6 mesiacov, dostanem prispevok 2 mesiace pred a 2 mesiace po porode, to je vsetko, co som zatial zistila, ak by si o niecom novom vedela, mozeme pisat aj cez mail, moj je striga101084@azet.sk alebo som aj na FB. Pa zatial, Janka Grendelova.
Prajem pekný večer. Chcela by som niektorú z Vás poprosiť, či by mi niekto mohol pomôcť z vyplnením formulára E sto šesť. Nakoľko pracujem ešte len štyri mesiace, tak odborným názvom ešte nerozumiem. Prosím ak niekto má s tým skúsenosti, pomôžte, budem Vám vdačná. Píšte na môj Email Annajanikova2@centrum.sk Veľmi pekne ďakujem. Prajem všetkým opatrovaťelkám krásny večer.
Ja mám účet vo VUB, tam ti to pošlú asi za 50 centov a za omeškanie ti pripočitajú minimum, nemusíš mať strach.
Samozrejme to ti povie agentúra, oni sa s tým nebudú zaoberať, toto isté povedali aj mojej kamoške, nakoniec ju vyštvali aj z rodiny a prišla o prácu a aj o možnosť poberať materskú. Mám kamošku, kt. porodila tu v rakúsku, musela sem chodiť k lekárovi, normálne pracovala do siedmeho mesiaca a po konzultácii s lekárom sa vrátila o týždeň skôr ako mala rodiť, zostala v nemocnici a teraz poberá materskú, ktorú si zvolila na tri roky po 700 eur. Ja by som agentúru nepočúvala, lebo aj tak nepomôžu akôr len uškodia. V ich najmenšom záujme je zamestnávať tehotné ženy, z ktorých nemajú nič.
Pravdepodobne presné informácie sa získaju priamo na prílušnom SVA a budú to presné informácie nie zavadzájúce. V sociálnej oblasti sa chystajú zmeny, hlavne pre cudzincov pracujúcich v AT a rakúskych občanov pracujúcich v iných krajinách.