Vie mi niekto poradit, kto plati odvody ak idem cez agenturu viavita - ja alebo rodina?
Prosim Vas, pozna niekto agenturu Alses? Mam od nich ponuku do Nemecka.
Ahoj, ked budes nieco potrebovat, s nicim ti nepomozu, len zoberu peniaze za sprostredkovanie, to je vsetko.
Velmi dakujem za odpoved.
Ideme sa registrovať do Červeného kríža do Wiedne, kto chce ísť s nami ideme zajtra 2 baby, za sprostredkovanie práce sa neplatí. 0915 629 066. Náklady na cestu si delíme.
Drzim palce baby, nech vsetko dobre dopadne a dajte vediet, co ako, ci sa tam oplati ist, ci maju robotu, pekny vecer.
Teším sa, že existujú aj seriozne agentúry, lebo žiaľ, stretávame sa väčšinou s podvodníckymi, čo sľubujú, sľubujú…
Prezradíš názov vašej agentúry?
Kočky čo ste boli u A. Fischer vo Viedni-chcem sa spýtať či bol vo formulari uvedený sprostredkovací poplatok 140 €+ 1€ denne za odpracovane dni. Maju tam nejake novinky. Predtým fungovali bez registračného poplatku. Hovorili ste priamo s Fischer?
Ďakujem za odpoved, Milina
Ahojte dievčatá, má niektorá z vás skúsenosť s agentúrou Vlasta v Michalovciach? Ďakujem a prajem pekný deň.
Berie nehorázne peniaze od opatrovateliek. Sú aj lacnejšie ag. Opatrovateľky od nej odchádzajú.
Vážení, to, čo tu píšete je nedomyslené. Pokiaľ idete robiť von cez agentúru, podpísali ste s ňou predsa zmluvu a musíte vedieť, čo podpisujete! Máte pravdu, že ste živnostníci, ale ak raz podpíšete, že budete chodiť s prepravou agentúry, tak to od Vás budú požadovať. Nechápem, prečo sa čudujete. Zmluvu môžete zrušiť tak, ako sa dá zrušiť každá zmluva, pokiaľ ste nie spokojní. Sprostredkovateľské agentúry obyčajne trvajú na ich preprave, aby dochádzalo k pravidelnému striedaniu, keď jedna opatrovateľka odchádza a druhá prichádza, aby pacient neostal sám, ale nemali by si vytvárať biznis na preprave. Pokiaľ budete opatrovať bez agentúry - súkromne, tak si môžete stanovovať svoje podmienky.
Ahojte žienky, chcem sa spýtať: ja dostávam prídavky každý druhý mesiac, teraz v mesiaci jún 2010 mi prišiel domou z Finazamtu list, že si odomňa žiadajú nanovo potvrdenia zo školy, šeky o zaplatení do SWA, a rechnungy (fakturky) koľko tu zarábam. To som im už všetko odovzadala osobne, na úrade mi povedali, že mám všetko. Teraz je už koniec augusta, a mne ešte prídavky neprišli, som sa pýtala svojej kolegine, ktorá poberá tiež prídavky každé dva mesiace, tiež všetko čo pýtali odovzdala na Finazamt, a tiež ešte doteraz prídavky nedostala. Určite je nás viac žien, ktoré čakajú, ale som počula že vraj sa teraz treba chodiť na finanzamt pravidelne mesačne hlásiť a chodiť sa tam podpisovať, že chodíme do práce, ale to neviem naisto či je to pravda, lebo doteraz to tak nebolo. Myslíte, že preto som zatial prídavky nedostala? Vie mi niekto poradiť? Ďakujem. Juliana.
Ahoj, neviem v ktorej casti At si, ja som vo Viedni, tiez beriem kazdy druhy mesiac, v juni tiez pytali papiere doplnit, ale vyplatili normalne, teraz by mali v auguste, ale kedze zas treba papiere zo skol, a moje su uz na vyskach mozem im to dorucit az ked sa brany skol otvoria, tiez si nasli taky cas na dokladovanie ked su prazdniny! pytaju teraz znovu 401, 411 formular potvrdeny na sk ze ti pridavky dalej patria, zo skol vysvedcenie koncorocne, co mne robi trochu problem kedze na vyske je index a potvrdenie o dalsom studiu, ze az potom doplatia, a v sept. je duplovana davka to asi viete, kvoli skolskym vydavkom, ale ze by bolo treba chodit sa tam ukazovat, to nemyslim, su radi ked nas nevidia. Maju s nami robotu a vydavky, a nie kazdej sa predsa da, taka co robi niekde na samote, to si neviem predstavit, este ani raz som nedokladovala nic podobne ako vyplatnu pasku, ale kazdy kraj to ma tu inak, pekny zvysok dna.
To je vydieranie! Ty mu platíš za sprostredkovanie práce, nie aby si dávala zarobiť iným firmám, či šoférom. Čo ti môže kto urobiť, ked zmeníš dopravu? To nie je dôvod na vyhadzov z agentúry! Neporušila si nič. My sa striedame s kolegynou, chodíme autom, aj termíny si prispôsobujeme, ako to vyhovuje nám dvom. Rodine to nevadí, ked sa my vieme dohodnúť a agentúre sme iba oznámili, že si termíny striedania prispôsobujeme. Preboha baby, veď nesúhlaste so všetkými hlúposťami, čo si agentúry zmyslia!
Ďakujem za odozvu, som v Grazi. Ja som v júni dostala aj E-401 a E-411, ktoré som hneď dala potvrdiť u nás na ÚP. a potvrdené som to spolu s potvrdením zo školy a ostatnými doumentmi zaniesla na finanzamt, tam mi ale povedali, že mám všetko čo potrebujú. Vysvedčenie ma nepýtali. Ja som posledné prídavky dostala zaplatené v za mesiac máj. Od júna prídavky nemám, čiže už teraz tretí mesiac nič, ináč vždy mi chodili na účet okolo 10 dňa v mesiaci. Musím sa tam skočiť opýtať, že čo sa deje. Aj vám pekný večer.
Ahoj este ja, to je v poriadku ked si v maji dostala teda ja v juni za maj, odvtedy tiez nie, teraz by to malo byt trochu posunute, ked sa zas dokladuje aspon ja to tak mam uz treti rok vzdy, vyplatia zaciatkom septembra, ked doposlem papiere co chcu a potom po par dnoch duplovanu sumu, teda dufam ze tomu bude aj teraz tak, od zaciatku vyplacania mi tiez vyplacali kadejako, nikdy som v tom jasno nemala ale vzdy ku koncu roka to sedelo, myslim ze este pockaj alebo tam zavolaj, povedia ti, ja som dnes volala na finanz. a povedali mi, ze ked doposlem vsetko, povedz hned tvoje cislo SVA a povedia ti co ako, ahoj.
To ako keby si napisala, kupila som si auto a budem na nom jazdit aj ked nemam vodicsky, povedzte mi po ktorych cestach sa najlepsie jazdi bez vodicskeho.
Dievcata a zienky - ako to je teraz cez agenturu Family Health (Anette Fischer). Najnovsie si vraj pytaju dopredu sprostredkovatelsky poplatok 140€. Nie ze by to bolo strasne vela, ale predtym sa im zo strany opatrovateliek neplatilo nic. Mate niektore z vas take skusenosti? To uz aj jedna z tych poslednych slusnejsich agentur sa dala na biznis so starobou a chorobami. Za info z prvej ruky dopredu dakujem.
Áno, ten poplatok sa platí, ale to je kaucia, ktorá sa po roku vracia opatrovateľke späť + 10 eur za každý odrobený rok v agentúre. Takže, ak nejaká opatrovateľka odpracuje cez túto ag. 5 rokov, dostane 140 + 50 eur.
Dobrý deň. Chcem sa opýtať, či máte niekto skúsenosti s Kikaagency Zvolen. Ďakujem.