Opatrovateľky v Rakúsku

Skúste sa poradiť s právnikom zo Slovenského odborového zväzu, ktorý pracuje v Rakúskom odborovom zväze utorok, stredu a štvrtok je vo Wiedni, pomáha Slovákom pracujúcim v AT, keď majú nejaký problém, volá sa p. Grula a č. t. 004315344439243, 004366488525652. Neplatí sa! Pekný večer.

Ahoj ja som cez tu agenturu a som zatial spokojna a plati sa im 350e na pol roka.

Neviem ako sa volá ale viem, že pochádza z Michaloviec.

Dobrý večer, má niekto skúseností s “Viera Budovská Agentur Top Hilfe-Help” z Bratislavy? Ak áno, prosím o info na mail: emiliab@zoznam.sk alebo skype: emilia7781, ďakujem. Dobrú noc a zajtra pekný deň!

Zdravím všetky statočné Slovenky v cudzom svete. Ak máte skúsenosti z ag. VaV Slovakia odpíšte prosím!

Nie je to pravda, zadarmo poradi iba prvy raz, potom, ak nevstupite do odborov a neplatite mes. prispevky uz nie.

Ahojte, pracuje niekto cez pani Dankovú vo Welse? Alebo sa niekto chystá?

Ahoj ja som v Mistelbachu bei Wels ale nie cez tu pani.

Je to ďaleko? Nechodíš do Welsu? Rada by som sa tu s niekým stretla.

To je jedno, ale aspon poradi ako na to, verim, ze mnohe maju takyto problem. Aj na slov. sa plati za pravne rady, dakujem baska.

Je to asi 12km.

Urobia s vami pohovor. Povedia vám, že vás registrujú a že sa vám ozvú, ale neozvali sa mi už 3 mesiace.

Robila som krátko cez nich, nebol žiaden problém, myslím, že sú seriózni, čo mi p. Danková sľúbila, to aj dodržala, nebolo treba ani ísť na žiadne skúšky / po telef. / a peniaze dostávate pekne na ruku od rodiny - čo už pomaly nebýva zvykom.

Presne tak, ako píše Dasenka a ešte toľko k tomu, že preskúšajú z NJ, čo absolvujete kurz u nich 6 týždňov cca 70Eur a povedia, že nemčina je bohužiaľ slabá, lebo bohužiaľ na kurze viac píše ako komunikuje. Zbytočne vyhodené peniaze. Vlastná skúsenosť.

2x do týždňa a prebrať 70 stranovú knižku NJ za daný čas sa nedá - toľko k tomu.

Ahojte opatrovateľky. Chcela by som Vás poprosiť o pomoc, či by ste nenapísali nejaké dobré tipy, ako začať prvý deň v rodine, čo zaberá, aby ste sa rodine zapáčili a mali u nich úspech. Napíšte Vaše skúsenosti a rady. Som začínajúca opatrovateľka bez skúseností a slabšou nemčinou, tak prosím, poraďte mi. Ďakujem.

Buď sama sebou! A drž sa toho, čo povedal kráľ tomu obuvníkovi v rozprávke.

A si si istá, že je to skutočne pokuta? Ja to nemyslím v zlom, neobviňujem ťa z omylu, ale 450 € je zhruba suma za SVA na jeden kvartál, nebude to tak, že ti rovno k tej platbe pripočítali už aj ďalší kvartál?

Sama sebou Evka má pravdu, ale hlavne určite zabudneš, aj to, čo si vedela, tak sa dopredu ospravedlň, že máš trému, a hlavne aby pomali rozprávali, ja zažívam vždy nejaké prekvapenie, dialekt a ich prehltanie koncoviek je náročné pochopiť, preto sa veľmi nenič myšlienkami ako zapôsobiť, a určite to s prirodzenosťou nejak pôjde, prvé tri dni budú najtažšie, a preto sa nezapodievaj s tými zlými myšlienkami, ako je, že to tam nevidržíš, alebo to nedokážeš, neboj držím palce. Ja som tiež teraz čakatelka na novú rodinu, pacient mi zomrel a ani nechcem myslieť na to, kde sa zas dostanem, vyfásnem vždy tie najtažšie prípady. Pekný večer, možno som ťa trošku posilnila :slight_smile:

Dá sa živnosť zrušiť aj spätne alebo iba pozastaviť? Tam je tuším lehota 3 týždne, ale pri zrušení som našla, že sa ruší dňom podania. Agentúra mi chce spätne zrušiť živnosť, ale ja to nechcem, preto sa pýtam či sa to dá. Ďakujem Zuzana