Opatrovateľky v Rakúsku

Vie mi niekto poradiť ohľadom voľna, počula som, že je nárok na dve hodiny počas dňa, je to stanovené zákonom, ak áno, kde to nájdem, aby som mohla ukázať rodine, v ktorej pracujem už od novembra a žiadne volno nemám, ďakujem.

Milé rodáčky. zajtra ideme do Viedne, do ag, Fischer aj s priatelkou. Sme úplné začiatočníčky v júni sme skončili opatr. kurz. NJ si ani nedovolím ohodnotit. Ak ste niektorá cez túto ag. poradte čo skúšali, ostatné čo si myslíte? My čítame o vašich starostiach, povinostiach, ale aj necitlivych vyjadreniach a preto sa nám nevysmejte, ale máme strach, no napriek tomu ideme. Čakáme na váš názor.

Keby som mohla idem s vami. Prajem vam vela stastia, dajte vediet ako ste dopadli.

Prečo nemôžeš? Kto si a odkiaľ? Kontakt udaj! Možno sa podarí!

Odkiaľ cestujete? Ja idem zajtra do roboty do W o 9hod. Idem z hlavnej stanice v BA do Wiedne.

Milé začiatočníčky / každá sme bola začiatočníčkou / , niekto a. Fischer chváli a niekto nadáva, ako na každú agentúru. Záleží veľa hlavne od rodiny a pacienta. Pracovala som u nich a nesťažujem, teraz pracujem bez agentúry. Gratulujem Vám, že ste tak skoro dostali prácu, lebo tu na fóre niektoré hľadajú prácu veľmi dlho. Viete už aj niečo o svojom pacientovi?

Si milá, že si reagovala, ale nečítala si dobre, my sa ideme uchádzat o miesto a budú nás skúšat / aspon si myslíme / ak máš skúsenost a si doma prezvoň na pevnú linku 045 6761884 aj z mobilu ja zavolám. Dakujem!

To plati len pre tie, ktore pracuju ako zamestnanci, a nie na zivnost. Bohuzial cislo zakona uz neviem, citala som to davno. Bolo to pri celkovych info o 24 St Betereuung, urcite to na nete najdes. Ak si zivnostnicka, mozes si poziadavku na volno zakomponovat do zmluvy.

Ahojte začiatočníčky, v akom slova zmysle nechcete ohodnotiť NJ? Aj to ste ukončili na kurze? Lebo ja tiež som v tej istej pozícii ako vy, lenže s tým rozdielom, že ešte sa chodím doučovať, hlavne konverzáciu, lebo tá na kurze veľmi chýbala a je veľmi potrebná v AT. Veľa sa tam písalo a nie rozprávalo. Som registrovaná v jednej rak. agentúre a tiež mám strach z toho, že keď mi agent. zavolá, či budem vedieť aspoň ceknúť a odpovedať na to, čo sa budú pýtať. Dúfam a verím si, že áno, že to zvládnem. Držím palce, mňa to ešte len čaká.

Vie mi niekto priblizit agenturu Ingell z Popradu, vraj po prvom turnuse vyplatis a potom uz kluckuju, ze vypadla im rodina. Chcela by som za nich pracovat, dakujem za radu, primam aj pozitivne aj negativne nazory, dakujem.

Ahojte ženičky. Pracujem v Rakúsku už jeden rok a ešte stále nemám vybavené RP. Som rozvedená a neviem čo k tomu všetko potrebujem. Aj mi doplatia RP za rok 2009? Prosím Vás poradte mi, pracujem v Braunau.

Ahoj, to nemysliš vážne, že každý mesiac si tomu Thomasovi musela dať 300 eur? Dáva sa z jedného turnusu 40 eur!

Ďakujem ti Janka, dám si to teda do tej zmluvy, uvidím, či rodina bude súhlasiť, niektoré ženy hovorili, že majú voľno každý deň dve hodinky, ak nemože nikto z rodiny prísť, potom im platia po 9 euro / hod.

Ahojte dievčatá. Vie mi niekto poradiť, aký je postup pri práceneschopnosti, keď si platím už 9 mes. pripoistenie? Čo treba robiť, aké formuláre poslať a kde?

Ahojte, moja kamoška bola prihlásená na prechodný pobyt, avšak po dvoch týždnoch odtiaľ odišla, aké jej vyplývajú z toho platby a či vôbec, ŽL ešte nemá, ďakujem vopred za odpovede.

Dobrý deň,má niekto osobnú skúsenosť s p. Dášou Boskovičovou, ktorá sprostredkuje prácu pre opatrovateľky do Nemecka a Rakúska.
Ďakujem. Gabriela.

Ahojte rodáčky. Ja som týždeň po pohovore v ag. p. Fischer, no neozvali sa mi. Moja nemčina bola orientovaná viac na komunikáciu s pacientom, avšak oni chceli čosi viac. Ohodnotili ma č. 2 / 1-2? /. Nemám skúsenosti s opatrovaním, zatiaľ som nikde nebola a to asi zavážilo najviac. Má niekto skúsenosti s agentúrou Aténa? Ozvite sa.

Ahoj, píšem Ti čo všetko potrebuješ pri vybavovaní príd. rod. rodnné listy detí, zaplatenie poistenia v Rak, formulár 4O1 411, vyplnenie na soc. uráde pre rod. prídavky v nemčine, prac. zmluva s rodinou, prechodné bydlisko v Rakusku, mzda, potvrdenie o návšteve školy v nemčine preložit, OP, Ecard tvoja aj detí, založenie účtu pre zahraničie, výživné od manžela potvrdenie v nemčine preložené všetky dokumenty. Potom to odniesť na Finazamt kde pracuješ.

Viete niečo o agenture Alses? Ď.

Ahojte. Som začiatočníčka a chcela by som Vás poprosiť o informáciu. Aké formuláre potrebujem k vybaveniu rodinných prídavkov. Kde ich získam, v akom sú jazyku a komu ich treba predložiť. Aké ešte doklady potrebujem zo Slovenska?
Ďakujem za odpovede a ešte pekný deň.
0908 324 038