Stále tu čítam, že hľadajú ženy prácu. S trpezlivosťou isto čakajú či im ju niekto ponúkne. Chcem sa len opýtať, či už niekto našiel prácu opatrovateľky cez túto stránku? Ak áno ozvyte sa… Táto stránka je na výmenu informácií, alebo poskytnutie rady ohľadom opatrovania. Nie inzertná stránka.
čaute vie niekto niečo o agen.ruby díky
Ahojte.Pracujem v Rakúsku ako opatrovateľka.Bola som si vybaviť živnosť.Teraz mi sem na prechodný pobyt chodí pošta.Neviem čo s tým ako to vyplniť a ani neviem čo to je. Viem len toľko, že sú to papiere týkajúce sa živnosti.Moja nemčina nieje úradná tak nerozumiem čo tam píšu.Viete mi poradiť čo by to mohlo byť?Potrebujem to asi vyplniť a odoslať speť. Tu mi s tým nemá kto poradiť a pomôcť.Babka je už trošku mimo.Tá to už nepochopí…ďakujem
Dik za informacie ohladne platenia poistneho.
Prave ten datum splatnosti mi pomoze zariadit sa podla toho ako budem mat turnus a vyplatu.
Ďakujem, pani Xenia, urobila som chybu, samozrejme, že do posledného dňa druhého mesiace toho, ktorého quartálu. Ospravedlňujem sa všetkým
Z finančného úradu Vám prišiel formulár, kde je potrebné uviesť Vaše meno, priezvisko, Standort - t.j. adresu, na kto. máte vybavenú živnosť , dátum, odkedy ste živnostníčka v AT ( nájdete na Auszug aus dem Gewerberegister ),Vaše VSNR - číslo soc. poistenia v AT - nájdete na dopise zo Sozialversicherungsanstalt, je to niečo, ako naše R.č. - 4-miestne bežné číslo + 6-miestne = dátum Vášho narodenia, potom adresu, kde ste prihlásená na vedľajší pobyt v AT ( u pacienta), uviesť názov Vašej živnosti Personenbetreuung, ak máte ŽL len krátko, tak uviesť, že nemáte tichého spoločníka, a že ste zaregistrovaná. Požiadajte SVA o tlačivo E106 pre Vašu zdravotnú poisťovňu na SK - dostanete tu novú zdr. kartu, v AT dostanete e-card ( pre ošetrenie), pre cudzineckú políciu treba uviesť, že sa v AT nezdržujete dlhšie, ako 3 mesiace - uviesť dĺžku pobytu, príp. turnusov. Ak ste vonku cez agentúru, táto Vám tieto informácie predsa musí podať. Ak máte deti do 26 rokov, požiadajte príslušný finančný úrad o rodinné prídavky. Tam dostanete tlačivá a info. Nepohybujte sa v AT bez Vašich dokladov o živnosti. Dúfam, že s rodinou máte uzatvorený Werkvertrag a odkladáte si Honorarnote ( fa.za Vašu činnosť), kt. budete potrebovať pre Vaše daňové priznanie.
Prepáčte, zabudla som o tom nemocenskom. Platíte len zdravotné poistenie,kt. zahŕňa bežné lekárske ošetrenie a vyšetrenie, výdaj liekov, ako na SK, ale z kt. nemáte nárok na PN. Preto je potrebné požiadať o pripoistenie. Platíte mesačne 13-15 euro, v prípade choroby, alebo pobytu nemocnici, musíte v AT pravidelne dokladovať dĺžku PN až po jej skončenie. Vyplácať začnú, ak toto budete platiť najmenej 6 mesiacov. Tieto informácie nájdete v brožúrkach, kt. chodia na Vašu adresu v AT. Vyhľadajte si ich.
Vyplácajú ma na ruku, ale žiadne potvrdenie nedostávam. Len sa im podpíšem do zošita, že som peniaze prevzala. To by mi mali dať oni automaticky potvrdenie,alebo to si mám pýtať?
Prosím vás ako má presne vyzerať živnosť. Ja mám tu toľko papierov, že ani neviem či ju mám. Všetko si prekladám na PC do slovenčiny ale ani jedno mi nevychádza , že je to živnosť. Same potvrdenia o prihlásení, zapísaní v kraji, e-card, WKO-at karta atď…
chcela by som sa opýtať, či nepoznáte p.Pamelu, mala by pracovať v ag. Familyhealth v Linzi?
Pre Antoinette a Fischer z Wien z Family poznas?
nie, len Pamelu
Áno, dá sa aj na slovenskú, mamka tak chodí už rok do Rakúska
aho.vedela by si mi napísať,robím od júna oper v at a mám pacienta na lôžku,krmím ho sondou tekutinami z flašiek naplnených,prebalujem ho veľakrát za deň min 6x sa po toto a má katéter robím od 6 30 do 21,varím si len pre seba ,trochu upracem a dám do pračky jeho veci.Platia mi 50 na deň môžem si pýtať viac?
prosím Vás, nepoznáte p. Chrenkovú, či je spoľahlivá …
ahoj aj ja opatrujem v rakusku.
Suhlasim s tebou ze tato praca potrebuje zdruzenie. Prajem pekny den.
ahoj tiez som opatrovatelka a napad so zdruzenim sa mi velmi paci tiez som na to myslela, je to jeden zo sposobov ako medzi sebou komunikovat
Ten uvod do temy uz neplati, staci si pozriet datum…
Prosim tie,co sa vyznaju v zdravotnom poisteni,moja striadacka tvrdi, ze ak sme absolvolali nejake vysetrenie v SR tak vraj doplacame v AT 20% mne sa to nezda pravdive, zatial jej nic neprislo. dakujem
Je to pravda, ale to je opacne, ak ta osetria v at.Mojej striedacke sa to uz stalo, ze jej prisiel sek.