Dakujem
Ahoj zienky, oficialne pracujem v at od januara, ak si zacnem vybavovat detské prídavky / doplatok, pretoze doma dp pobera manzelka / buduci rok dajme tomu v januari dostanem ich, alebo sa uz na mna bude vztahovat to neplatenie detskych pridavkov, co vraj Rakusania planuju? Dakujem za vsetky odpovede.
Pozna niekto ag. Victorien? Diky.
Ahojky, skus si kupit knihu hovornik-nemecko-slovensky, su to jednoduche vety v nemcine a slovencine, dost ti pomozu, pa Maja.
Ja som už kvôli tomu všade volala v Rakusku. Lebo u nás na sociálke mi bolo povedané, ten štát je povinný platit kde som poistená. Ale rakušáci nechcu, lebo tam nemáme len prechodné bydlisko, po pôrode tam tiež nebudeme bývat, atd samé výhovorky. Udajne na Wochengeld máme nárok, na viac nie (hoci niekomu aj KBG uznali). Od čoho všetkého to závisí, ani šajnu nemám!
Ahoj Marika, ja tu pracujem, tak sa mi ozvi.
moj skyp sonia201275, alebo sonia2012@azet.sk pa
Su tam len same prislovia a porekadla, takze bezne frazy tam nenajdete, co je na skodu.
Financne prispevky dostanu podla obtiaznosti choroby, az do 2000 eur. Je to na inter. strankach, staci hladat.
Staci zajst do akademie vzdelavania a tam sa prihlasit do kurzu. Je to jednoduche. Vela stastia.
Dobre ráno. Poprosila by som o radu, ak by mi niektorá vedela pomôcť, budem veľmi rada. Pracujem v Linzi a od júla, nastupujem do Monsse. Keďže je to iný kraj, neviem ako mam postupovať pri preložení živnosti a všetkeho, čo sa s tym spája. Viem, že musim isť na geneinde a nahlásiť zmenu prech. bydliska, ale čo ďalej. Ako s wko a čo ešte. Ak ste niektorá tym prešla, prosím o radu. Ďakujem. Pekny deň.
Ahojte, mam na Vás taku otázku, kto vie poradiť, pracujem v Rakúsku na živnosť, v zmule s rodinou mám uvedené len odmena na deň napr. 50 eur, nevystavujem im faktúru. Dávajú mi, ale potvrdenku, kde je uvedené napr. 14 krát 50 eur, čiže 700 eur, cestu a Sva mi uhrádzajú, musím to priznať?
Dobre ráno. Žienky, prosim ak máte niektorá, či už negatívne, alebo pozitívne skúsenoati s p. Minarikovou, alebo p. Ilasom, tak napíšte. Pekny deň všetkym.
Preloženie živnosti - Standortverlegung
V prípade, že je živnosť prihlásená v rodine, v ktorej opatrovateľ vykonáva svoju činnosť, musí v prípade úmrtia pacienta, alebo ukončenia svojej činnosti preložiť aj svoju živnosť t. z. preložiť prevádzku. Novým miestom prevádzky je zvyčajne bydlisko nového pacienta. Horšie je to v prípade, ak trvá dlhší čas, kým si opatrovateľ zoženie nové miesto. Živnosť ostáva samozrejme prihlásená na mieste, kde už nevykonáva svoju činnosť. Kým opatrovateľ nemá nové pôsobisko, nemá kam tu živnosť preložiť. To zo sebou prináša často komplikácie, ako je napríklad doručovanie pošty. Lepšie sú na tom opatrovatelia, ktorý za miesto výkonu živnosti určili napr. svoj domov (v prípade ak v Rakúsku je nejaký k dispozícií) , prípadne sídlo sprostredkovateľskej agentúri.
Živnosť je nutné preložiť do 3 týždňov po zmene miesta vykonávania živnosti, inak môže byť uložená pokuta vo výške do 2 180, 00€.
Preloženie živnosti sa vykonáva na živnostenskom úrade - v mestách na Magistráte, mimo miest na obvodných úradoch - Bezirkhauptmanschaft.
Preloženie živnosti je možné vykonať osobne, poštou, emailom, alebo elektronicky. Je na to aj určený formulár, ale nevadí ak sa to napiše aj ručne.
O preložení živnosti a zmene pôsobiska je automatický informovaná SVA a WKO. Preloženie živnosti nie je spoplatnené.
Po
Ahojte baby je niekto v Leobene bez agentúry, ak môžete ozvite sa mi. Budem sa tešiť. Pa-Pa
Ahojte chcem sa spýtať, či je nejaká pokuta, keď zaplatím 2 kvartály naraz do SVA, lebo som niekde stratila šek.
Len same negativne skusenosti s pani Minarikovou. Klame stale slubuje pracu a ked uz konecne nejaka praca je, tak nestoji za nic. Ked sa vam nepaci, tak cakate dlho na pracu. Jednanie priserne, kolko krat jej volate, nedviha telefon alebo jedna s vami ako s handrou. Ak chcete ist cez nich pracovat, tak drzim palce, aby ste mali len same pozitivne skusenosti. Pekny den.
Tak to mas hela pravdu. Zrejme si to ta pani myli so stufe, ale ani pri sedmicke rodiny nedostavaju 2000 euro.
Zial, musim napisat aj ja som mala presne taku skusenost.
Pre Martinu, Nie je za to pokuta. Mne to domáca platila vždy po jednom mesiaci (údaje vzala zo šeku, len sumu vydelila 3.-mi) Nikto ani nič nenamietal, ani pokutu nik neplatil. Myslím, že ide o to, či je to uhradené, nie akým spôsobom.
Niekto to volá faktúra, niekto potvrdenka a pod. Ale vždy je to to isté! Ak si v rodine oficiálne, priznať to musíš, aby Vám sedeli údaje. Keď to nechceš priznať, tak na základe čoho si v Rakúsku (máš živnosť, pobyt, poistene a pod.) Alebo myslíš, že Rakúšania sú hlúpi a uveria Ti, že robíš zadarmo?