Pracovná neschopnosť musí byť nahlásená do 7 dní po vzniku pracovnej neschopnosti príslušnej soc. poisťovni. Po prekročení lehoty, budú dávky vyplácané až od nahlásenia pracovnej neschopnosti a nie od začiatku prac. neschopnosti (od 4 dňa). Pracovná neschopnosť musí byť dokladovaná lekárskou správou.
SVA je potrebné predložiť potvrdenie o chorobe-KRANKENMELDUNG, ktoré bolo potvrdené slovenským lekárom a to do 7 dní, ako už bolo spomenuté. Potvrdenie-Krankenmeldung je potrebné predložiť v nemčine. Tlačiva si určite dostala.
Potvrdenie je možné doručiť do SVA osobne, faxom, poštou alebo je ho možné doručiť prostredníctvom vašej zdravotnej poisťovne na Slovensku. V každom prípade treba dbať o to, a to hlavne pri ceste poštou, aby bola dodržaná 7 dňová lehota. Ak nebude 7-dňová lehota dodržaná, SVA prizná dávky až odo dňa príchodu oznámenia o chorobe.
Pri pretrvávajúcej prac. neschopnosti musí byť poisťovni predložená lekárska správa každých 14 Dní. Po pobyte v nemocnici alebo REHA príp. doliečovacom zariadení a pri pretrvávajúcej prac. neschopnosti musí byť dokladovaná lekárska správa každých 7 dní.
Prosím Vás o kontakt na p. Dankovú
Pracujem v Braunau a papiere už mám a dostala som k tomu aj E 402, to je asi do školy? Toho je dost vela. Dakujem za radu.
Dakujem ti veľmi pekne, si zlatá, lebo každá žena inak rozpráva, že čo potrebujeme, tak sa z toho neviem vysomarit. A pracujem v Braunau am Inn.
Ďakujem pekne, ale aj tak nerozumiem, prac. nschopnost musím nahlásit našej slov. soc. poistovni? Potvrdenie -Krankenmeldung treba preložit prekladatelkou s pečiatkou? Ďakujem.
Beatka, prosím Ťa. Ako sa volá webová stránka, na ktorej sú formuláre E 411, E 401 a E 402? Kde si ich stiahla? Ďakujem,
Pekný večer ešte.
Ahoj, ja síce nie som začiatočníčka a nepracujem cez p. Fischer, ale musím reagovať na to, že ste týždeň po pohovore a ešte sa Vám neozvali. Milé začiatočníčky (myslím to v dobrom), keď skončíte pohovor, tak sa opýtajte, či ste teda obstáli a či Vám budú zháňať prácu. A nemyslite si, že tú prácu budete mať hneď! Mne sa stalo že ten prvý krát som čakala 2 mesiace. Situácia je taká, že ani jedna agentúra nedrží v poradovníku rodiny, ktoré chcú opatrovateľky, ale keď sa nejaká rodina ozve, okamžite majú v poradovníku pre ňu nejakú opatrovateľku podľa toho, aké požiadavky má rodina a ktorá čakateľka na prácu ich spĺňa. Je veľa agentúr a strašne veľa opatrovateliek, takže aj opatrovateľky, ktoré sú vonku dlhšie a pacient im zomrel, čakajú aj vyše mesiaca (ale nie je to pravidlo, niekto má sťastie a čaká kratšie, ale málokedy sa stane že dostanete hneď novú rodinu). Takže prajem veľa šťastia a hlavne trpezlivosti.
Zdravím opatrovateľky v Grazi. Nastupujem do novej rodiny v sobotu Rudolfstrasse 52. Ste niektorá blízko?
pošlite SMS č. T. 0908100150
Dobrý večer, má niekto skúsenosť s pacientom trpiacim na sklerózu multiplex? Za každú radu vopred ďakujem.
Prosím vás máte skúsenosť s tým, že ste si založili živnosť a prišla vám do toho nevyhnutná operácia s dlhšou práceneschopenkou - ako ste to riešili- jediné vychodisko je prerušenie živnosti? Ďakujem za rady.
Gabika, ona je milučká, pokým nemá zaplatené. Ak má, už sa mení na človeka, ktorý ťa ani nepozná, nezdvihne telefón. Klame o pacientoch a s rodinou ti nevybaví vopred nič!
Jedine čo musí urobiť, iba sa odhlásiť z pobytu. Inak nič.
Velmi pekne ďakujem Danka, kamoška poslala podpísaný Meldezettel, že agentúra ju odhlási, pekný večer
Ahojte baby, najde sa niekto kto opatruje v Judenburgu? Ked mam volno, rada by som pokecala. Moj email: lussi227@azet.sk
Ja mam pacienta so sklerozou multiplex, aku radu potrebujes ohladom coho? Napis nieco blizsie, lebo takto tazko, a o vsetkom by som sa tu napisala.
Pozor na agentúru Buwag, nedá prácu, len zavádza.
Ahojte kočky, pracuje už niekto z Vás cez agentúru VAV? Ktorá agentúra je najlepšia?
Tvojej príslušnej poisťovni v AT do 7 dní a tlačivo Krankenmeldung si musela dostať v NJ, ak nie dá sa stiahnuť z internetu.
Aj ja sa starám o pacietna so sklerozou multiplex, co potrebujete?
Ahoj Janka. Ja som si nestiahla folmulare zo ziadnej stranky, ale bola som si ich vypytay v Finazamte a tam mi dali vsetko. Viem, ze taká stranka je, musis susat a pytat sa dalej zien, mozno ze ti niektora pomoze. Ahoj.