Opatrovateľky v Rakúsku

Robím cez ňu a musím sa ponižovať, po ceste cez Slovensko pije alkohol a nám nadáva. Musíme to tolerovať. Jej partner mi nedal živnostenský list.

Dobrý deň, mám kontakt na p. Novysedlákovú. Pracuje niekto cez ňu? Som nová a zdá sa mi byť seriózna. Poraďte mi. Vďaka.

Teraz berie z turnusu 75€, dúfam, že ma obťažovať nebude, idem 1x cez neho.

Dobrý deň prajem, prečítaj si príspevky ohľadom pani Novysedlákovej, dosť sa tu o nej popísalo a utvor si vlastný názor. Pá, veľa šťastia.

Ahoj, mám jednu otázku, pracuješ cez pani Dankovú vo Wels?

Ahoj, idem cez ňu prvý krát. Aj ty pracuješ cez ňu alebo ju poznáš?

Zdravim pani Margita. Pracujem tiez cez Rakusku agenturu Caritas Wien, aj mne doslo zaplatit im sek v hodnote 120 eur + podpisat zmluvu. Ja som to podpisal a zaplatil som pozadovanu sumu. Uvidime co bude dalej, ak im kazdy rok treba platit tych 120 eur, momentalne je to 120 eur a ktovie kolko to bude po par rokoch. S pozdravom Erik.

Ja som jej poslala mail a ona mne podklady čo treba poslať. Máš o nej bližšie info? Napíš na mail helenka1327@azet.sk.

Má niekto skúsenosť s vyplácaním Fôrderungu pre rodinu v prípade, že mám E 101 a odvody si platím na SK? Som legalizovaná opatrovateľka so živnosťou, poplatok do WKO uhradený a teraz sa rodina nová rodina ohradila, že nedostanú podporu pre pacienta. Ďakujem za reakcie.

Ja tam cestujem, mám tam byť 28.7. 2010 v stredu ráno. Napíšte mi na mail, môžeme cestovať spolu, drotzuza@gmail.com.

Mala som tiež tlačivo E-101 a nebol problém. V prípade, ak máš na Slovensku živnosť takého istého resp. podobného charakteru ako v Rakúsku môžeš mať problém v Sociálnej poisťovni.

Ako je to s PN v Rakusku, mate skusenost?

Aj v prípade, že má opatrovateľka E 101, Förderung rodina dostáva. Mám to tak od roku 2008, v tomto roku som si vybavovala už nie predĺženie platnosti, ale novú E 101 podľa nového nariadenia z r. 2004, ktoré nahradilo to z roku 1971, pretože mi stará platila len do konca júna.
Ivana upozorňuje, že v prípade dvoch živností musíš do príjmov, z ktorých sa určuje vymeriavací základ pre poistenie započítať príjmy z obidvoch živností, slovenskej aj rakúskej. Jedná sa o príjmy podľa DP PRED vyňatím príjmov z Rakúska. Je jedno, akého charakteru sú živnosti, podstatné je, že po návrate domov v tej slovenskej môžeš pokračovať, že existujú na to na Slovensku podmienky. Ostatne to nové nariadenie už obsahuje aj údaje, ktorými sa určí nepriamo aj daňový domicil. Problém nevidím, len snáď v tom, že ten základ, ak si paušálne uplatňuješ výdaje z obidvoch živností, môže byť prekvapením.

Áno, obhajuje. Ako každého podnikateľa. Aj na tomto fóre boli kontakty na Terezu, Andreu, Wilmu a iné, ktoré poradili ako postupovať a kam sa obrátiť.

Základný poplatok bol 500 eur.

Ďakujem Ivana a Eva za reakciu. Problém nastal asi v tom, že E101 som osobne odovzdala vo Wien a teraz novej rodine sa ozvala úradníčka zo St. Poel a chce, aby vrátili Fôrderung. Ešte raz ďakujem.

Na E 101 je uvedené Tvoje miesto podnikania - prevádzkareň v Rakúsku - ak nie si cez agentúru, kedy je to zvyčajne jej sídlo, je to adresa rodiny. V Tvojom prípade si mala E 101 na adresu prvej rodiny. Pre SVA potrebuješ E 101 s aktuálnym miestom podnikania.

Dobry vecer, ma niekto presne informacie o tom, ci sa maju zaratavat do prijmu v danovom priznani aj naturalne prijmy? Pretoze ani na danovom urade v AT to nie je este celkom jasne. Dakujem za odpoved na jar.hric@post.sk.

Ako to myslíš, že naturálne príjmy? To ťa čím vyplácajú? Dosť mi to pripadá ako vo feudalizme.

Dobrý deň, má niekto skúsenosť s touto agentúrou: Pflegeagentur WEST?