Opatrovateľky v Rakúsku

Ja som si povedala, ked som isla, ze ved ma nezastrelia a hotovo, nieco viem. Nuz a uspesne som to “zmakla” v troch agent. tak teraz cakam. V jednej mam uz aj zmluvu, ale stale skusam, co pride skor. Dnes som mala telef. skusky. Zajtra sa dozviem ako som dopadla, ja si verim. Musis aj Ty. Povedz si “UROBIM TO, LEBO MUSIM” a urobis to. Drzim palce.

Agentura je viazana mlcanlivostou a zakonom sa zavazuje nezneuzit osobne udaje. Akonahle by si zistila nieco nekale, urady cinne v trestnom konani by to zistili hned a na podnet osoby by museli konat. Tak sa nemusis bat. Aj ja som uz niekde zaregistr. a dala som tam svoje udaje.

Dievčatá, ak mám pracovný pomer na Slovensku a chcem pracovať ako opatrovateľka, musím mať rakúsku živnosť?

Ahoj. Ja som na formular E106 cakala pol roka. Zavisi to asi od toho, aky maju system v prislusnej poistovni v Rakusku, do ktorej patris. Nic sa nestalo, normalne ma lekar osetril na zaklade mojej karticky (slovenskej), ktoru mi zatial ponechali, kym som nemala ten formular. Treba ist len do poistovne zdravotnej na Slovensku, do ktorej patris, a oznamit im tuto skutocnost. Oni si daju poznamku do pocitaca. Ja som patrila do Dovery, a nikdy som tam nemala ziadny problem. Takze asi takto, ahoj.

Dobry den, som dochodkyna a chcela by som pracovat v Rakusku na zivnost, musim to nahlasit tiez ako dochodkyna poistovni na Slovensku, ze mam zivnost v Rakusku a nasledne poziadat rakusku poistovnu o vystavenie formularu E 106, aby mi na Slovensku vystavili europsky preukaz poistenia? Kedze som dochodkyna, odvody na SK plati stat, len neviem, ci je to to iste ako u ludi, ktori su nazemestnany na SK, lebo ti sa musia potom odhlasit na sk a poziadat o E 106. Lebo tym padom by mi stat platil odvody na SK a v Rakusku by som platila poistku. Cize by to bolo platene dvakrat, co je vraj tresnte. Plati to aj u dochodcov?

Oficialne musis, neoficialne nemusis, ak na teba nepridu nemusis :slight_smile:

Zuzana, dakujem, ja som poistena v SZP, teraz je to uz VZP. Dovera je sukromna poistovna, zalezi ake su zmluvne podmienky poistovni, ale velmi si mi tym pomohla, je tu este niekto, kto potreboval formular E106 a bol poisteny v Spolocnej zdravotnej poistovni?

Obrátila si sa na niektorý z tam uvedených AMS a ten ti pomohol zamestnať sa v domove? Si zdravotná sestra alebo opatrovateľka? Ďakujem za odpoveď. Eva

Novysedláková? Berie polatky bez dokladov, potom sa môžete sťažovať akurát na lampárni. Ak sa vám niečo nepáči, tak vám celou cestou v aute nadáva že nech budete rada, že vám vybavila prácu!

Práve som sa od jednej rodiny vrátila. Bola som pri Gráci. Bol to jednoducho podvod, Baumgärtlerovi som poslala na účet pred tým 150 € + poplatok z banky 26 €. Rodina ma nechala čakať v malej dedine 8 hodín na ulici. Muž ktorého som mala opatrovať neexistoval a robila som upratovačku, kuchárku, obsluhovala som návštevy, a ak som si sadla, poslala ma pani robiť do vinice.

Úple s tebou súhlasím!

Podobne postupuje aj Novysedláková z KE. A jej partner Drapela vám nevracia obč. preukaz ani nepošle váš živnostenský list.

Aj ak by ste robili cez p. Novisedlákovú a nechcete jazdiť s “jej” šoférom, tak vám spraví problémy.

Ahoj. Miska mam len optr. kurz, ale aj dlhorocne skusenosti, kedze opatr. moju svokru, mamu mam leziacu, ju ma na starosti moja sestra. Zatial som nikoho nekontaktovala, ale som sa infor. ohladom nemciny. Ja ju mam taku, ze sa dohovorim, ale mam uz porobene aj skusky v agent. Radsej by som robila v domovoch, preto si zistujem vsetko. Su tam, vraj, aj so slabsou nemcinou. Nuz skusim. Bola si na stranke?

Dakujem velmi pekne za info a prajem vela zdaru !

Ahojte, je tu nieto z Banskej Bystrice?

S Bankej Stiavnice nemoze byt?

Aj ja by som mala do Rakuska cez “Fabianky”. Ma niekto s nimi aj pozitivnu skusenost?

Doby den, pekne Vas pozdravujem Mile opatrovatelky, ak niekto vie ako je vyplacana mzda v Hilfswerku dajte mi vedieť. Ci to vyplaca rodina pri odchode, alebo Agentura posle na ucet? Moja kolegyna tam bude nastupovať a nema NET. Popripade aj vysku cestovneho aj platu? Dakujem za serioznu odpoved. Vierka.

Dobrý deň, viete mi vysvetliť, načo slúži Vorsorgekasse? Ďakujem.