Dobrý deň prajem všetkým opatrovateľkám. Prosím o radu. Chcela by som sa dať pripoistiť, keby som náhodou ochorela, alebo ostala tehotná. Môže mi niekto povedať, ako sa ten folmulár volá? Nie som si istá čí to je Krankenvorsicherung, a kde to mám vybaviť vo WKO? Ďakujem veľmi pekne milé dámy.
Ahoj, pozerala som na mape a sme celkom blízko, neviem ako máš voľno, ale môžeme sa stretnúť v nedeľu.
Prosim, potrebovala by som poradit. Pred 3 mesiacmi som si pozastavila zivnost v AT na zivnostenskom urade. Je potrebne, aby som poslala nejake oznamenie o pozastaveni aj na SVA? Kvoli odvodom. Dakujem.
Poznam Boskovicovu. Klame o stave pacientov, az sa prasi. Ak jej nezaplatis, otravuje aj kazdu minutu. A ked zaplatis, uz ta napozna. Neodpoveda na maily, nedviha telefon, nic nevybavi. Proste opatrovatelka je uz po zaplateni poplatku odkazana sama na seba.
Neviem, lebo je to nová rodina. Len prezvoň na moj mobil. Uložim si číslo a v nedelu sa Ti ozvem SMS správou, lebo notebook nemám.
Ďakujem za odpoveď. Ja však mám do Finanzamtu ďaleko. A ani nemôžem počas turnusu veľmi von. Takto to musím skúšať ďalej.
Ahoj
Ahojte, momentálne som doma a kolegyňa mi volala, že mi prišiel šek na 3. Q. a že mám platiť o 43, – E viac ako inokedy. V rozpise je napísané (neviem, či to správne napíšem) Kosten enteile / Geldleichtungen. Stretli ste sa niektorá s tým? Ďakujem za odpovede
Ja som vo Viedni, neviem kde ty. Dnes som volala na finanz., aby mi poslali 411 a 401 tlacivo, ked ho chcu vyplnene, ze v poriadku, tiez som im povedala, ze sa mi osobne neda od babky, aj tak tam najskor oni maju dat peciatku a potom ho potvrdzuje sk strana na socialke, aspon doteraz to tak vzdy bolo ked to odo mna ziadali. Ahoj.
Ahoj, ja som tak viac doplacala vtedy, ked som bola v At u lekara, nebola si? Ja sa chcem zas opytat, doslo mi s platenim do SVA este information uber Nachbemessung, na vyse 360 eur, a ze tato suma sa mi bude v r. 2011 po castiach a teraz tomu nerozumiem ci pripocitavat k sume co platim alebo odpocitavat, poradi niekto co je to? Vdaka.
Pre Beatu - vieš prečo každá žena inak rozpráva? Aj mne to trvalo, kým som na to prišla, ale už viem. Pretože každý daňový úrad v at - finanazamt vyžaduje iné doklady, aj ja som vybavovala rp, ale ani som nič neprekladala, a aj nie všetko, čo sa vyššie uvádza som nepotrebovala. Musíš si zistiť na tvojom úrade, čo požadujú, maj sa.
Ok, zavolam Ti v nedelu doobeda.
Kostenenteile je suma za lekárske ošetrenie, ktoré si doplácame t. j. 20%.
Nachbemessung je suma, ktorá sa v tvojom prípade tých 36O € rozdelí na 4 časti a zaplatíš ju v roku 2011, kvartálne spolu s poistením.
Sú na stránke www.opatrovanie-rakúsko.sk, E 401 a E 411 ti dajú aj na sociálke na Slovensku.
Slavka vdaka, tak som myslela, ze to bude, to budem platit tolky peniaz kazdy treti mesiac?! Och, domov donesiem 300 eur, no pekne. Nam rodina na poistenie neprispieva, uz len odkladat priebezne, aby som to naraz tak nepocitila, dobru noc vsetkym.
Ahojte.
Chcela by som Vás poprosiť o radu, či by ste mi vedeli poslať adresy na spolahlive agentúry, poprípade, či je možné ísť pracovať aj niekde súkromne bez agentúry. Pokiaľ by som chcela ísť bez agentúry, mám hľadať iba bežné inzeráty, kde uvádza rodina, že hľadá opatrovateľa? Poznáte aj také portály?
Za každú radu a aj odpoveď budem veľmi vďačná. Lucia
Všetkým rodáčkam, ktoré nás čítali a povzbudzovali! U Fischerky sme neuspeli, povedala že sa nám ozve tak o dva mesiace. Nebola nepríjemná, ale chce samozrejme dobrú nemčinu a najradšej také opatrovatelky, ktoré majú opatrovatelstvo v Rakúsku dobre vyskúšané a ešte radšej také, ktoré prechádzajú z iných agentúr. Ale nevzdávame sa hádam sa len raz niečo podarí! A všetkým začiatočníčkam - hlavu hore!
Prajem pekný deň, verím že nie ste sklamané, bol to Váš prvý pohovor a budete opäť o niečo múdrejšie a skúsenejšie.
Dobrý deň. Bola som vo Welse už niekoľko krát na zástup. Nepoznáte niekoho, kto by potreboval zástup na 2 týždne? Som zdrav. sestra, zatiaľ pracujem na Slovensku, NJ ovládam a skúsenosti s opatrovaním mám.
Prosim, potrebovala by som poradit. Pred 3 mesiacmi som si pozastavila zivnost v AT na zivnostenskom urade. Je potrebne, aby som poslala nejake oznamenie o pozastaveni aj na SVA? Kvoli odvodom. Dakujem.
Ahoj, ale keď Vám povedala, že sa ozve, tak Vám asi bude hľadať robotu. Asi má veľa záujemkýň a treba čakať v poradovníku - koniec koncov je to tak aj v iných agentúrach - treba všade dosť dlho čakať.
Veľa šťastia