Opatrovateľky v Rakúsku

Dufam, ze nenatrafite na istu pani, Elenu Krcmarik. z Nitry. Velmi nezodpovedna pani, zo zlou spolupracou, ako striedacka velmi nezodpovedna. Jednoducho vecer zavola, ze nepride a rodiny caka a to 2x po sebe!

Ja mam s nimi a aj moja kamoska nie dobre skusenosti. Aj ked som od nich pracu nedostala peniaze, ktore som im dala nevratili. Ani na moju vypoved nereagovali.

Dobrý večer, vie mi niekto poradiť aké papiere budem potrebovať na SK po zrušení živnosti v AT? Kým si nájdem prácu na Slovensku chcem sa zaevidovať na úrade práce a neviem, čo tam odo mňa budú vyžadovať. Keď sa zruší živnosť, príde o tom hneď nejaký doklad? Takisto aj z SVA? Ďakujem za každú radu.

Pre Bernadetu: nevieš prosím ťa, ako sa dobíja telefon s YESS kartou? Neviem ako na to, lebo som si kúpila dobíjací kupon a PC sa mi pokazil, tak by som si chcela dať kartu do telefónu, ale neviem ako. Ďakujem, Denisa.

Prosim, kto mi poradi, kde mam zaslat pripoistenie? Prosim adresu.

Na SVA adresu.

Ahoj, nedavno jem řešila stejný problém. Jsem sice češka, ale předpisy jsou myslím stejné. Na ÚP po tobě budou chtít formulář E 308 a protože jsi určitě v Rakousku neplatila příspěvky pro případ nezaměstnanosti (dělá to asi 85 Euro za měsíc k normálním odvodům 143 Euro-takže to neplatí nikdo, pak nemáš právo na podporu, jen za tebe budou platit zdravotní pojištění. Mají to rakušáci dobře vymyšlený, my na živnost jenom platíme a nemáme pak skoro na nic nárok. Měj se

Ahoj, no to že nebudem dostávať podporu mi bolo jasné, len som nevedela, čo budú na Slovensku odo mňa žiadať, pochybujem, že dostanem v AT hneď všetky papiere o zrušení živnosti a všade na SK sú lehoty do kedy sa mám registrovať, to zas bude behačiek. Ďakujem za radu!

Dobré ráno, vie mi niekto poradiť, ktorá banka v Rakúsku je najvýhodnejšia? Chcem si založiť účet, aby som si mohla vziať mobil na paušál, nepotrebujem tam šetriť, len mať účet. Vraj v niektorých sa 1. rok za vedenie účtu neplatí. Ďakujem za pomoc.

Ja som sa tiež stretla s jedou Elenou z Nitry, tiež mala nastúpiť ako moja striedačka a v nedeľu večer mi poslala sms, že pondelok ráno nepríde, skoro ma porazilo ale neviem či je to tá o ktorej vy píšete.

Ahojte, je niektora z Vas v Leibnitz? Ja tam dnes cestujem.

Pekny den vsetkym! Mohla by niektora z vas odporucit spolahlivu agenturu, ktora sidli v Ceskej republike? Ak mate osobne skusenosti, bola by som vdacna, keby ste mi mohli popisat, co vsetko stoji v zmluve, ktoru je treba s agenturou podpisat.

Velka vdaka!

Formulár E 106 sa vytlačiť na internetovej adrese SVA.

Ja účet nemám, ale keď chcem zaplatiť šekom odvody, tak najnižší poplatok v Rak. je vo Volksbank. Informuj sa u nich v banke.

Vie mi niekto poradiť? Zo SVA som dostala za omeškanie za jeden mesiac zaplatiť 450 eur pokutu, je to možné. Nebola to moja chyba, lebo babka môj účet dala medzi svoje účty a ja som nemohla nájsť, tak som čakala na šek za 2 kvartály. Poraďte keď viete, ďakujem.

To si nie je možné, pretože ja som raz meškala celý kvartál / čo bola chyba banky / a stiahli si len okolo 3 eurá za omeškanie.

Prosím Vás poznate pani Pociatkovú z Michaloviec? Má nejakú agentúru a máte s ňou skúsenosti? Ď. Anka

A vola sa Luba?

Sme zivnostnici, ale mnohym nam peniaze vyplacaju agentury. Ak nas oklamu a aj viackrat o nejake to euro, event. nevyyplatia celu sumu naraz, kde sa stazovat? Ved aj na nich nieco plati, alebo nie? Velmi znechutena, vam zela dobry vecer z Viedne.

Ja som sklamaná lebo ma oklamali. Pri pobyte klienta v nemocnici máme nárok na vyplatenie mzdy, a mne tvrdili, že o takom niečom nevedia. Nemajú to ani v zmluve uvedené, kde to má byť zakotvené.