Ahoj Robi!
Ďakujem, že si sa ozval, v agentúrach mi povedali, je Rakúsko je pre jazykovo zdatných, ja som bohužial začiatočník, tak mi ponúkli Nemecko, Vy všetci máte skúsenosti, viem, že to nie je ľahké nikde, ale veľmi chcem a potrebujem túto prácu, niekde začať musím, tak dúfam, že sa podarí a nájdu mi nemeckú rodinu, ktorá by ma prijala, maj sa pekne, ozvi sa ak budeš chcieť
Martin Taňkoš z Prešova? Nepoznáte ho niekto?
Prosím nevie mi niekto pomôcť pri hladaní miesta alebo agentúry pre opatrovatelku začiatočníčku? Budem vdačná za akúkolvek dobrú radu.
Tonka, bez jazyka je to naozaj drina a trápenie sa. Aký si vlastne začiatočník v jazyku? Skús sa bližšie definovať, možno to nebude až také zlé. 15-25min denne, a hlavne sleduj nemecké televízie, obyčajným bifľovaním sa naučíš oveľa pomalšie. Držím palce.
Dobry den Emilia, chcem Vam, len napisat ako som dopadla na pohovore, zavolali mi, ze to urobime po telefone, tak mi len povedala, ze mam porozpravat nieco o sebe, povedala som, co ma v tej necakanej chvilke napadlo zivotopis, ale rozpravala som dost vyklepane, triasol sa mi hlas, lebo som nebola pripravena na to, ze mi bude volat, povedala, ze fajn, ze sa mi ozvu, nemam dobry pocit asi som nepresla, iva.
Ahojte. Neviete niekto poradiť dobrú agentúru, alebo po prípade aj www. adresu kde su ponuky pre opatrovateľov aby sa nemuselo ísť cez agentúru?
Dobrý večer, chcela by som sa spýtať na ag. 24stundenhilfe, p. Ondrúškovú Annu, či táto agentúra je seriozna, mala by som isť cez nich pracovať, za názory vopred ďakujem. Pekný večer
Nesúhlaste, aby vám agentúra posielala peniaze na účet. Vtedy vám z výplaty zoberú to, čo by ste im platili za sprostredkovanie. Preto deklarujú, že sprostredkovanie bez poplatkov. Ste podnikateľky, tak vás má vyplácať rodina, ktorej odvádzate svoju prácu. Agentúra nie je zamestnávateľ, ale sprostredkovateľ, preto nemá právo vás vyplácať.
Pockat, ja som tam pracovala na zivnost rok. Po polroku mi prisli jedny rodinne pridavky, ale za ten druhy polrok, ktory som robila, mi stale neprisli. Cize mi ani nepridu? Ja som predsa pracovala. Nepracujem az od aprila, cize teraz.
Zdravim kočky, prosim Vas, chcela by som sa Vas opýtať na 24 hodinovu starostlivosť. To vlastne ste pri opatrovaných aj v noci? Kedy potom spíte? Platia za to niečo viac? Vopred ďakujem za odpoved. N.
Moja skúsenosť je taká, že to závisí od rodiny. Bola som aj pri panej, ku ktorej som musela vstávať na zazvonenie aj 3 - 4 krát v noci kvôli WC, čo teda nikomu neprajem. Teraz som u babky, ktorá síce cez deň nespí, ale v noci ma vôbec nepotrebuje aj 12 hodín. O príplatku za nočné vstávanie v praxi nič neviem, hoci v rakúskom zákone sa čosi také vraj uvádza.
Ahojte! Zaujimalo by ma ci niekto pozna rakusku agenturu Laguna alebo ma niekto skusenosti s Ivanou Heinz. Rada by som sa zamestnala ako opatrovatelka ak by mi vedel niekto poskytnut kontakt, alebo informacie budem vdacna. Prosim kontaktujte ma kedykolvek na Ivanka26@inMail.sk Dakujem
Ako napovedá názov tejto práce, jedná sa o 24hodinovú starostivosť. Nikdy nevieš, akého pacienta dostaneš. Niekto spí, niekto halabuší aj každú pol hodinu. Ved preto si rodiny platia opatrovateľky! Zažila som rodinu, kde som sa nevyspala takmer vôbec, dospávala som až doma. Ked máš ležiaceho pacienta, treba ho často polohovať, teda aj v noci. Alebo vodiť na WC, a pod. Ubytovaná si v rodine, mala by si mať svoju izbu. Ale viem aj o prípadoch, ked OP spáva v jednej miestnosti s pacientkou, lebo má iba 1 izbový byt, niet miesta. Nie každá OP má v rodine na ružiach ustlané, ale to sa prizná máloktorá. Realita býva oveľa horšia.
Ahojte, niekto v Stainachu?
Marika, držím palce aby niekto odpísal, Milka.
Nastupujem do Stockerau, je tam niekto ?
Hm, som si aj presne myslela, dakujem za vase skusenosti. Verim, ze natrafim na dobru babku alebo dedka, ktori budu mat dobry spanok.
Dobre mieneme, ale skus to uplatnit v praxi, a daj to sem do fora ako si pochodila.
Presne tak Marika55, ja som by som tiež mala ísť cez nich pracovať a pítala som sa už tu na nich, ale nikto mi neodpovedal.
V minulosti si sa mi, aspoň čo sa týka príspevkov tu na fóre, zdala akási samostatnejšia. Táto odpoveď mi akosi ku tebe nepasuje.