Ahojte dievčatá, potrebujem poradiť. Chcem si nechávať posielať poštu z SVA na Slovensko, teda na adresu trvalého pobytu. Moj dedko je veľmi často v nemocnici, a jeho syn stráca moju poštu, šeky. Som vo Viedni. No skrátka asi tak. Treba to urobiť písomne, mailom, poraďte mi prosím. Dakujem zuzana.
Myslím, že by bolo najlepšie, keby si sa informovala, tam určite budú mať nejaké otázky a potrebovať dokumenty o adrese živnosti a tak.
Zuzka, je to jednoduche, chod vo Wien na postu a poziadaj o Nachsendeauftrag Ausland, budes potrebovat iba obciansky preukaz. Preposielanie si mozes vybavit na kolko mesiacov budes chciet, potom si poziadas znova, budes ze to aj platit uz si nepamatam kolko. Z Rakuska Ti pride na Slovensko vsetka posta nie len zo SVA, budu to mat podchytene v pocitaci na rak. poste, takze automaticky Ti to poslu na Slovensko aj ked Ti zasielka bude adresovana na rakusku adresu. Pa.
Vierka, ďakujem Ti veľmi pekne za príspevok. Veľmi si ma potešila. Zuzana
Ahoj Janka, ja som mala taký istý prípad. Treba jej to preväzovať a natierať krémom najlepšie so zinkom. Keď bude ležať, tak musí mať nohy stále podložené vankúšom alebo niečím, aby boli nohy vo vzduchu a nenastával žiadny tlak na ten dekubit. Ak sa to nezlepší, volala by som na Tvojom mieste lekára. Ja som tak tiež urobila a potom jej chodievali zdravotné sestry každý deň robiť preväzy. Je to podľa mňa istejšie. Budem rada ak som Ti aspon trošičku pomohla. Viera
No lepšie namiesto obväzu a aj praktickejšie je ponožka, samozrejme natierať decubitovou masťou tiež ta podložka, ale čo je najdôležitejšie dávať pozor, aby pacient (zrejme je to ležiak) nešúchal pätou o posteľ a tiež zabrániť akémukoľvek tlaku či už o matrac, alebo aj tú podložku. Môj pacient mal už úplne jemnú ružovú kožu na päte, a tak hneď sme dali ponožku a hlavne udržiavať pätu úplne voľnú bez tlaku. Čiže nohu podkladať najmä tesne pod lýtkom a šľachou nad pätou. Hlavne voľnosť a žiadny tlak. Človek to musí stále sledovať a naprávať, ale teraz to už je v poriadku a znormalizovanie sa prejaví veľmi rýchlo, keď to budete robiť obe svedomito.
Ďakujem za rady žienky, veľmi ste mi pomohli, lekárka tu bola a podľa nej to nie je také zlé, pani nie je ležiak ma postihnutú pravú stranu tela. Ďakujem.
Môžeš aj jednoducho zaslať na SVA zmenu adresy /Anderung meine Adresse/ buď poštou alebo mailom a zadáš na akú adresu Ti majú zasielať poštu. Je nato aj formulár /nemusí byť/, na pošte je to na 3 mesiace a platí sa cez 15, -eur; takto to máš bezplatne a natrvalo.
Dobry den, pracuje niekto cez pani Gabcovu, chcela by som vediet aky ma mail a poprípade kolko berie za sprostredkovanie. Dakujem pekny den.
Ja sa teraz chystám od 24.8. pracovať pod ňou.
Ak chceš, skús cez tú p. Dankovu, tam potrebuješ základy, skúša cez telef. Ja som cez ňu pri welsi.
Ahojte žienky, vedeli by ste mi poradiť ako si mám od SVA pýtať potvrdenie o zaplatených príspevkoch alebo poprípade o poistení, chce to odo mňa banka kde žiadam o hypotéku. Ďakujem, s pozdravom Adam.
Ahojte, moja kamoška bola prihlásená na pobyt, avšak po dvoch týždnoch odtiaľ odišla, aké jej vyplývajú z toho platby a či vôbec, ŽL ešte nemá, ďakujem vopred za odpovede.
Určite je najlepšie, aby sa jej nohy vôbec nedotýkali žiadnej podložky, teda podložiť tak vo vzduchu, vankúšom pod kolenami a polohovať. Natierať najlepšie prípravkami obsahujúce striebro -novinka.
Ahoj kočky, viete mi niekto poradiť? Mám živnosť na Slovensku, ale idem robiť do rakúska opatrovateľku. Pretože nechcem pustiť kšeft, môžem robiť na živnosť aj doma na slov. aj na rakúsku? Ako to bude vyzerať s poistovňami? Ďakujem pekne za radu.
Ahoj Adam, ja som poziadala o zaslanie potvrdenia mailom, poslali mi ho do 10 dni. Ziadala som ho pre seba do uctovnictva, lebo som nemala ustrizky zaplatenych zlozeniek.
Dve živnosti, poistenie režimom E 101, v prípade slovenského platené z vymeriavacieho základu, tvoreného súčtom príjmov z obidvoch živností, daň podľa rezidencie, dá sa vydedukovať v rámci nového tlačiva pre žiadosť o určenie k právnym predpisom.
Môžete dať kontakt na p. Dankovu?
Vedel by mi niekto dať kontakty na agentúry, ktoré sa zameriavajú na opatrovateľky v St. Poltene? Chcela by som si niečo nájsť v St. Poltene. Okrem Verein /Haselmann/, na tú už kontakt mám.
Ahoj, reagujem neskoro, ale možno sa tu ešte raz pozrieš. Lepšie je, keď ideš vlakom z Blavy (cez Marchegg) , vystúpiť na stanici Wien Simmering a odtiaľ ísť metrom na Wien Westbanhof (metro je v podzemí stanice) a samozrejme aj naopak z Westbanhof na Simmering a odtiaľ vlakom do Blavy. Je to určite omnoho rýchlejšie ako vystúpiť až na Sudbanhof a odtiaľ električkou na Westbanhof.