Opatrovateľky v Rakúsku

Dobrý večer, vedel by mi niekto poradiť ohľadom rod. prídavkov? V septembri plánujem skončiť s prácou opatrovateľky a neviem či si môžem požiadať o vyplatenie rod. prídavkov hneď po ukončení alebo až v roku 2011. Musím mať odrobené celé dva týždne aby mi ich vyplatili? Počula som, že niekomu s tým robili problémy, keď nemal v danom mesiaci odrobené určité dni, ale neviem či je to pravda, nemá niekto osobnú skúsenosť? Ďakujem :slight_smile:

Dakujem vam dievčata, ste zlaté. Všetko dobré vam prajem.

Vypíšte si : Familienname - Vaše priezvisko, Vorname - meno, Versicherungsnummer - číslo z e-card, alebo z oznámenia SVA o Pflichtversicherung ( prišlo Vám to poštou po založení živnosti - je to 10 čísiel, prvé štyri sú bežné čísla a posledných šesť je dátum Vášho narodenia) , Anschrift ( im Ausland) - adresa Vášho bydliska na Slovensku, Staat - Slowakei, telefonisch erreichbar unter - mali by ste zadať tel. č. , kde Vás môžu zastihnúť, pokiaľ nekomunikujete plynule nemecky, radšej nezadávajte, nejedná sa o povinný údaj. Ak vypĺňate formulár len pre Vás, zakrížikujte : Ich beantrage die Ausst. des Form. E106 :x nur für mich, ak chcete pripoistiť aj napr. deti, tak zakrížikujte druhé okienko a v tabuľke vyplňte, koho : Priezvisko a meno príbuzného, dátum naroddenia, príbuzenský vzťah, adresa. Dole dátum a podpis

Ahoj mozem vediet, kde presne vo Viedni si? Precitala som si teraz prispevok, ja som v 10. bez. teraz druhy krat na 1 tyz. a rada by som vedela o niekom, kto je na blizku. Danka Kostrabova, Poprad.

Ja nerozumiem ako vy niektoré máte čas ešte aj k lekárom v AT chodiť, robím na živnosť ako opatrovateľka 14 dní 24 hodín, z domu sa od pacienta nedostanem, iba ak náhodou a to raz alebo dvakrát za turnus, no musí to byť naozaj náhoda, že dostane návštevu a ja tým pádom voľno, ale pacienta samého nesmiem nechať doma, keby sa mu niečo stalo a ja by som bola preč, tak som za to zodpovedná ja. Tak vám aj niektorým v dobrom závidím, že máte čas niekam chodiť, lebo ja nie a ani pár mojich známych nie.

Prosim, pošle mi niekto tlačivo Rechnung, ale nie mesačný ale celoročny na výdaje a príjmy. Mail jadore22@zoznam.sk

Cauko, som opatrovala som 3 a pol roka v rodine, zomrel mi pacient, vie mi niekto poradit dalsi postup? Odhlasim sa tu na urade iba z prechodneho pobytu, zivnost nerusim, zakial nenajdem novu rodinu, co ma prihlasi, tak si ju platim sama. Je to tak? Poradite mi. Diki moc vopred, Marta

V agenture robis skusky co sa tyka opatrovania, kuchyne, nic tazke. Su to pisomne aj ustne. Nic tazke, ale ked si vonku je to nedostacujuce, co sa tu ucime z knihy pre opatrovatelov, potom to agentura zneuziva a neposkytne ziadnu robotu. Je to o poplatkoch, zaplat a dost. To je ich motto. Ale hlavu hore, vyskusaj. Prajem vela zdaru.

Ďakujem za ochotu.

Ahoj, idem Ti napísať mail. Potom sami ozvi späť.
Jana

Pekný deň všetkým! Nemáte náhodou kontakt na niekoho, kto sprostredkuje prácu priamo v Grazi? Veľmi pekne ďakujem.

Mám problémy so striedačkou. Neustále sa hádame, nechce upratovať, necháva mi veľa smetia. Neupratuje pivnicu ani našu izbu. S babičkou je velká kamarátka. Keď sa babičke sťažujem tá mi to dá všetko upratať. Sťažovala som sa aj agentúre. Nič nepomáha. Rodine babičky som nič nepovedala. Poraďte mi čo mám robiť? Musím odísť preč?

Ale ani ja pivnicu neupratujem, nepovažujem to za svoju povinnosť, svoju izbu a ostatné izby-samozrejmosť. Skús sa so striedačkou porozprávať, že tak ako ty jej prenechávaš domácnosť v poriadku, očakávaš to isté od nej. Ak nepomôže, tak nepoupratuj ani ty a zanechaj jej rovnaký neporiadok ako ona tebe.

Pozna niekto agenturu second life care, pani mgr. Slovakova. prosim vas o odpoved ak niekto nieco vie

Aké mate skúsenosti s agentúrou Buwag? Poraďte prosím alebo inú agentúru.

Ahoj, najlepsie sa robi cez červeny križ a robi to kazde mesto, Poplatok je okolo 300eur a este ti poskytnu aj prax v domove dochodcov, je to na zaciatok dobre skusit si, co ta caka: prajem vela stastia

Pre Miu. Ďakujem za radu. Dúfam, že mi to pomože.

Ahoj Zdenka, / poznáme sa / myslím, že s agentúrou Buwag nemá nikto skúsenosti, pretože berú len protekčných ludí, nepoznám nikoho, koho by vzali, naťahovali ma tri mesiace a nakoniec mi napísali, aby som si hladali robotu inde, pá Zdenka

P. Slováková berie s veľmi dobrou nemčinou a vačšinou do Nemecka.

Ani moja kolegyňa neupratovala, tak som prestala aj ja upratovať pred výmenou a vždy som si upratala len po mojom príchode, aby bolo čisto počas môjho turnusu. O pivnicu sa nestaráme.