Opatrovateľky v Rakúsku

Ahoj aj ja by som sa rada stretavala v case volna som v Hohenauch ade March. Ozvite sa mi niekdo.

Dobrý večer. Aké máte skúsenosti s touto agentúrou?

Zravím všetky čitateľky týchto stránok, chcem sa opýtať žien z východu či nepoznate niektorá z vás ondecko.a@zoznam.sk ponúka prácu do Nemecka, ďakujem.

Zdravim vas som Olga zo Skalice, je to velmi blizko pri hranici s Hohenau, som tiez opatrovatelka a rada by som sa s vami stretla c. t. 00421907699245 len sms. Tesim sa.

Dobry den, mam k vam prosbu. Pocula som, ze nemusime byt v zivnostnenskej komore v Rakusku, ze sa mozeme odhlasit, prosim vas ak viete ako, to mi prosim poradte dakujem.

Pýtala som sa asi pred pol rokom na to - odpoveď znela: nikto Vás u nás nenúti podnikať.

Nic si z toho nerob, kazda sme tak zacinali, ale zalezi na rodine. Ja ked som zacinala, tak s babcou “sme si sadli” - a ja som polozila na stol v kuchyni velky slovnik a ked bolo zle s babcou, tak rodina a ja sme pomocou slovnika komunikovali. Oni hladali nemecke slovicka a mi ich ukazovali a ja nase a som im ukazovala. Vsetko je o pristupe rodiny. Vacsinou to tak byva, ze ak rodine zalezi na starenke, alebo starcovi a vidia, ze mas k pacientovi ludsky pristup, tak sa snazia najst sposob komunikacie s opatrovatelkou. Hlavu hore, neboj - o rok sa uz budes nad tym usmievat. Drzim palce. H.

Ivetka, mala si mladej povedať, aby hovorila spisovne, teda Hochdeutsch, potom by si nemala problémy. Zrejme to však nebolo na príčine toho, že ťa poslala preč. Aj varenie bola len výhovorka. Ak ťa už absolútne žiadny dôvod nenapadá, tak mladá asi žiarlila.

Dakujem

Nemáte čislo na pani Barusovu?

Dobrý večer, chcela by som Vás spýtať, čo všetko ste potrebovali, aké tlačivá na rodinné prídavky, za radu vopred ďakujem. Ľubica

Ahojte kočky, máte niektorá skúsenosti s agentúrou St. Antonius? Napíšte mi prosím nejaké info a ako to tam chodí. Veľmi pekne ďakujem.

Vie niekto niečo o agentúre Family Health, alebo o pani Susanne Ganster? Nemožem sa s nimi spojiť.

Robi niekto z vas v bisambergu, ozvite sa!

Bud rada, ze si sa k Family Health ani nedovolala. Vymyslaju nove finty na OP a vyzaduju poplatok dopredu. Cakaju velmi dobru nemcinu, ale elementarnej slusnosti k OP sa nenaucili, ved my (rodiny platia slusny sprostredkov. poplatok) ich cez opatrovanych pacientov zivime. Navyse ponuknu najkomplikovanejsie rodiny vo Wien. Som zvedava, co budu robit, ked sa minu OP s dobrym NJ od nas. Viedenaci velmi Rumunky a Bulharky nemusia.

Dobrý deň, blahoželám všetkým Máriám, k dnešným meninám.

Blahoželam Markam, Mariam, Marienkam všetkym op na Slovensku. Budte zdrave a štastne.

Dobry den prosim vas aky je to paliativny pacient?

Ahojte chcela by som sa aj ja s vami poradit. Prihlasila som sa na kurz nemciny v kosiciach, jazykova skola OLC NA Stefanikovej ulici. Viete o nej niekto nieco? Potom si planujem spravit aj opatrovatelský kurz cerveneho kriza, ale pocula som, ze musi obsahovat min. 400 hodin je to pravda?

Paliatívna starostlivosť - je komplexná starostlivosť o chorých, ktorých život sa neodvratne blíži ku koncu. Cieľom paliatívnej starostlivosti nie je predĺženie života chorého, ale zlepšenie jeho kvality pred smrťou. Ide o starostlivosť o pacienta po stránke nielen fyzickej (medicínsko-asistenčné procedúry – napr. zmierňovanie bolesti, kontrola symptómov) , ale predovšetkým psychickej a duchovnej. Do bežnej starostlivosti o umierajúceho pacienta môžeme zahrnúť podávanie stravy a hydratáciu, hoci aj umelo zabezpečované, pomoc pri dýchaní, hygienu, podávanie bežných liekov, atď.