Ahoj Evi, myslím, že to združenie by bolo dobré, pretože v prípade riešenia nejakých problémov v zákone by šéf združenia nejednal za jednu osobu, ale za všetky. Nemohli by to len tak hodiť niekde do koša…
Mohli by ste mi niekto poslať tlačivo Rechnung? Veľmi pekne ďakujem.
Viem, že existuje v AT Zväz opatrovateľov, kde sa môžu zaregistrovať aj slovenské opatrovateľky, platí sa členské 35, -Eur.
Pre Helu.
Dakujem.
Skončila som v rodine, kde som začala robiť so živnosťou a moja agentúra mi nahlásila do SVA a WKO moju adresu na Slovensku a teraz mi chodia všetky šeky na ňu a zatiaľ mi neprišlo žiadne upozornenie, že je niečo v neporiadku.
Pozná niekto pani Fabianovu?
Myslíš Pfleger Verband? Na stránke je odkaz len na agentúru AIW a ich bratislavské termíny, nie je to len nejaká ich aktivita, pre ženy čo robia cez nich? To členské je za nejaké adresné informácie čo posielajú alebo za čo ? Je tam aj termín poradní, funguje to? Musíš tam cestovať, alebo odpovedajú aj na inak položené otázky? Ak má niekto skúsenosti ako to funguje, nech napíše. Ďakujem.
Je tu niekto cez pani Barusovu z NZ? Mozete mi poradit ako to chodi, caka sa dlho? za kazdu odpoved dakujem.
Ja som na rodinné prídavky u nás na Úrade práce dávala môj živn. list z Rakúska a to v nemčine, vôbec ho nepýtali preložený do slovenčiny.
Poznám pani Fabianovú z Levíc, má agentúru, na tú sa pýtaš?
Janka ďakujem za radu. Erika
Pre Janu, ked som zrusila zivnost, tak mi poslali porvrdenie o zruseni zivnosti a s tym som isla na nase urady, na zdravotnu poistovnu a pracovny urad.
Pre Janu. Dorovnanie rod. pridavkov je lepsie vybavovat, ked tam este pracujete. Myslim, ze je lepsie si to podat hned!
Potrebujem radu, dala som svoje osobne udaje do agentury guterengel, ze si ma zaregistruju a daju pracu. No pracu dodnes nemam a ani sa viac neozvali. Mam vazne strach, ci mozu nejako moje udaje zneuzit. Myslim, ze vsetci davame udaje o sebe, nie je to riziko? Co mam robit?
Ahojte. Vie mi niektorá z Vás poradiť, ako dlho môžem mať pozastavenú živnosť v AT. Náhle som ochorela a som po operácii, lekár povedal, že liečba bude dlhodobá. Neviem, či vôbec budem môcť ešte v AT niekedy pracovať. Ďakujem.
Ahojte! Chem Vas, ktore ste uz absolvovali spytat, ako to vyzera na pohovore v agenturach, co sa vlastne pytaju, ked preskusavaju jazykovu zdatnost? Aspon priblizne. Velmi pekne dakujem za odpovede!
Musíš si z at vypýtať formulár e106 a ten si odniesť u nás na slov. do tvojej zdrav. poisť. a tým pádom nebudeš mať žiadne problémy s našimi lekármi, neviem, či o tom vieš, marta.
Áno, prosím Vás dajte vedieť ako to prebieha, no ako ste to zvládli Vy, ktorým nemčina až tak nešla, čo sa pýtajú, lebo mám v stredu pohovor a hrozne sa bojím, vďaka.
Bola som v hypermarkete METRO, pri založení karty potrebujete ičo a dičo, neviem to na geverbe - živnosti zistiť. Ako to zistím.
Dobrý deň! Na teste bolo asi dvadsať viet preložiť z NJ do SJ a naopak, potom nejaké nem. slovíčka asi 15. Po teste dialóg na tému, ktorú určila lektorka (skúšajúca). Preklad bol z oblasti kuchyne a opatrovania, poprípde komunikácia s lekárom. Každá sme mali iný typ testu. Potom vyhodnotenie a oznámenie výsledku. Dúfam, že som aspoň trochu pomohla, potom dajte vedieť ako ste dopadli. Netreba sa báť!