Opatrovateľky v Rakúsku

Ja by som ešte len dodala, že aby ti vznikol nárok na čerpanie maródky, musíš si toto Zusatzversicherung platiť minimálne 6 mesiacov.

Mňa by to tiež zaujímalo. O AIW som počula len dobré, zatiaľ. Skús www.aiw.sk

Ahojte všetky, chcela by som sa Vás popýtať na zopár vecí. Veľmi rada by som chcela robiť opatrovateľku v Rakúsku. Kebyže idem cez agentúru, koľko si berie za sprostredkovanie. Čo je lepšie, ísť cez niekoho známeho alebo cez agentúru? Aké sú vtom výhody? Nemčinu som sa kedysi dávno učila, ale budem si to musieť zopakovať. Mohla by ste mi poslať zopár fráz, ktoré sa tam najčastejšie používajú? Veľmi by ste mi vtom pomohli. Ďakujem a prajem krásny zvyšok dňa.

Ahoj Gabi, mám tomu tak rozumieť, že je lepšie ísť cez niekoho známeho a nie cez agentúru?

Postupne si začni čítať toto alebo iné diskusné fórum pre opatrovateľky a tam sa získaš dostatok informácií. Frázy pre opatrovateľky sa dajú stiahnuť z Googlu, len ich treba pohľadať. Podrobne sa to čo Ty chceš skutočne nedá napísať. Pekný deň.

Koľko tam asi tak zarábate, jedna známa mi hovorila o 45€. Môže to tak byť? Alebo to fakt záleží od rodiny, do ktorej sa dostanem?

Prosím poradiť, cez rakúsku agentúru som odrobila len jeden turnus, tak neviem, či ma prihlásili v poisťovni. Čo z toho pre mňa vyplýva, lebo živnosť mi zrejme nevybavili - zabudli - na priamu otázku sa mi v maili vôbec nezmienili, ani vyžiadané tlačivo neposlali. Ďakujem Vám, skúsenejším.

Ak máš takú možnosť, tak prečo nie? Načo platiť agentúram nehorázne poplatky? Už nevedia, čo vypýtať!

Dobrý deň, chcem vás požiadať o kontakt na pani Dankovú, veľmi pekne vás o to prosím pošlite mi to na môj e-mail: Dagmar08@centrum.sk.

To záleži naozaj od rodiny, ale 45€ je málo. Priemer je 50€ na deň.

Nemáme registračné poplatky, ale je pravda, že vyžadujeme dobrú znalosť nemeckého jazyka. Províziu berieme len z prvej mzdy a žiadné mesačné, či denné poplatky, pekný deň.

Ahoj Adrika, veľmi Ti ďakujem za Tvoj príspevok. Som začínajúca opatrovateľka a presne teraz prežívam tie ťažkosti z nemčinou o ktorých si písala. Je to skutočne veľmi ťažké a veľmi dobre viem čo sú to za problémy, keď niekto nevie dobre komunikovať.
No dúfam, že sa to časom zlepší, ale chce to veľa úsila a práce. A ešte raz ti ďakujem a ver mi, veľmi dobre mi padlo Tvoje povzbudemnie do ďalších útrap, ktoré ma čakajú v práci.

Neviem ci myslime tu istu, ale jednu som nasiel, robi tiez pre agenturu na 24hod opatrovanie. Tu je: e.dankova@amsicherenweg.at

Zalezi od rodiny a skusenosti a tiez od pacienta v akej je Pflegestuffe, teda je nato stupnica od 1 po 7, ako je jeho stav kategorizovany, je rozdiel ci mas “cipernu” babku co jej treba len upratat a tak, alebo tazky alzheiemer ci komu, ale 45 je bieda, tiez zalezi ci ti platia odvody oni, alebo z tych 45 este ty.

Tak zalezi co mas v zmluve, ked nejaku s tou agenturou mas? Ja chodim tiez do skoly a opatrujem, teda par dni si hladam nove miesto kvoli umrtiu klientky, ale toto je ozaj vydieranie, ja sa stale dohodnem s rodinou a so striedackou. Tiez zalezi, ci ma rodina zmluvu s nim, kde to je presne zaznamenane v aky termin tam ides, ale si myslim, ze ked mas dobre vztahy s rodinou, tak by mohla na tu agenturu pritlacit, aspon ja som to tak robil.

Ahojte kamarátky opatrovateľky, mam problém zistiť si, aké tlačivo potrebujem vyplniť do SVA na pripoistenie ohľadom vyplácania PN keďže pracujem v AT. Ak môžte pomôžte mi?

SVA je potrebné predložiť potvrdenie o chorobe - Krankenmeldung, ktoré bolo potvrdené slovenským lekárom a to do 7 dní, ako už bolo spomenuté. Potvrdenie - Krankenmeldung je potrebné predložiť v nemčine. Tí, ktorý dostatočne neovládajú NJ. Tlačivo si musela dostať. Potvrdenie je možné doručiť do SVA osobne, faxom, poštou alebo je ho možné doručiť prostredníctvom vašej zdravotnej poisťovne na Slovensku. V každom prípade treba dbať o to, a to hlavne pri ceste poštou, aby bola dodržaná 7 dňová lehota. Ak nebude 7-dňová lehota dodržaná, SVA prizná dávky až odo dňa príchodu oznámenia o chorobe.

Môj dedo ma na päte dekubitus 2. štádium ako najlepšie postupovať pri liečbe? Máme prírodny olej Decubitus a Zinkovú masť? Nie je ležiak je čiastočne ochrnutý. Ďakujem za odpovede

Milá Vlasta, chcela by som sa informovať, či sa ti už s agentúry ozvali. Známy mi tu agentúru odporúčajú a preto by som sa chcela spýtať ako si dopadla ty? Nemôžem si dovoliť čakať 4 mesiace preto sa pýtam a 20€ tiež nemám na vyhodenie. Za odpoveď ti ďakujem. Ak má niekto skúsenosti s agentúrou Vlasta nech napíše na e-mail pipusik12@azet.sk

Z tejto knihy som sa učila ja pred ôsmymi rokmi, keď som začínala v At., bol to dobrý štart, je tam aj CD na počúvanie výslovnosti, môžem len doporučiť!