Opatrovateľky v Rakúsku

Ahoj Dani, to je somarina 400 hod. ČK dáva 226hodín = máš to potom rozdelené na teóriu, praktickú časť, prax v DD a záverečné skúšky. A ešte k tej nemčine, veľa sa sama uč a keď máš niekoho alebo poznáš, kto vie kecať po nemecky, tak hlavne sa uč konverzáciu. Asi toľko, držím palce.

Vie niekto poradiť, či mám ako opatrovateľka v Rakúsku nárok na zvýšenie slovenského dôchodku po piatich rokoch opatrovania?

Ahoj, splňaš už dôchodkový vek aj podľa rak. zákonov a máš už v Rakúsku odpracovaných 5 rokov na živnosť (platila si 5 rokov odvody) ? A prečo by sa mal zvyšovať slovenský dôchodok? Myslím, že ak splniš podmienky tak dôchodok dostaneš z Rak. - možno.

Opatrovanie v AT nemá nič spoločné so zvyšovaním dôchodku na SK. Na SK ti akurát zarátávaju odrobené roky v AT, ale na jeho výšku to vplyv nemá. Ak splníš rakúske podmienky odrobených rokov do dôchodku, tak dôchodok alebo alikvotnu čiastku dostaneš z AT.

Ahoj, po piatich rokoch je to asi 700 euro ale len jednorázovo až chceš to mať vyplatené, žiaden dôchodok, však to je v zákone, len roky sa započítajú a to je všetko, presne ako si písala.

Pre Ivanu. Ja som tam robila skoro 1 rok, ale teraz mi babka zomrela. Prezvon ma, ak chceš, Možme sa porozprávat. Mne sa Bisamberg veľmi páčil. tel 0917391808. Hela

Ahojte, prosim vas ako si zistim zostatok na karte Yesss. Dakujem

Dobrý deň, môže mi niekto poradiť? Od 3.5. 2010 mám otvorenú živnosť v Rakúsku, ale zatiať som žiadny živnostenský list nedostala. Posielajú mi všelijaké ponuky, oznamy o školeniach a pod., ale ŽL neposlali. Je to normálne alebo mám na WKO zavolať, napísať? Ďakujem za radu.

Najprv vytocit cislo Guthaben, potom az sa ozve stlacit 3 a potom zasa 1 a automat vam povie vas zostatok, yesss.

Dakujem pekne, a to cislo na Guthaben je ake? Ta info nie je pre mna ale priatelku, ja mam ineho operatora.

Ahojte, chcela by som sa opytat, ci viete niektora o tom, ze vysiel novy zakon o tom, ze rozvedene a slobodne matky nemaju narok na rodinne pridavky, vopred dakujem, napiste prosim.

Dobre ranko kolegynky, prosim Vas pozna z Vas niektore agenturu AIW? A ak ano, ake mate s nou skusenosti? V utorok robia v Bratislave pohovor a rozhodujem sa ci mam ist, som bez roboty uz dva mesiace ale bojim sa aby som nenaletela. Pytaju pri pohovore 70 eur za vseliake poplatky, babenky prosim ozvite sa ak ich poznate, pa, pekny den.

Janka, ak agentura pyta uz dopredu poplatky za pohovor, tak to uz nie je v poriadku. Je vela dalsich agentur napr. Pretorius v Bratislave, kde sa za pohovor naplati, ani ine sprostredkovatelske poplatky. Ved este ani nevies ci ti daju pracu a oni sa porozpravaju z kazdym a nechaju si za to zaplatit. Treba ti to?

Prosím má niekto info, či možno ešte nejaký krátky čas pracovať bez živnosti? Alebo treba mať od prvého dňa práce v AT živnosť? Ide o tie opatrovateľky, ktoré chcú len prvý raz skúsiť, aby sa rozhodli, či to budú ďalej vykonávať. Dík.

Ahoj, ja som tiež nedostala poštou nič, myslela som si, že mi to dali keď som zakladala živnosť, ale to bol len taký doklad o tom, že mám založenú živnosť. Až keď som išla do novej rodiny mi povedali, že to nie je ono. Tak som išla osobne na úrad a tam ho mali založený v mojom spise - vraj som neprebrala poštu (bol poslaný doporučene). Nerobili mi žiadne problémy, dali mi ho a len som podpísala prevzatie.

Ahoj dakujem za tvoj komentar pre janku, mrknem tu ag. co si mi odporucila.

Bohuzial ziadnu Pretorius som nenasla, nie je to nahodou Pretiosus?

Opatrovatelky v Lagenzensdorfe ozvite sa. 0650 641 6443

Jani ak si doma, tak neviem preco rozmyslas ci ist na pohovor, alebo nie. Ak vies nemcinu a mas opatrovatelsky kurz, tak mas sancu sa cez agenturu AIW dostat pracovat do Rakuska. Vsetko nieco stoji. Su agentury, co neplatis za pohovor, ale sprostretkovatelsky poplatatok je ovela vyssi ako v tejto agenture. Ja som s touto agenturou mala dobre skudenosti. Pekny den.

Ano, prepac, je to Pretiosus alebo Best care potazne Hilfswerk vo Wiedni, ktore spolupracuju.