Opatrovateľky v Rakúsku

Žiadnu.

Ahoj aj ja musim kazdorocne platit 108 eur, zistovala som na tom urade a ze vraj to musim zaplatit. Ked vybavujes pridavky, tak sa ku nim nedostanes ked to nemas zaplatene, ale je tu vzdy moznost odvolania s tym, ze som tolko nepracovala a ziadam o znizenie, a dali mi dolu 42 eur.

Ahoj Zdenka, co mam prosim napisat do ziadosti o znizenie poplatku do WKO? Dakujem.

Ahojte. Potrebujem poradit, robila som opatrovatelku v AT, mala som zivnost, babka bola 2x dlhsie v nemocnici a tak som davala ziadost o prerusenie zivnosti. Stalo sa, ze mi poistenie ukoncili. Teraz som vyse roka doma zo zdravotnych a rodinnych dovodov. Vyzera to tak, ze budem musiet zase do AT vycestovat, lebo dcera bude byvat na internate a lacne to nebude. Plati sa za novu zivnost a mozem ziadat o versicherung, ked mi to bolo pozastavene? Dakujem za radu.

Prikladám č. t. na slovenského právnika z Konfederácie odborových zväzov SR, pôsobiaceho v Rakúsku, ktorý pomáha opatrovateľkám 004366488525652 p. Grula

Domina ďakujem Ti. Ešte jedna otázka. Možem ísť v AT na daňový úrad a vyžiadať si papiere o mojom daňovom priznaní? Ináč to nezistím ak mi rodina, ako som už písala, odmietla čokoľvek o mojom DP ukázať. Neviem čo bude v rodine ak sa o tom dozvedia. Ja som na rod. príd. čakala po odovzdaní potrebných dokladov asi mesiac, pokiaľ mi prišlo rozhodnutie a možno do 4 dní po doručení rozhodnutia som mala peniaze na účte. Kedže som rozvedená, vyplácajú mi ich pravidelne každé 2 mesiace.

Ahoj, ďakujem ti za radu. Určite sa tam pôjdem pozrieť.

Ahoj, no možeš si ísť na príslušný finanzamt alebo zavolať a požiadať o informácie k tvojmu DP, povedz, že rodina ti odmieta ukázať papiere a chceš mat istotu, že je všetko v poriadku oni ti presne povedia, či ti vyplatili bonus ak áno, ukážu ti aj potvrdenie a ak nie, spätne si požiadaj.

Ahojte, vie mi prosím niekto poradiť? Register trestov pre živnosť v AT má byť na SR vybavený na živnostenskom úrade alebo stačí ten z prokuratúry? Lebo na prokuratúre je napísané, že register trestov pre účely živnosti vykonávanej na SR je nutné vybaviť na príslušnom živnostenskom úrade. Tak reku, či to platí aj pre AT, alebo nie. Ďakujem.

Ak ste mala živnosť len pozastavenú, spustite si ju mailom, faxom, dopisom tam, kde ste si ju dali pozastaviť. Je to bezplatné. Prehláste si Standort potom do rodiny, kde nastúpite. Tam je poplatok niečo nad 2€. Ak ste mala živnosť zrušenú, tak si ju musíte znovu založiť, poplatok je okola 70€. Živnosť Vám môže založiť aj rodina, do ktorej nastúpite. Ak bude ochotná, tak aj nahlásiť spustenie ( Wiederbetrieb) odo dňa nástupu.

Kam poslať ? Uveďte Vašu mailovú adresu.

Ahoj, stačí ti z prokuratúry, len ti treba kolok tam vziať so sebou a cca 15 minút ti ho vystavia.

Dávnejšie ktosi vo svojom príspevku uviedol číslo účtu SVa a kódy jednotlivých bánk, SWFT, IBAN. Neviem nájsť spätne tú stránku. Vie niekto poradiť na ktorej stránke to bolo. Ďakujem

Kazdy ma sancu, never jej neprajnicke, najdi si agenturu, skusaj kde ta vezmu nevzdavaj to a nic si nerob, ak ti niekto napise taku odpoved ako tamta.

Pre Danu: email. adresa je vedľa mena v obálke, stačí na ňu kliknúť, pekný večer prajem!

Pomáha ten právnik nielen keď má opatrovateľka problém, ale aj orientovať sa v zákonoch - poistenie, prídavky, …? Má iekto s ním skúsenosti? Je drahý?

Dobry vecer! Vie mi niekto poskytnut kontakt na agenturu z Roznavy? Dakujem.

Ďakujem Dominika :slight_smile:

Ahoj, bohužiaľ máš malú šancu, keďže nemáš opatrovateľský kurz. Agentúry vyžadujú buď zdravotnícke vzdelanie alebo kurz, pretože rakúske rodiny chcú poberať príspevok na opatrovanie a k žiadosti o tento príspevok musí byť priložený aj certifikát alebo maturitné vysvedčenie alebo doložíš, že si už pracovala ako opatrovateľka - že máš prax. Urob si opatrovateľský kurz.

Chcela by som sa opýtať na pani Dankovú, či je spoľahlivá kedže už cez ňu pracujete. Vďaka