Opatrovateľky v Rakúsku

Mna prekvapilo to, ze chcu tuto kauciu dopredu - to predsa slusna agentura nerobi (za taku som ju mala). S nemcinou nemam problemy, ale ak maju taketo moresy, tak sa zariadim inak, lebo to uz nieco o agenture vypoveda. Ked uz, tak po odpracovani prveho turnusu, pripadne tych 140€ rozdelit na dvakrat. Dakujem za info.

Dobrý deň, ak máte niektorá vzor “Honorarnote” môžte mi ho preposlať. Snažila som sa vzor hľadať na internete, ale bezvýsledne. Ďakujem za námahu, pomôžete mi. Pekný dník všetkým.

Dobrý deň, vie mi niekto poradiť, ako a kde môžem znovu požiadať o vydanie kópie živnostenského listu, lebo som ho stratila. Vopred ďakujem.

Mila Zdenka! Zinkovu mast mozes dat len na okolie rany, je to vlastne len schutz! Ta sa ale uz toho casu malo pouziva. Dekubit je treba ak je infikovany (povlak) najprv poriadne ocistit, to je zaklad! To znamena H2O2 potom Octenisept a potom zvazit dalsiu terapiu. Daj si predpisat Alevyn Hell, su to take, papucky a tie tam zostanu podla potreby az 5 dni. Neskor vyskusaj Mepilex Border podla velkosti 7,5 x 7,5cm. al. vacsi. Hlavny je ale, frei lagerung! Nesmie na tom chodit a ak je diabetik je to zdlhavy proces.

Ja nemám dobré skúsenosti s Family Healht. Som u nich jeden a pol roka, ale mala som len jednu dobrú rodinu aj tá s nimi nebola spokojná. Bohužial trvalo to krátko, lebo pacientka umrela. Veľa sľubujú a málo splnia. Hľadajú nové opatrovateľky, pretože tie čo to skúsili cez nich im odchádzajú. Spočiatku sa u nich neplatilo, ale oni zarábajú pekné peniaze od rodín, tak si nemyslite, že to robili nezištne. Berú všetok odpad, čo korektné agentúry nezoberú.

Dobry den, neviem kde pracujete ale ak vo Viedni, tak vam ho vydaju na pockanie na zivnostenskom urade, ale ak niekde inde, tak ak dobre viem, tak to ma na starosti Wirtschaftskammer, skuste tam.

Pre Líviu - veľmi pekne Vám ďakujem. Eva

Pre danu - agentúru: Sprostredkovateľské agentúry trvajú na svojej preprave nie kvôli pravidelnému striedaniu opatrovateliek, ale na 100% je to biznis pre agentúru aj pre šoférov. Samozrejme, že opatrovateľka, ktorá potrebuje súrne prácu, tak zmluvu aj s blbými podmienkami podpíše. Nehorázne od agentúry je to, že si opatrovateľka so striedačkou nemôže prispôsobiť termíny, hoci rodine je to jedno.

Ahojte, raz rocne dostavam rod. pridavky, mam vysokoskolacku a odovzdala som len, ze ukoncila semestre, to bolo vydane zo skoly na tom boli tie body kolko ziskala. Za tento rok odovzdam na buduci rok v januari ale ma len jeden semester ukonceny a potvrdenie o tom, ze jej povolili prerusenie studia, ale od septembra zacina na inej skole. Dufam, ze dostane rodinne zase.

Ahojky, ja som este v aprili dostala vyplatene rod. prid. ako rozvedenej mi vyplacali kazdy 2 mes. no a v juni nic a ked som tam bola osobne, ze mi poslu papiere, ktore musim vyplnit, dolozit v nemcine znovu to iste rozhodn. Zo sudu o vyzivnom, co uz uplne pred zacatim vyplacania dostali a k tomu vypisy z uctu, kde mi exman. posiela vyzivne - to pytali od jan. 2010 a ze teraz to musia prehodnotit a spatne dostanem vyplatene v jan. 2011 a to dovtedy co mam synovi nekupovat oblecenie, neplatit internat, atd? A to som pocula, ze este budu znizovat pridavky o sumu, co exman. plati vyzivne, tak sa mame zienky na co tesit. To robime za tolko, co tu bola donedavna podpora - 700 eur a teraz im zdvihli na 900 eur, nieje to smutne, ze niekto si vala sunky a dostane 900 eur a my sme od vlastnych deti 2 tyzdne mimo a za namahavu pracu mam pocit pod ich hranicu zivot. minima? Poradi ci vysvetli mi to niekto? Dokonca vcera som stretla na SVA dve Slovenky, tie povedali, ze sa prehodnocuje ci budu vyplacat rp nam, ktore mame dieta na Slovensku. A mne chyba kazducke euricko, vopred dakujem za vase ohlasy.

Nemám nič proti takejto doprave, ak len neplatí cestu raz rodina a potom ešte aj opatrovateľka, čo sa bežne stáva. Za posledných 6 mesiacov som využila 2x takúto dopravu, podotýkam, že zo zabehnutej firmy a zakaždým som budila šoféra, aby nezaspal. Idú večer z východu a celú noc a celý nasledujúci deň naspäť. Cestu si skracujú nezmyselnými krkolomnými skratkami, aj keď je je možnosť ísť o 20 km ďalej bezpečnou cestou. Prestávky? Tie čo takto cestujú vedia ako to je. Dopravcovia hazardujú s našimi životmi a pre tie, čo nemajú blízko železnicu iná možnosť nie je.

Ja som postupom Frau A. Fischer a jej “novych” spolupracovnicok z Family Health posobiacich na novej adrese vo Wien velmi sklamana. Kedysi mozno robili ako tak slusne, viem to o nich len z netovych debat. Zopsuli sa ako ostatne agentury, dnes vas samotna Anette Fischer bude presviedcat, ze ona je vas zamestnavatel (Arbeitsgeber) a mate drzat hubu, ked ona za vas nieco s rodinou za vasim chrbtom upecie. Po vasom upozorneni, ze je IBA sprostredkovatelom rodiny a Vy ste zivnostnicka, t.j. podmienky s rodinou mate pravo dohadovat s rodinou Vy cez Werkvertrag (zmluvu o dielo) si na vas dovoli zruknut, aby ste si davali pozor na slova. Nema rada zeny pouzivajuce mozog, asertivne a tie, co poznaju aspon zaklady rakuskej legislativy ohladom opatrovania. Nevedome, zufale zeny s neznalostou pomerou v AT - to su ich oblubene potencialne opatrovatelky. To s tym vyberanim 140 eur pred zacatim opatrovania je tiez ich najnovsi vymysel, pritom je to protizakonne ako u nas, tak v AT. Mile damy, co viete dobre nemecky - Family Health je pod vasu uroven a ludsku dostojnost, nech cez nu robia tie, co im staci za Pflegestufe 7 na den v cistom 47 €. Maju najtazsie pripady, komplikovane rodiny, kde sa vystriedalo x opatrovateliek, navyse su arogantni, ale za to chcu, aby ste Vy bola tip-top opatrovatelka s velmi dobrou nemcinou. Kto chce kam, pomozme mu tam, FH patri dnes medzi ostatne rakuske smejdove agentury. Leider.

Veľmi dobre si to napísala, naozaj to tam teraz tak funguje.

Ďakujem Majka za pomoc, dekubit ešte na štastie nie je otvorený a stojí nás to oboch veľa síl. Tie papučky dáme predpísať doktorke. Ak chceš, napíš mi mail alebo ak chodíš na trebárs na Skype, rada sa si s tebou popíšem. Pracujem v Grazi. Ďakujem.

Ahojte. Pracujem cez AIW už tri roky. Väčšie problémy som s nimi dosiaľ nemal. Ale nič nie je dokonalé. S pozdravom Pišta.

Ahojte, poznate niekto agenturu bpv-steiermark? Nasla som ich webovu stranku, ze sprostredkuvaju opatrovatelky, ale su tam informacie skor pre rodiny. Neviete nieco blizsie, co su zac, ake maju poplatky, kde robia pohovory?

Ahojky devcata, nahodou jsem natrefila na Vasi stranku a ted si tady ctu komenty. Mam taky babinku ktera mam dekubity, ale vzdy ji je vylecim a ma kolegynka bohuzel zase obnovi. Jsem na stridcim turnusedvoumesicnim. Hledam praci jako opatrovatelka v Rakousku, muzete mi poradit pres jakou agenturu a nebo zda-li musim mit opatrovatelsky kurz? Momentalne pracuji v Nemecku u Hamburku. Jsem pres slov. agenturu Lotty. Nevite nahodou o nejake rodine, ktera hleda opatrovatelku? Dekuji za Vasi odpoved:njicin@yahoo.fr odpovim na vsechny meily co mi pisnete, hodne stesti ve Vasi praci Vam preji a s usmevem na tvari Jitka

Vazena pani, nemate vo vsetkom pravdu! Nikdo nemoze nikoho nutit aby vyuzivala ich prepravu. Soferi su smrtelne unaveni, a nikdo si nebude riskovat svoj zivot kvoli agenture. Pracujem v AT uz dlhe roky a este ani raz som neisel donutenou prepravou / s autom s agentury /. Ku kazdemu si dovolia tolko, kolko si necha.

Skúste tam zavolať a opýtať sa ich na to.

Ja so cez túto ag. nastúpila len pred 2 mesiacmi, ale zatiaľ nepýtali spomínanú kauciu, asi to budem platiť po ukončení 1 kvartálu. Ten poplatok zaviedli preto, lebo opatrovateľkám dohodili rodinu a potom im “zdupkali”. Toto majú ako takú zábezpeku, aby s nimi op. nevybabrali. To sú moje inf. Čo sa týka stavov pacientov, tak to je rôzne, veď predsa v každej ag. majú ľahšie aj ťažšie prípady. Ženy, ktoré išli naraz so mnou, sú spokojné. Problém mala iba jedna s rodinou a to hneď v ag. riešili a dali jej inú rodinu. Ja neviem, možno o rok budem mať na všetko iný názor.