prosim pomoze mi niekto … moja mamina sa venuje ludom v nemocnici ma opatrovatelskz kurz a chcela by pracovat v rakusku len nevie jazyk … prosim pomozte mi pre nu nieco naist … ju to fakt s ludmy bavi … len v nemocnici ma mnoho pacientou a je to na nu moc … preto chce ist opatrovat kedze ju to moc bavi… prosim pomozte mi ,… ak moze niektora dobra dusa ozvite sa jej ju to potesi … jej tel je .0918970893 dakujem vopred !!!
je ta ATENA dobra?alebo su to iba nejake zavadzajuce informacie?ja totiz uvazujem o zmene agentury a neviem,pre ktoru sa rozhodnut.alebo by mi vedel niekto poradit?dakujem
Prosim Vas poradte ako chodia seky na vyplatenie poistneho v Rakusku. Mam zivnost od maja a este neprisiel ziadny sek a tak cakam, ze vraj to chodi len v urcite mesiace a mne pride naraz teraz v auguste, a aka je lehota na zaplatenie do konca augusta, alebo do konca septembra, alebo 15. dni . Ze sa plati stvrtrocne, to znamen a ze od maja do septembra by som mala platit naraz, ale ta lehota na vyplatenie je aka. Dik
tak nemusis sa bat nezabudnu… mne prislo naraz 1001 eur zaplatit, len si odkladaj kazdy mesiac…a je to…a teraz uz chodia stvrtrocne.
vsetko zavisi od rodiny…ak vas chcu bez kurzu a nemciny neni problem…kurz a nemcinu chcu agentury…to je cele…a k vyb. zivnosti vas nikto neskusa z nemciny ani neziada opatr. kurz…
ahojte, tak ja cestujem v pondelok večer do Pieštan ohladom agentury Slowcare .Mam pracu som zvedava čo ako bude, ma niekto skusenosti s nou? dakujem
Ahoj,
Chcel by som sa informovat ohladom prepravy. Mam nejake informacie ale su strohe. Chcel by som sa v tomto zamerani realizovat mam vlastne auto AUDI A6 velke a pohodlne stvorene na dlhe cesty ,ale zatial som nemal moznost sa k tomu dostat. Mam najazdene cez 600tis.km a soferovat ma bavi… Touto cestou by som sa chcel opytat ake mate podmienky a vyhody pri preprave.A ci je moznost najst opatrovatelky ktore chodia na vymeny.
Za odpoved vopred dakujem
S pozdravom Libak Rastislav
Neboj sa šek ti príde,mne prišiel po piatich mesiacoch a naraz za pol roka.
ahoj, no mne sa tiež tak ozvali asi včera poobede a v pondelok večer cestujem do pieštan kde maju sidlo v Ducove a tak do rakuska idem som zvedava ako bude aj sa bojim pravdu povedat
Milá Anna,mám s nimi veľa skúseností,ak chceš vedieť viac, zavolaj mi na číslo 0908485272.Ešte čakám na doriešenie jednej veci,takže nechcem zatiaľ písať do fóra, až to bude isté, napíšem pre všetkých…
Petko, si zlaty, ze chces mamine pomoct,mamina by mohla ,kym sa nauci jazyk opatrovat v Nemecku, su take ag. tam sa az tak na tej nemcine netrva.Skus najst na nete.Drzim palce.
Šeky na vyplatenie chodia každý štvrťrok, čiže za I.Q -január,február, marec, II.Q -apríl,máj,jún, III.Q -júl,august,september, IV.Q - október,november, december. Splatnosť je vždy ku poslednému dňu druhého mesiaca toho, ktorého Q. Keďže Vy ste mali založenú živnosť v máji, t.j. už v období, kedy sa Faktúry na platbu soc. odvodov v AT rozposielajú, príde Vám platba za mesiace : máj, jún, júl, august, september a splatnosť bude do 31.8.2009.
Pokiaľ viete preukázať prax v činnosti 24 hodinovej opatery, či už v AT, alebo v SK, máte o tom doklad a je preložený do NJ, má to podľa zákona hodnotu opatrovateľského kurzu, čiže rodina vie požiadať o podporu. Takéto potvrdenie Vám môže vydať aj organizácia, ktorá Vás do AT poslal, pokiaľ cez ňu chodíte von viac, ako 6 mesiacov.
odvody- platíte v AT. Na SK bola len ohlasovacia povinnosť. Ak ste živnostník v AT, na SK neplatíte odvody, pozor pri živnosti v AT si musíte požiadať o formulár E106 - pre Vašu súčastnú zdravotnú poisťovňu a nemocenské positenie si musíte platiť extra. Pokiaľ ide o výšku odvodov pre opatrovateľky je stanovená na € 140.-/mesiac, paltí sa to quartálne, splatné ku 2. dňu každého Q. Pri ostatných živnostiach sú odvody závislé od výšky príjmu a upravujú sa podľa zisku.
DÁMY !!! NEPLAŤTE ŽIADNEJ AGENTÚRE PREDOM !!!
Ja osobne by som neverila žiadnej agentúre, ktorá požaduje poplatok predom, za služby, kt.ešte neurobila. Veď sa spamätajte, ste všetky samostatné osobnosti, ako môžete nechať so sebou manipulovať. To nemáte vlastný rozum ?
Už som vyššie písala, že rovnakú hodnotu, ako kurz má aj doklad v NJ o praxi min.ž mesiacov. Agentúry potrebujú požadované doklady, pretože musia rodiny informovať, koho ku nim posielajú. Z praxe viem, že opatrovateľka, ktorá príde do ag. ako elegantná dáma, má kurz, prax, ovláda reč , čiže v podstate spĺňa požiadavky, po príchode do rodiny vypije fľašu alkoholu na lieky, ktoré berie, lebo má psychické poruchy. Tak preto. Inak platí zákon o ochrane osobných údajov, čiže Vaše podklady sú dôverné. Čo sa týka prekladov o vzdelaní, kurze atď … mám skúsenosť, že nieje potrebný preklad súdnou prekladateľkou, len kópia originálu o absolvovaní kurzu a jeho preklad do NJ. Ešte niečo dôležité - ŽIADEN ORIGINÁL si nedajte z ruky, nech si agentúry robia kópie, tie sú úplne postačujúce, ak by skutočne potrebovali k niečomu originál, môžete ho predsa kedykoľvek predložiť. Aj potvrdenie od lekára je Váš doklad. Tak nech si urobia kópiu.
pre zuzku !agen.atena dala som 70e pri prvej otazke som vyhorela a odvtedy ma preskúšavajú len neviem kedy lebo odvtedy ubehol už mesiac a nič pritom mam už vybavený-preložený register do nj na pokeci som sa dozvedela od iných ako to beží s touto agenturou skús najsť o nich viac na pokeci a presvedčíš sa ako ja!
Ake nemocenske si MUSI platit extra? A odvody do SVA su splatne stale do konca 2. mesiaca toho-ktoreho kvartalu, nie 2. dna!Cize 1.Q do februara, 2.Q - maj, 3.Q - august, 4.Q - november.
ahojte dievčatá vie niekto o agentúre lotty díky
ahoj prosim ta napiš mi na email ked tak -spik28@azet.sk, dakujem