Ahojte, som opatrvatelka v Rarúskej agentúre Caritas. Ked som nastupovala platila som základný poplatok, teraz po roku chcú, aby sme každoročne platili 120eur, samozrejme aj každročne potpisovat novú zmluvu. Chcela by som vediet, či s tým ostatné opatrovatelky z tejto agentúry súhlasia, a či na to má nárok, ked pri podpisovaví prvej zmluvy to nebolo.
Ahoj, prosím ťa a koľko si platila základný poplatok? Vďaka, Anka
Na IVANU HEINZ je spolah. T. c-06642320100 a 0043727275270. Drzte sa a makajte ako ja uz 7r. EVA
Môžeš mi napísať cez ktorú si agentúru. Vďaka. Márne sa snažím zohnať niečo seriózne, už 2 roky pracujem mimo - AT, SRN, ale nič seriózne. Veľmi nízky plat a vysoké poplatky.
Kto sa nechá zdierať, jeho vec. Som dosť skúsená na to, že sa nedám. Mne platí rodina na ruku a nedávam sa vykorisťovať agentúrnou dopravou. Agentúr je milón, len si treba správne vybrať. Záleží od každého, čo si nechá “líbit”. Ak je niektorá z kravína, lebo aj také opatrujú, tak je rada, že je.
Prosim napis vic, o Hoffman-trestne oznameni. Rada se pripojim Chrisma-Anita Jannsen jsou slusny a neplatis poplatky Nemecko papa
Dobrý neskorý večer, Iva! ďakujem za informáciu. Dúfam, že už viete výsledok a vyhoveli ste. Ak ešte neviete ako ste dopadli, tak zavolajte do agentúry a jednoducho sa informujte na výsledok tel. pohovoru. (ja by som to tak riešila). Budete vedieť na čom ste a nemusíte sa zbytočne stresovať! Prajem vám, aby ste vyhoveli! Dobrú noc.
Dobrý deň, prosím poraďte mi, opatrovatelský kurz musí byť len cez červený kríž a akad. vzdelávania, alebo je to jedno ak má 220 hod.? Ďakujem.
Mal by to byt hlavne akreditovaný MVSVaR a platný v celej EÚ.
Ahoj, ja som tiez zaciatocnicka a mam dobru agenturu
vola sa jana Husakova a je z PP, aj som sa snou stretla a uz mi aj nasla rodinu, je velmi mila!
jej e-mail: Info@pflege24sk.eu
mozes jej napisat
ahoj
V Rakúsku nepožadujú kurz 220 hodinový. Ja mám 192 hod. z ČK a stačí. Ak pôjdeš cez agentúru, ktorá sama robí kurzy, alebo ich sprostredkováva, tak ti bude tvrdiť, že si musíš u nich dorobiť zvyšné 28 hod. Biznis je biznis. Mam známu, ktorá opatruje na Slovensku cez Mestský úrad / je jeho riadnou zamestnankyňou / a musela si 28 hod. dorobiť. Je to asi len náš zákon, lebo nie je mysliteľné, aby si tisíce op. dorábalo pár hodín. V čase, keď sme ho robili, mal ČK akreditáciu od ministerstva na 192 hod.
Akreditovaný kurz musí byť v rozsahu 220 hodín, inak je neplatný…
Jeden príklad, ako lahko sa dá vybavit živnost na vlastnu päst bez Ag. -vo Viedni: pôjdete na WKO, len Strafregister preložený / známa tam len tvrdila, že už 7 rok. robí tuto robotu - doklad o nejakom kurze žiadny / a dostala živnost. Dobré, nie? Ale pre istotu je určite lepšie mat nejaký doklad o kurze - preložený, neplatí sa za to nič. Viem, že Ag. niektoré si za to dajú riadne zaplatiť!
Chcela by som vedieť, či má niekto skúsenosť s podávaním jedla cez sondu priamo do žalúdka. Ak áno napíšte - ako sa to robí - a ako často pacienta chováte. Díky
Ja som v Sunsete, s tymi peniazmi je to pravda, dokonca momentalne som v situacii, ked som bola na konci mesiaca a zaciatku druheho a vyplatu budem mat rozdelenu na dve casti - podla dni v danom mesiaci. Takze na vyplatu cakam 2 mesiace. Momentalne ma nechali bez rodiny, nestve ich, ze si musim platit odvody a samozrejme potrebujem z niecoho zit - bolo mi povedane, ze mozno budem cakat na dalsiu rodinu aj 2 mesiace, hladam novu agenturu, ak by niekto vedel naozaj o serioznej, budem vdacna aj za info.
Kurz nepotrebuješ pre vybavenie živnosti - opatrovanie je v Rakúsku voľná živnosť. Predkladá sa pri kontrole oprávnenosti vyplácania Förderungu opatrovanému, niekde už spolu so žiadosťou o tento príspevok.
Ahoj Lenka. Reagujem na tvoj príspevok. A koľko berie ta p. Husakova za sprostredkovanie práce a kde v ktorej časti at, ti našla prácu a hlavne za koľko. Ďakujem za odpoveď.
Emilia, ďakujem, že na mna myslíte, samozrejme, že som im hneď na druhý deň volala, no len povedali, že sa mi ozvú, že majú niekedy rodiny aj pre začiatočníkov, že sa mám učiť aj ďalej, tak asi musím skúšať ďalšie agentúry, ale aké? Majte sa pekne.
Dobrý deň, ktorá opatrovateľka cestuje 28.7. túto trasu?
Rada by som sa opýtala, že ak majú opatrovateľky problémy zo strany sprostredkovateľov, na koho sa môžu obrátiť. Obhajuje ich niekto? So základmi, resp. s priemernou nemčinou je to ťažké. Vopred ďakujem, ak sa ozvete.