Nemyslis Chrienovu?
Bola som v AT u zubara v juni, cakam, ci mi nepride nieco platit, ale zatial nic…
Ak si ošetrená na SK (a má tvoja poisťovňa uzavretý formulár E106 s SVA)tak neplatíš nič,ale v Rakúsku je to ináč tam platia živnostníci 20% z výkonov.
Doba zaplatenia poistného bude teraz napríklad od 1.8.-do 31.8.2009 ,ale ak to zaplatíš do 14 dní po termíne tak sa nič nedeje,ale po tomto termíne budeš penalizovaná.
Ak ti oni nedávajú potvrdenie tak si ho priprav doma a trvaj na jeho odpísaní-je to tvoj pokladničný a účtovný doklad.
Máte skúsenosť s p.Chrienovou z BB
…dakujem, dviecata za informaciu som opat
o nieco mudrejsia…prijemny den
Ano, co konkretne vas zaujima?
serioznost a čakacia doba na prácu
Ja som nemala problem,isla som behom 4 dni.
Ak niektorá z Vás pracuje v Rakúsku viac ako tri roky chcela by som vedieť ako je to s doplácaním za zdravotné a penzijné poistenie po troch rokoch a či nie je možnosť dať žiadosť o doplatenie skôr a následne platiť vyššie poplatky.
Ja som im 4.májazaplatila dopredu 50EUR,mesiac ma ťahala za nos, už som mala 100% termíny a nič. Odvtedy sa mi ani neozvala, telefon nedviha. Pisala som jej SMS o vratenie peňazi, zatiaľ nič, čakám ako sa zachová, dik za názor asi si mala šťastie
A zasa sme pri tom starom,nikdy neplatte nic dopredu, ja som platila az po podpise zmluvy
Spätne doplacat nebudes nic, pokial si pocas 3 rokov v AT nepodavavala DP z dovodu, ze si nedosiahla pozadovanu hranicu vysky prijmov a nevyzval ta FA, tak po 3 rokoch ti tak ci tak odvody zvysia. Ale ak si uz pocas tych 3 rokov mala povinnost podat DP, tak urcite ti zdvihnu odvody podla tvojich skutocne dosiahnutych prijmov. Ak chces mat odvody zvysene ( este pred uplynutim 3 rokov)- t.j. vypocitane z tvojich prijmov, podaj DP za kazdy rok. Prepocitaju ti a nasledne poslu zmenu.
Marta, ak pracujes ako opatrovatelka na AT zivnost, musis mat s pacientom alebo clenom rodiny uzavrety “Werkvertrag” - Zmluva o dielo, kde si dohodnete vysku honoraru, vypovednu lehotu, sposob vyplacania atd… Stale, ked dostavas honorar od pacienta (rodiny) je tvojou povinnostou vystavit rodine (pacientovi) doklad o prijme - “Honorarnote”, ktore si musis odkladat a nasledne dolozit pre DP - danove priznanie. Ak to nemas urob si to co najskor, ak si stale v tej istej rodine, nebude to tazke,urobit spätne, ale ak si bola vo viacerych, tak neviem ako to vyriesis.Predpokladam, ze zivnost si si zakladala tento rok, lebo ak by si mala zivnost uz minuly, tak k podaniu DP by si to uz potrebovala. Vela stastia.
Pardon, nejak sa mi nezobrazil cely prispevok, na ktory som odpovedala, takze uz viem, ze zivnost si si zakladala tento rok…
Kde si v AT? Nemas na blizku nejaku opatrovatelku alebo popros niekoho z rodiny.
No dnes je 13- teho, ale nie piatok…tak do tretice vsetko dobre…
Myslela som tym, aby ti pomohli s vyplnovanim formularov, ktore si dostala…
Ja som podavala DP za min. rok, zivnost som mala od jula, to som nemala?A to som mala este 3 mes. prerusenu zivnost.Dakujem, vcera som ti pisala na inej str. pre op., aj si odpisala.
Mohla a nemusela si podat DP, ak nedosiahnes hranicu, je to dobrovolne…
ahojte kočky potrebujem od vás láskavosť vie niekto niečo o agent.ruby -petra heinsová a pani.renata hanelová obe berú opatr.do nemecka díky