Opatrovateľky v Rakúsku

Dobrý den. Care Ring nie je zlý, ale teray urobil fuziu s Malteser a je problém s refundovaním tvojej mzdy. Peniaze dostávaš na učet a tá ktorá pracovala na prelome mesiacov, dostane po ukončení turnusu výplatu za odpracované dni v jednom mesiaci, A zvyšok niekedy v polovici dalšieho mesiaca. Je to o ničom!

Ahoj, podala si nesprávnu informáciu. V Oberoestereichu je poplatok pre WKO 100Eur rocne. Nie 40Eur, ako píšeš!

Telering nie je najlepsi za 10 eur mas 512 MB a u Georg - mimochodom ten vyuziva siet teleringu mas 1GB za 10 eur, ale pausal s viazanostou je ovela lepsi

Ahoj Laura, dozvedela si sa nieco o tej ag. Laguna? Mozes mi odpisat? Mala By som cez nich ist robit, ale bojim sa, ze ma obabru ako tu pisete o inych agenturach. Prosim napis mi na: dasenka27@gmail.com

Alebo sa ozvite tie, ktore ich poznate, alebo ste nieco o nich poculi. Dakujem.

Ahojte dievcata, mala by som ist pracovat cez ag. LAGUNA. Pracujete niektora cez nich, alebo poculi ste o nich nieco? Su seriozny? Ozvite sa prosim! dasenka27@gmail.com

Ďakujem Andy,
ja som skôr myslela dlhšiu dobu, napr. 2-3 mesiace spätne. Má niekto skúsenosť? Dík

Ahoj, ja som robil v Nemecku dva roky, ale živnosť som si otvoril tam za 5 min. odvody som neplatil, lebo som mal na slovensku tiež jednu a platil som všetko doma. Jedine čo som musel platiť bolo niečo ako komora. Ale to nebolo veľa. Okolo mňa boli samé ženy z Poľska, niekto mal dobre, niekto zle. Ale čo je isté, plat som mal menší ako teraz v Rakúsku. Robil som na mesačne turnusy, cestu som si hradil sám a všetci poberali na mesiac od 900 do 1200 EUR. Veľa šťastia…

Ak si mal dve živnosti, samozrejme že si platil len z jednej, zrejme si mal vystavenú E 101. A nenapísal si, či si tam náhodou nebol prostredníctvom úradu práce alebo tak nejak, lebo tie aktivity pracovné povolenie nepotrebujú. V ostatných prípadoch je to tak, ako píše Erika a dala by som si veľký pozor, lebo agentúry ženy so slovenskou živnosťou do Nemecka vysielajú, ale robia to protizákonne a v prípade kontroly sú ja nič, ja muzikant, veď v zmluve medzi agentúrou a opatrovateľkou je napísané, že za svoju činnosť v Nemecku v zmysle nemeckých zákonov zodpovedá opatrovateľka. Ešte otázka pre Robiho: aké máš rozhodnutie nemeckých úradov že neplatíš poistenie v Nemecku, akým predpisom odôvodnené? A ako s daňami?

Ahojte zienky, chcem sa opytat:

Rok som pracovala v Rakusku. Pocas tejto doby mi raz prisli rodinne pridavky za 6 mesiacov. Nasledne som zivnost pozastavila a uz 2 mesiace som doma. Mam kvoli rodinnym pridavkom nieco urobit, resp. dolozit nejake papiere alebo mam len pockat, kedy mi ich poslu?

Zdravim zienky, poradite mi, niekedy sa tu pisalo, ze nakolko pracujeme len 2tyz. v mesiaci, nemusime platit celu ciastku do WKO, ze sa to da urobit tak, ze zaplatime iba polovicu z celorocnej sumy, poradite niektora ako? Dakujem.

Je to jednoduché, medzi štátmi je zmluva o zamedzení zdvojeného zdanenia, ale tá je z roku / ak sa medzitým nič nezmenilo / ešte predrevolučného, ale jeho pôsobnosť prešla na obidva vzniknuté štáty ČR a SR. A v tej som sa nedočítal nič čo by nasvedčovalo tomu, že u nás poznali pojem živnostník. To znamená, že ako živnostník v Nemecku som podával daňové priznanie len v Nemecku. A ešte k tým odvodom, neplatil som a nemal som nato žiadne rozhodnutie, jednoducho som ho nepotreboval. Úrad, ktorý mi vydal živnosť, má ohlasovaciu povinnosť pre všetky ostatné inštitúcie. T. j. prišli mi hneď papiere z daňového a tej komory, že ma registrujú. Na sociálke na Slovensku mi povedali, že platiť odvody v Nemecku nemusím, tiež na základe nejakej dohody, lebo už som platiteľ na Slovensku a vraj sa nepripúšťa zdvojené poistenie, teda buď som v Nemecku alebo na Slovensku, a tak vzhľadom na odvody na Slovensku a môj vtedajší plat bolo výhodnejšie ostať v poisťovni doma. Ale pozor, ani nároky som potom v Nemecku žiadne nemal, t. j. detské prídavky, nemocenské atď. Pracoval som tam v rokoch 2006-2008. A ešte jedna pikoška, konali sa tam voľby do samosprávy a ja som dostal pozvánku k voľbám…

Ps: nebol som prostredníctvom agentúry ani úradu práce, živnosť si tam môže založiť každý z únie.

Ak si myslis, ze mas narok na pridavky mylis sa, ked nepracujes nepatria ti! To viem na isto, zazlia som na vlastnej kozi.

Ja som uz treti rok musela zakazdym v januari doniest vsetky doklady a aj doklad o vyske zarobku. Rakusania vyplacaju rodinne len raz za rok. Rozvedene a slob. mamicky vraj maju narok kazde dva mesiace ale to je valmi tazke vybavit.

Dobrý deň. Rada by som pracovala v Rakúsku, ako opatrovateľka, ale Nemecký jazyk neovládam, len základy, ale ovládam aktívne Francúzsky jazyk, pracovala som v Belgicku ako opatrovateľka. Počula som, že aj v Rakúsku sú nejaké Francúzske rodiny. Prosím pomožte mi, keby ste o nejakej rodine vedeli, kde by potrebovali opatrovateľku, alebo starostlivosť o domácnosť, kontaktujte ma prosím. Tel. 0911 746 745

Neuvádzaš tu všetko potrebné - ale z toho čo píšeš vyplýva, že si bol daňový rezident Slovenska a tak si mal postupovať pri podávaní DP, teda podať DP aj na Slovensku a príjmy zdaniť metódou, uvedenou v zmluve, aj keď táto vyslovene nehovorí o živnostníkoch z predrevolučného obdobia, určite však hovorí o príjmoch z prevádzkárne. Čo sa týka volieb, prechodný pobyt oprávňuje v SRN aj napr. v Rakúsku voliť na komunálnej úrovni. A na čo by boli formuláre E na úrovni Únie keby to fungovalo tak ľahko ako píšeš ? Ostatne každý nový žiadateľ už od mája tohoto roku absolvuje postup v rámci novely Nariadenia 1407 / 71, ktorý v rámci určenia príslušnosti k právnym predpisom určitého štátu v sociálnej oblasti nepriamo určí aj daňový domicil.

Ahoj Robi, ďakujem za odpoveď, myslela som, že cestovné preplácaju aj Nemci, alebo je to podľa dohody s rodinou? Aj ja by som radšej do Rakúska, ale nedari sa mi, že vraj do Nemecka sa skôr dostanem, niekde začať musím aj chcem. Všetko dobré Ti prajem.

Dobré ráno. Chcem sa opýtať, či niekto pracuje ako opatrovateľka cez p. Novysedlákovú z Košíc. Či je seriózna. Ďakujem za odpoved.

Určite to bude tak ako píšeš, a z toho čo píšeš je zrejmé, že sa opatrovateľstvom asi neživíš. Opísal som moje skúsenosti, a to je všetko. Ostatne už je to 5 rokov, čo som tam nastupoval, a ľahké to bolo, neprehnal som ani tých 5min. Ale ako píšem bolo to v roku 2006.

Ahoj tonka, ako je to s cestovným, je asi individuálne, v našom mestečku ho nemal nikto. Ale podotýkam, že som tam bol jediný zo Slovenska. Prečo sa Ti ale nedarí to Rakúsko?