No sú dve možnosti, buď mu ho zavedieš naspäť, alebo zavoláš setričku.
Pokúšala som sa volať na službu - ADOS, urológovi, jeho lekárovi, ale nikto to neberie. Budem musieť ísť s ním do nemocnice. Zatiaľ nemá žiadne problémy, ale nebudem riskovať. Len musím počkať na syna, kým príde z práce, aby so mnou zašiel do NsP. Neviem, kde presne v tomto meste mám ísť s ním. Ale vďaka za odpveď.
Ak je to pacient - muž, tak to ani sestrička nesmie zavádzať katéter naspäť. Čiže jednoznačne zavolať lekára, alebo zájsť za ním do nemocnice.
Keď mi pacient vytiahol katéter, vždy som zavolala praktického / domáceho lekára / resp. lekára, ktorý mal službu.
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jak řešíte situaci, když pacienta, kterého opatrujete, odvezou třeba na 3-4 týdny do nemocnice. Jak se domluvit s rodinou ohledně platu? Některé pečovatelky prý normálně fungují dál a starají se o domácnost, rodina jim normálně platí, jako by tam pacient byl. Mně se taková situace stala poprvé po 4 letech a nevím, jestli mám čekat bez peněz, pokud se s rodinou nedomluvím, nebo si radši hledat novou práci… díky za rady od vás, které jste řešily podobný problém
Daj mu plienku.
Veď ty nemôžeš pacientovi zavádzať katéter, len žene aj to musíš byť sestra.
Ahoj, ozvi sa mi na číslo 00436503927955.
Ahoj. Myslím, že všetko záleží na dohode s rodinou. Ja som už mala babku 2 krát v nemocnici a bola som celé 3 týždne tam. Chodila som denne za ňou do nemocnice a starala som sa o domácnosť a o to, aby babka mala všetko, čo potrebuje. Tým bola rodina odbremenená o starosť o ňu. Mala som všetko zaplatené, dokonca aj stravu, aj napriek tomu, že som bola sama. Ale myslím, že to záleží od rodiny.
Ahojte žienky. Vie mi niekto poradiť čo mám urobiť? Mám živnosť a poberám rod. príd. v AT. Všetky papiere mi zatiaľ vybavovala rodina. Tak to mali zauživané keď som tam prišla. Zatiaľ všetky moje papiere mám v rukách, až na to, že nechcú mi ukázať tohtoročné daňové priznanie a tvrdia, že je všetko OK. Je možné, že zobrali za mňa nejaké peniaze alebo daňový bonus? Som rozvedená a poberám prídavky na 2 deti. Ďakujem.
Ahoj, podľa tohto máš nárok aj tu aj na sk. Prečítaj si a vyžiadaj si papiere, určite ti niečo museli vrátiť. Aj ja mám na Teba jednu otázku - ako dlho si čakala kým Ti schválil finanzamt rodinné? Dík.
Nárok na daňové bonusy
Pri poberaní rodinných prídavkov v Rakúsku má veľa opatrovateliek nárok na daňový bonus, ktorý znižuje základ dane a v prípade príjmov pod hranicou daňovej povinnosti je vyplatený ako negatívna daň daňovníkovi.
Výška daňového základného bonusu pre slobodné a rozvedené matky z deťmi je 364, 00€ ročne. K tomu sa pripočíta príplatok na prvé dieťa vo výške 130, 00€, druhé dieťa 175, 00€, tretie a každé ďalšie dieťa 220, 00€.
Opatrovateľka ma nárok na daňový bonus:
Na jedno dieťa: 494, 00€
Dve deti: 669, 00€
Na tri deti: 889, 00€
Pri každom ďalšom dieťati sa suma zvyšuje o 220, 00€.
Daňový bonus na Slovensku
Na Slovensku je možné takisto získať daňový bonus. Nárok na daňový bonus majú daňovníci, ktorý splňajú podmienky podľa § 33 zákona č. 595 / 2003 Z. z. o dani z príjmov.
Výška daňového bonusu je 19, 32€ mesačne na každé vyživované dieťa, žijúce s daňovníkom v spoločnej domácnosti.
Pre jednotlivé možnosti uplatnenia si daňových bonusov v Rakúsku a na Slovensku sa informujte osobne buď emailom alebo telefonicky.
Kontakt
POZOR! O daňové bonusy je možné požiadať aj spätne.
Je niektorá vo Welse?
Ahoj Domina, potrebujem bližšie info o daňovom bonuse v AT. mail monisea@azet.sk
Kto by mi poradil? Robila som 3 roky a 3 mesiace v jednej rodine, mam zivnost. Vsetko mi vybavoval syn. Z tej rodiny som odisla, ale okrem zivnosti a kopie z odvodov, co za mna platil, nemam ziadne papiere. Neviem ci za mna daval DP alebo nie. Neviem ako sa to dozvediet. Poradi mi niekto?
Ja som bola vo Welse pred pol rokom a ak Ti môžem poradiť, skús sa poobede prejsť po meste a hlavne do mestského parku pri kostole a započúvaj sa, určite budeš počuť slovenčinu. Mne sa to podarilo už po 4 dňoch, hneď som sa prihovorila, a odvtedy sme sa stretávali každý den. Je tam strašne veľa sloveniek. Boli sme super partia, tie ženy sú tam veľmi milé.
Áno, záleží na rodine. Počas pobytu opatrovaného v nemocnici nie je nárok na Förderung a niektoré rodiny zvládajú platiť opatrovateľky, prípadne im prispievať na poistné, len keď ho dostanú.
Mne so striedačkou sa stalo niečo podobné, babka išla na mesiac na rehabilitáciu, my sme boli doma na Slovensku, ale syn nám normálne zaplatil, on to nazval “dovolenkové”. Ale naozaj závisí od rodiny.
Asi by som mala dodať, prečo to urobil, lebo niekomu sa to možno bude zdať neuveriteľné. My sme v tej rodine už dva roky, babka si na nás veľmi zvykla a on má svoju mamku veľmi rád, a bál sa, že ak mesiac nebudeme mať príjem, že si nájdeme novú rodinu a už sa nevrátime.
Dobrý deň. Chcela by som sa opýtat, že či musím zaplatiť 100 eur do WKO. Za čo sa to platí, čo sa stane, keď nezaplatím.
Pekny den. Je tu prosim niekto, kto je zacinajuca pflegerin? Ak ano moze sa mi ozvat na poupatko2008@azet.sk dik