Nie je to povinné. Zvážte si, či to chcete a za taký poplatok. Veď, ak máte zmluvu s agentúrou, tak ste s ňou dobrovoľne podpísali zmluvu, kt. by ste mali dodržiavať.
Čo sa týka dovoleniek, podľa môjho názoru by si mala opatrovateľka naplánovať dovolenku v čase, keď nie je v rodine. Plánovať by sa tak mali aj - napr. lekárske ošetrenia a zákroky. Prepáčte, ak som sa niekoho dotkla, ale tak by to malo byť - či nie ?
Napíšte na office@ihre24hbetreuung.eu, pošlem Vám.
Ahojte! Prosím Vás, necestuje niektorá z Vás v piatok doobeda do Viedne vlakom alebo autobusom? Ak sa tu niekto nájde, ozvite sa. Ďakujem.
Kamarátka sa informovala na SVA a tam jej povedali, že ak si platí pripoistenie, materskú dostane. Ale: materská je v Rakúsku len 16 týždňov - 8 pred a 8 po pôrode, volá sa to Wochengeld. Na Kindergeld (to je ako u nás rodičovský) už nárok nemá, lebo nemá v AT trvalý pobyt.
Preco sa pytas?
Na všetko ma narok, len treba vela chodit po uradoch, vybavovat a priam ich otravovat. Nie je pravda, ze nema narok na nic. Tam sa o tehotne a matky postaraju, nie ako u nas! Takze vela stastia!
Necestujete niekto v piatok doobeda vlakom alebo autobusom do Viedne? Prosím, ozvite sa mi!
Prosím Vás, neviete náhodou kontakt na pani Kuklinkovú? Najradšej mail. Ďakujem.
Kuklinkova ma tel:0907046218
Áno ľudské orgány viem vymenovať, i časti tela. To je jasné, že keď sa ho budem pýtať či ho niečo bolí, tak to musím vedieť, to napadlo i mňa :-). Ale i tak si myslím, že mi mohla dať šancu, viem možno ju odradil môj vek, ale ona zasa odradila mňa od tejto práce. Keď som si robila opatrovateľský kurz, zo začiatku som sa toho bála, ale keď som videla v nemocnici tých ľudí, bola som rada, že som tam a môžem im pomôcť. A keď som odchádzala z pohovoru, už som vôbec nemala chuť hľadať niečo iné. Ukázala mi a dala mi ozaj krásný vstup do života. Veď aj mladý ľudia vedia robiť a nikto učený z neba nespadol. Všetko je to len o praxi a chuti pracovať. Teraz už viem, že to nie je všetko také jednoduché. A s nemčinou si myslím, že som na tom celkom dobre. Odmaturovala som z nej na jednotku, v Nemecku som bola i na praxi v hoteli a komunikovala som v pohode (na tlmočníckej úrovni to nebolo, ako dotyčná slečna alebo pani požadovala to nie). Ozaj záleží na tom akých ľudí stretnete a koľko máte šťastia. Teraz skúšam iné agentúry, tak dúfam, že ho budem mať viac:-)
A máte niekto skúsenosti s tou agentúrou Joma? Aké to tam je a tak nejaké info. Ďakujem.
Ahojte baby. Potrebujem poradit. Od maja som v novej rodine a este stale nemam pracovnu zmluvu. Teraz ju potrebujem kvoli rodinnym pridavkom, lebo tu na SK mi nechcu potvrdit tlaciva E401 a E411 bez pracovnej zmluvy. Pridavky mi pozastavili, ked som presla do novej rodiny. Syn deda, ktoreho opatrujem, mi povedal, ze prac. zmluvu si mam sama urobit a oni ju len podpisu. Pritom v predoslej rodine ju robil syn domacich par dni po mojom prichode. Poprosim nejake rady na sarluskaa1@azet.sk
Dobry vecer, ste zivnostnicka, alebo pracu vykonavate ako zavislu cinnost?
Ak ste zivn. s rodinou musite uzatvorit Werkvertrag, teda zmluvu o dielo. Vyplnite ju s rodinou, lebo oni si v nej musia svoje rubriky vyznacit. Podpisete, kopiu si urobte a predlozite na Slov. urade. A potom na Finanzamt aj pre SVA poistovne. To iste urobi rodina pre Finanzamt, alebo Sachwaltera ak maju. Ak ste na pracovnu zmluvu uzatvara sa Arbeitsvertrag, tam su ine podmienky.
Milá Lucia, tú agentúru Joma veľmi nepoznám, ale ja sa asi zaregistrujem cez rakúsku Via Viva ak chceš kontakt, tak sa ozvi.
No ja som teraz skúšala agentúru St. Antonius, sú tam síce poplatky, ale zasa majú len prácu vo Viedni a okolí tak to je super a hovorila som s takú milú paní cez telefón. V pondelok, že sa jej mám ozvať a uvidíme. Vraj je to seriózna agentúra neviem.
Pre Luciu ozvi sa 0903427600.
Dakujem za odpoved. Som zivnostnicka. A tu pracovnu zmluvu by podla mna mala urobit rodina, a nie ako mi povedal dedov syn, ze si ju mam sama spravit a oni ju potom len podpisu. Som tam od maja, takze vlastne som tam teraz v podstate na cierno a nechcem mat zbytocne problemy.
No, ale musí mať aj potom aktívnu živnosť a platiť si odvody do SVA.
Mozem potvrdit, ja cez nich pracujem od decembra, po pol roku som odisla z rodiny, lebo mi nechceli davat volno, druhu rodinu mi nasli po kratkej dobe, zial tam pacientka zomrela a teraz mi hladaju novu rodinu. Je to seriozna agentura, aspon ja mam take skusenosti.
Dobry den. Chcela by som sa spytat ci niekto, kto pobera rodine pridavky v rakusku kazde dva mesiace, ci mu prisiel z finanzamtu uberprufung des anspruches auf familienbeihilfe? Aj ja poberam rodine kazde dva mesiace, mala som ich schvalene do septembra a minuly rok mi tlacivo poslali automaticky sami, tak teraz neviem ci tam znova pisat alebo pockat. Dakujem. Prajem pekny den.