Opatrovateľky v Rakúsku

Ahoj vďaka za odpoveď. Je to tak, vlani som bola u zubára a už som na to úplne zabudla.
Pekný deň

Dobrý deň Vám všetkým prajem. Prosim Vás, vie mi niekto poradiť, či sa musím dodatočne pripoistiť pri PN alebo pri Materskej dovolenke, keď si to platím zocialziecherungu to pripoistenie Krankenverzicherung?

Ak chceš dostávať nemocenské počas PN či materskú, musíš si platiť Zusatzversicherung, ale nižšie už ti na to odpovedala Anavi.
To nie je to isté čo Krankenversicherung.

Jájha a ja som si myslela, že to je to isté. Ďakujem, teraz tomu rozumiem, pôjdem si to vybaviť v pondelok na SVA. Pekný deň Vám prajem.

Netreba, mal by im to oznámiť živnostenský úrad.

Dievcata, skuste Arios, maju casto rodiny kedze spolupracuju s rak. partn. agenturou, sice poplatky su u nich nie najmensie, 25O polrocne aj im aj rak. strane, ale maju rodiny. A ked nieco, daju rodinu za kratky cas, znama je u nich, behom dvoch mes. jej dali 3x novu rodinu. Na rozbeh je to celkom dobre, lebo ozaj je problem dnes si najst rodinu v kratkom case. Vela stastia zelam.

Ahojte, poznáte agentúru 24 Agency Slovakia z Humenného? Aké s ňou máte skúsenosti? Ak zlé, poraďte prosím nejakú slušnú. Som z BA.
Ďakujem krásne.

Ahojte, poznáte agentúru 24 Agency Slovakia z Humenného? Aké s ňou máte skúsenosti? Ak zlé, poraďte prosím nejakú slušnú. Som z BA.
Ďakujem krásne.

A čo je to za suma, tých 360 e? Tomu nerozumiem.

No môj Finanzamt je v Bregenzi. Pri Schweizi.
Ďakujem za radu.
Veľa šťastia

Annka, zákon, v ktorom je riešené aj voľno, sa týka tých, čo pracujú ako zamestnanci: napr. zdravotníci v nemocniciach či domovoch a pod., na riadnu pracovnú zmluvu. Opatrovateliek na živnosť sa to netýka. Všetko je na dohode opatrovateľky s rodinou. Ja som napr. nemala nijaké voľno - myslím s možnosťou odísť niekam vonku - lebo ma potrebovali temer nonstop. Relaxovala som v izbe či na dvore pri dome a pod. Ale platili mi k mojej spokojnosti /70 + všetko ostatné, cesta + ďalšie extra platby/ Mne to vyhovovalo, veď som išla na zárobok.

Ahojte. Teraz som ukončila opatrovateľský kurz, nemčinu neovládam. Existuje nejaká agentúra ktorá nežiada nemčinu? Ak áno poprosím Vás o jej názov. Ďakujem. Silvia

Ahoj Ria, neviem ako sa dostali k tej sume 366 eur, bude rozpocitana po castiach ku kazdemu kvartalu buduceho roka. Ocakavala som zvysenie, vravelo sa to po 3 rokoch zivnosti. No mam z toho hlavu smutku, je to dost tie odvody uz teraz a este potom. Pekny vecer vsetkym.

Taká agentúra neexistuje, čo to trepeš, bez nemčiny nemáš šancu, kurz ti je na figu, ked nevieš nemecky, Ty by si sa tu naplakala. Vieš si predstavit situáciu, ked pacient niečo pýta a ty nemáš ani páru o tom čo chce. Aspon základy, tie potrebné veci čo sa týkaju domácnosti, opatery pacienta. Prajem Ti vela štastia.

Silvi, prosim ta pekne nepis tu take veci, musis sa zacat ucit po nemecky, inak to nepojde, betty ti to podala troska svojsky, ale naozaj najprv nemcina - potom rodina.

Ahoj Silvi, som začínajúca opatrovateľka, ale ešte nie som v AT. Dôvod? (jazyk - konverzácia). To je najpodstatnejšie, aby to človek ovládal. Súhlasím s babami. I keď mám ukončený opatr. kurz ČK + kurz NJ, ale to je strašne málo na to, aby si mohla ísť do nejakej rodiny, lebo im človek nerozumie, čo vlastne chcú od Teba. Niektoré ženy fakt mali z pekla šťastie, že sa im podarilo dostať rodinu, ktorej vyhovujú aj so slabou nemčinou, a osobne také poznám. Ale mne to nestačí, preto chodím teraz iba na konverzácie NJ, žiadne písanie ako bolo na kurze. Nie som síce najmladšia, ale za to makám s tou nemčinou, ako sa len dá. takže hor sa do toho (NJ) čím skôr. Držím palce.

Ahoj Slávka, keď si dávala daňové priznanie za rok 2009, tak tá suma 366 € je doplatok na Pensionversicherung. A odkedy máš živnosť?

Prepáč nie Slávka, ale pre Ani.

Ahojte baby, najde sa niekto kto opatruje v Judenburgu, ked mam volno rada by som pokecala. moj email: lussi227@azet.sk

Ty si v tej agenture? Rocne chcu vela penazi a opatrovatelky dostanu najmensi plat, co som v zivote pocula 46,6 eur na den v cistom!