No ja som im zaplatila, boli problemy v rodine a 3 mesiace nie su ochotni mi najst prácu.
V diskuzi dne 1. 5. 2010 mě zaujal příspěvek od Alky, ve kterém se jednalo o práci v Heimhilfe. Taky o této alternativě přemýšlím, chci poprosit Alku, nebo jiné pečovatelky, které mají informace o možnosti získání této práce nebo někoho, kdo už tam pracuje, jestli by se mi ozval na mail ivonka.konecna@seznam.cz, díky
A nemáš šek, ktorý máš zaplatit odvody do SVA? Tam je to všetko napísané, alebo aj na predchádzajucom šeku, ak si platila.
Baby, komunikoval niekto mailom s SVA? Neviem ako sa k tomu dopracovat, poradte postup. Diky.
Je bezplatný, pomáha mi s rodinnými prídavkami, ktoré nie a nie dostať z Rakúska od r. 2008!
Chcela by som sa opýtať na pani Dankovú, či je spoľahlivá, kedže už cez ňu pracujete. Vďaka.
Ahoj, tu je ich webova stranka: www.svagw.at a faxove c. pre Linz: 0043 73276 34 9429, tel. 0043 732 76 34-0. Neviem odkial si, ale na webe si mozem pozriet kontakty na vsetky filialky v Rakusku. Faxom to ide, mailom zrejme nie. Vela stastia Livia
Este dodatok. Pri komunikacii musis zadat vzdy tvoje poistovacie cislo (Versicherungsnummer). Livia
Ahoj, ja cez p. Dankovú pracujem a som zatiaľ spokojná. Prácu mi našla rýchlo a kedykoľvek jej zavolám ak niečo potrebujem, vždy je ako sa povie “po ruke”.
Ahoj, chcela by som sa spytat, ze ake pripoistenie musim mat, aby som dostavala z Rakuska matersku? To nie je zahrnute v socialzicherungu?
Ahoj, šanca rovnaká ako pre ženy a poznám manželský pár, ktorý pracuje v Braunau a menia sa navzájom v tej istej rodine a funguje to dobre.
Pracovala som v Ra, ale babka zomrela, mám pozastavenú živnosť, nebolo, by lepšie ju zrušit?
Ja som tam bola od 21.5 - 29.5.2010 a živnost pozastavili 7.6. , lebo babka 6.6. zomrela. E-kartu nemám, ale ja som ani slovenské kartičky poistenca nevrátila a teraz nemám prácu a teda ani žiadny príjem a bojím sa, že mi príde dačo platiť, momentalne som na úrade práce, ako nezamestnaná, poradte mi prosím.
Dobrý deň, chodí niektorá z vás cez agentúru Pflegende Hände z Lučenca? Akí sú, majú dobré rodiny? Koľko sa im platí?
Malina, zatelefonuj rodine, v ktorej si pracovala, či ti tam prišla nejaká pošta, pokial SVA nemá od teba požiadavku na zasielanie pošty na SK adresu, budú ti posielat šeky na adresu pracoviska. Môžeš im napísať mail alebo zavolať, aby tak urobili. Neviem ti poradiť, či si ju máš zrušiť, to záleží od teba, či si tam hľadáš nové miesto alebo nie, ahoj.
Ja som sa dočítala, že keď je klient hospitalizovaný má opatrovateľka nárok na mzdu, stravu do konca turnusu najviac však 8 dní. Mne však mzdu nevyplatili, poslali ma domov a ja som teraz oproti mojej striedačke v nevýhode, lebo ona si odrobí riadne svoj turnus, ja ukrátená o zárobok musím ešte naviac byť dlhšie doma. Ako si poradiť v takomto prípade?
Na slovenskom úrade práce ti môžu dať informačný materiál / Zamestnávanie občanov v Rakúsku - opatrovateľské služby / a tam sa píše, že aj pri 24 hod. pracovnom čase skutočné pracovné nasadenie predstavuje najviac 11 hodín, za prácu v noci medzi 21. - 6.00 hod. nám prináleží príplatok za prácu v noci.
Kdo má zájem, zadejte si do Google stránku www.caritas-rundumbetreut.at, jsou tam i české stránky, shánějí pečovatelky s rak. živn. listem, na telefonu jsou tam i lidé mluvící česky. Není tam uvedeno, jestli se platí nějaký poplatek a jaká je mzda, ale mají tam tel. čísla a mail, tak kdo má zájem, může se kontaktovat.
Dobry den, prosim vas vie mi niekto poradit ako sa vola formular, pri ktorom ak by som ochorela, mohla by som dostavat marodku. Viem, ze sa plati okolo 10-15 eur mesacne a min. po 5-tich mesiacoch mam narok marodovat. Dakujem, ak mi niekto da odpoved, je to pre mna velmi dolezite a potrebujem to vediet cim skor.
Ahoj aké majú rodiny? Ako všade aj lepšie aj horšie a na akú trafí ktorá opatrovateľka, to sa predsa nikdy dopredu nedá vedieť, to až keď budeš v rodine, zistíš a prečo sa nespýtaš priamo v agentúre aké sú poplatky?