Ahoj Jani, prosím pošli mi na email kontakt na rakusku agenturu. Dik. Jana
No ono je to tak, ani ja nemám zmluvu, že musím používať dopravu z agentúry, na začiatku to tak nebolo, ale teraz už agentúra dáva do zmluvy aj to. A cestujem s nimi, aj ked mi to nevyhovuje (unavení, neskúsení a ospalí vodiči, autá sa kazia, cestuje sa príliš dlho, lebo do áut naberú maximálny počet žien aj 6, 7, 8). Ale mám celkom obstojného pacienta. Ak tu skončím a poviem, že necestujem dopravou z agentúry, viackrát pacienta od tejto agentúry nedostanem, alebo takého, kde sa menia opatrovateľky každý turnus. No jednoducho je to vydieranie a oni dosiahnú aj tak to čo chcú. Možno by sme sa mali sťažovať na WKO. No a ešte niečo, väčšina prepravcov pracuje na čierno, žiaden doklad o úhrade dopravy Vám nedajú.
Ahojte milé opatrovateľky, počuli ste už niečo o pendel geld? Vraj to súvisí s naším pravidelným cestovaním. Počula som, že niektoré opatrorovateľky to majú vybavené. A na druhej strane som počula, že na to nemáme nárok.
Ahoj Andrea, ja tiež poberám prídavky každý druhý mesiac, resp. poberala som do júla. Potom mi prišli z Finanzamtu všetky formuláre na vyplnenie, čiže všetko som musela zasa na novo dokladovať. Len neviem či to je vo všetkých Bundesland tak, ja som v Oberosterreichu. Ja si myslím, že si tam radšej zavolaj a oni Ti povedia čo ďalej.
To áno, naďalej platiť poistenie, ale keď uznajú tie prídavky, stojí to za to.
Ahojte, potrebovala by som pomôcť. Vie mi niekto poradiť kde a ako si vybavím formulár E 106. Pretože už som tam volala asi pred pol rokom a ešte nič a na adrese, ktorá bola uvedená pre moju poisťovňu - Wiener Gebietskrankenkasse, som nič nenašla. Prosím.
Ahoj, zavolaj na SWA a poziadaj si, aby ti poslali ziadost na formular E106. Poslu ziadost, vypises adresu na Sk, podpises a poslem naspat. A oni ti poslu potom formular E106.
Dufam, ze som ti tym pomohla. Ahoj Livia
Ahoj, pendel geld = Fahrgeld, cize peniaze za cestu. Rodiny vacsinou uhradzaju podla stareho - polovicu cestovneho, niektore cele cestovne a niektore podla dohody. Ahoj Livia
Ahojte, poznate nektora Agenturu St. Antonius? Ked mate na nich kontakt, napiste mi na email. Dakujem. jana131313@zoznam.sk
Tieto dve veci nie sú jedno a to isté. Prvé sa týka závislého pracovného pomeru a je v niektorých častiach Rakúska poskytované aj nad rámec zákona.
Zdravím, chcela by som sa opýtať aký je postup pri zrušení živnosti v Rakúsku. Dá sa to vybaviť aj elektronicky, či len osobne? Ďakujem.
Ahoj, chcem sa opytat do akej miery je zodpovednost za pacienta, pokial sa stane nehoda? Ak niekto vie prosim odpiste, dakujem.
Ahojte, chcem sa spytat, ci niektora z vas co pracuju v Rakusku alebo v Nemecku nema zaujem konverzovat so mnou po nemecky, mam zaklady ale plynulo zatial nehovorim, pripadne nejake rady ako pokrocit v nemcine tu na Slovensku.
A kde byvas na Slovensku?
Daj na seba kontakt.
Ahoj Sisa
Ahojte žienky. Má niektorá z Vás skúsenosti s agentúrou TMT Partners z Prešova?
Ahoj, nemusia ti tu ziadost posielat, mozes si ju vytlacit z tejto stranky a potom poslat na adresu SVA - Landesstelle Wien, Wiedner Hauptstrasse 84-86, 1051 Wien. Willkommen am Portal der österreichischen Sozialversicherung
Pýtala som sa kamošky, čo presne jej povedali ohľadom toho rodičovského príspevku a máš pravdu, musela by si držať živnosť a platiť odvody. Ale zároveň by musela mať trvalý pobyt v Rakúsku, rakúskeho gynekológa a rakúskeho detského lekára. Tak jej to povedali na SVA vo Viedni.
Ahoj ja som na tom s nemcinou podobne ako Eva, poradis nieco aj mne? Dakujem.
Prosím Ťa, o ktorej serióznej agentúre vravíš? Ja som mala smolu, išla som cez Viedeň pýtala som si rodinu nefajčiarov. Dali mi takú fajčiarsku rodinu, že som pre dym nevidela. Keď som povedala, že dym mi vadí, nedali mi už žiadnu rodinu. Ďakujem.
Ahoj Sisa, moja adresa je e.packova@zoznam.sk. Byvam v Batislave - Dubravke. Eva