Opatrovateľky v Rakúsku

Dievčatá, čo keby sa vytvorilo fórum, kde by sa zverejnili všetky agentúry ktoré poznáte aby sa v tom človek vedel orientovat a hlavne skúsenosti s nimi. Ja som už robila 5 rokov a chcela by som znova ísť von, ale mám v tom chaos. Takže tie čo si hladajú prácu prvýkrát cez agentúry, tak tie majú problém a často sa nechajú nachytať. Pomôžme si navzájom a skoncujme s neserióznymi ľudmi. Dík za pomoc.

Aj ja mám skúsenosť s Vav ale práve opačné, knihu som mala na pošte behom 3dní.

Ďakujem ti pekne za info. Ešte by som rada vedela, ktorý spoj, ja cestujem z Košíc, tak by som chcela ranné spoje využívať, ibaže tam mám vo Wien iba 20 min. na westbanhof, či to stíham, srdečná vďaka.

Majka som nesmierne vdačná, že si sa ozvala, ak by si bola ochotná pohovorit viac so mnou posielam ti mail milkakristofova@zoznam.sk, alebo môžeme skypovat a ak si doma zavolám.

Dobrý deň, vedel by mi niekto odpovedať? Momentálne som ešte zamestnaná na Slovensku, ale pomaly sa už chystám ako opatrovateľka do Rakúska. Zdokonaľujem sa v nemčine, čakám len na ponuku od agentúry, lebo sa mi to zdá jednoduchšie na rozbeh. Niekedy sa ale nájde inzerát, kde potrebujú hneď opatrovateľku. Môžem si vybaviť v Rakúsku živnosť, aby som bola pripravená kedykoľvek vycestovať, aké povinnosti by z toho plynuli u nás a v AT aké poplatky by som musela platiť a či je to vôbec možné? Ďakujem za každú radu. Pomôžte.

Vôbec tomu nerozumiem, máš prácu na Slovensku a chceš aj Rakúsku živnosť, keď nastúpiš v Rakúsku do práce potom si vybavíš živnosť. Ty chceš živnosť skvôr ako sa zamestnáš v Rakúsku a kto ju bude platiť? Je to mesačne 142 euro, a keď máš živnosť, tak nemôžeš na Slovensku platiť zdravotné poistenie, tak neviem ako to chceš dať do kopy.

Zuzi, ak. živnosť si nevybavíš, ak nemáš robotu a rodinu, ktorá ti schváli pobyt na ich adrese. Živnosť opatrovateľky je viazaná na konkrétne miesto a rodinu.

Ďakujem Bety, nevedela som ako to chodí, len som chcela už mať živnosť vybavenú, aby som mohla hneď nastúpiť, keď sa nájde pacient a niekedy je to behom pár dní, že treba vycestovať. Koľko asi trvá, kým si vybavím živnosť alebo to vybavuje rodina u ktorej budem robiť? Ďakujem.

Ahojte, vie mi niektorá objasniť, ako je to s platením odvodov, keď by som mala rak. živnosť? Odvody sa vtedy platia v rakúsku, tu na SK nemusím platiť žiadne odvody? A môžem chodiť k lekárovi tu na SK aj keď tu odvody neplatím? Ďakujem kočky za každú radu, možno sa vám zdám blbá s tými otázkami, ale naozaj v tom neviem chodiť. Doteraz som pracovala doma, odvody platil zamestnávateľ o živnosti som len počula.

OK Jandulka, skús vytvoriť fórum a každá tam určite rada prispeje so skúsenosťami.

Odvody platíš tam, kde pracuješ. Ak na Sk aj v R., tak všade.

K lekárovi môžeš chodiť, ak si vybavíš kartičku (E106).
To všetko môžeš vybaviť, až ked máž rak. živnosť.

Je to tu popísané veľa krát, ako postupovať, nájdeš cez vyhľadávač.

Ahojte babenky, ste tu niektorá z východu? Máte skúsenosti s preš. agentúrou TMT partners s.r.o.? Díky za odpoveď.

Ahojte! Prosim Vas o radu-mam zaujem ist pracovat ako opatrovatelka do Rakuska, ale mam slabsiu nemcinu-aj ked sa stale doucujem, opatrovatelsky kurz mam a aj skusenosti s opatrovanim, ale vsade vyzaduju aktivnu nemcinu, prosim nevedela by mi niektora z Vas poradit nejaku serioznu agenturu, ktora umiestnuje zeny so slabsou nemcinou? za kazdu radu budem vdacna, prosim kontaktujte ma. DAKUJEM

Buba, dajte si do vyhľadávača názov agentúry a nájdete to. V starších príspevkoch sa o nich dosť písalo, takže by to malo ukázať. Pekný večer!

Emka ďakujem za radu :slight_smile:

Ahojte, poradi mi niekto, ako zistim, kolko mam este volnych dat na internete yesss? A ako si ho dobijem? Dakujem za pomoc.

Ahojte baby. Potrebujem radu. Mám internet Yess. Neviem však ako si zistím stav a ako by som ho mohla v prípade potreby dobiť. Mohli by ste mi niekto poradiť. Ďakujem.

Ahoj. ja idem dnes cez nu po prvy krat. Je z Prešova

Renka, vieš niečo viac o nej. Ako zvykne platiť či cez účet alebo na mieste rodina aký spoľah je na ňu či ťa nenechá v štichu a či ti dokáže nájsť hneď druhú rodinu v prípade úmrtia pacienta?

YESS daš do googlu kontomanager alebo www.yesss.at potom kontomanager zadaš tel. čislo, čo si maš priložené Ihre Telefonnummer hore je napísane to zadáš potom Kundenkennwort máš dole napísane a dobíjaš tak isto, len dáš Guthaben aufladen a kúpiš kde koľvek v trafike v hoferi za 20 eur ten isty bon, čo aj do mobilu yesss. Skus a ak sa ti nedarí napíš.