Opatrovateľky v Rakúsku

Dobrý večer, chodí niektorá opatrovateľka do Linzu vlakom z Bratislavy hl.st.? Ak áno, prosím o radu a cenu cest. lístka. Ďakujem a prajem dobrú noc!

Ahoj Maria, živnosť sa dá zrušiť aj spätne, ale iba v tom prípade, že si nebola v danom obdobi na ošetrení u lekára. Pekný deň. Pozastaviť sa asi nedá spätne iba zrušiť.

Ahojte ženičky, stále mi neprišiel šek na členske do wko, vy ste uz všetky podostávali?

Pod pojmom členské sa rozumie dobrovolné platenie a veľa opatrovateliek tam nie je, nevidia v tom zmysel byť tam a platiť členské.

Mohla by si mi dat E-mail na pani Dankovu? Dakujem.

Ahoj majka, prosím ťa, kým si mala tú živnosť pozastavenú, platila si nejaké poplatky mesačne alebo ročne? Ja mám tiež pozastavenú a kedže nepracujem, nemám žiadny príjem, tak mám strach, že mi príde dačo platiť, prosím ťa porad mi a ešte ja nemam ani e-kartu, to som mala dostat z Rakúska alebo zo Slovenska, možno sa ti zdám blbá ale ja som tam bola osem dní a babka zomrela, inú robotu som nenašla kvôli slabej nemčine, takže teraz som nezamestnaná, prosím ta poraď.

Opravujem sa, to je povinné členské do WKO 40 euro a to už dávno prišlo, min. pred 2 mesiacmi.

Prosim Vás, viete poradiť agentúru, ktorá má rodiny okolo Wiedne? Veľmi budem vďačná ak mi poradíte. Ďakujem.

Ahojte je tu niekto co pracuje v Blindenmarkte?

Nie všade je to 40, - EUR. Je to podľa miesta pôsobenia aj 100, - EUR a viac.

Ahoj, mne sa stalo niečo podobné pred rokom, odpracovala som 2 týždne a potom som nemohla vycestovať kvôli mojej rodine, manžel náhle ochorel, mne poradili aby som živnosť zrušila, ale mala by si ju zrušiť vždy k 1. dnu v novom mesiaci, ináč ti príde platiť odvody za celý nový mesiac aj ked nepracuješ. V slovenskej zdr. poisťovni som zaplatila za obdobie čo som pracovala v Rakusku poplatok za poistenie ako dobrovolne nezamestnaná. Je s tým menej papierovačiek a tá suma nebola až tak vysoká. Kedže si na Sl. evidovaná na ÚP je asi lepšie zrušiť živnosť v Rakusku kvôli papierom a poplatkom, ktoré sa hradia raz ročne do WKO teraz neviem presne, je to ako členské v cechu živnostníkov, to hradíš či pracuješ alebo nie. mne to prišlo zaplatiť po 2 mesiacoch ako som zrušila živnosť, ale mailom som poslala odvolanie že som odpracovala len 2 týždne a odpustili mi to. za zrušenie živnosti sa neplatí, otvoriť ju môžeš ked budeš opäť pracovať, a vyhneš sa zbytočnému papierovaniu na úradoch. Neviem, ja som ešte stále doma, a zatial problém nevidím. Kamoška má tiež len pozastavenú ž. a stále jej chodia nejaké papiere z Rakúska z kt. má iba nervy.

Ja som nedaleko v dedinke Vogau

Ahojte opatrovateľky. Chcem sa opýtať na prácu opatrovateľov. Poradíte mi nejaké agentury ktoré berú aj mužov? Asi je ich malo však? Vďaka

Ja neviem, kde si chces zobrat pausal, ale ja som si vybavola v Orange, zalozila som si kvoli tomu ucet, a nakoniec ked som mala vsetko vybavene mi povedali, ze musim mat v Rakusku trvaly pobyt, zivnost nepostacuje.

Skus Rakuske organizacie.

Ako je mozne dostat sa do Bregenzu. Cez aku agenturu?

Robila som cez nich opatrovatelsky kurz za 265eur. A nemcninu za 65 eur. Idem na skusky z nemciny, neviem ako dlho budem cakat, ozvem sa. S kurzami som bola spokojna.

Ahojte kocky, je niekto cez kosicku das beste na timon. ulici? Su drahi, ale vraj maju ok rodiny.

Ahoj, ja som bola skoro rok v okrese Bregenz, je tam nadherne a celkom mily ludia, ale aj tam sa najdu nie celkom koser rodiny, ja som tam bola cez isteho Thomasa, robotu mi zohnal, vybavil vsetko s rodinu, plati sa mu 300 eur na mesiac. Ale upozornujem, ze som od neho odisla, lebo mi zomrel pacient a nechal ma 3 mesiace bez roboty. Mozno ma len nejaku krizovku, neviem. Pred rokom bol spolahlivy, plati sa mu az po prvom turnuse. Len naozaj za neho nerucim teraz, neviem, co sa s nim deje. Tu je cislo: 0043676 493 8950. Vela stastia.

Pomôžte radou tie, čo to poznajú, ako správne ošetrovať začínajúci decubitus na päte, aby sa predološlo k zhoršeniu. Kolegyňa ho obviazala a ja myslím, že by mal byť volný, používame Decititus oil a dávam jej určenú podložku na päty, ďakujem za odpovede.