Opatrovateľky v Rakúsku

Ahoj, ja som išla cez pretorius, platila som 50 euro, po preskúšaní z nemčiny, keď neprejdeš tak ti ich vrátia.

Ahoj, no to nie je pravda aj táto agentúra pýta na pohovore 50 eur.

Má niekto prosím skúsenosti s agentúrou Opatrovateľky s.r.o. Krompachy?

Pracujem v tejto agentúre už štvrtý rok, a platil som poplatok až po úspešnom absolvovaní pohovoru. Pista

Dobrý večer nevie niekto koľko sa platí ak chcem zdravotné pripoistenie k živnosti? Ak by som ochorela tak mám potom nárok na nejakú čiastku ale chcem vedieť či sa to oplatí a či s tým má niekto skúsenosti. Ďakujem

Ahojte kolegynky, chcem sa spytat, mate cez den / poobede aj nejake volno? Robim tu kratko, este neviem ako to chodi, ja nemam ziadne volno a ked som si pytala, povedala mi rodina, ze nemam narok. Nie som cez ziadnu agenturu a este ma zaujima plat. Ja mam 45 na den a ked pozeram ostatne ponuky, tak je okolo 65 a podobne na den. Prosim odpiste niekto, kto ma viacej skusenosti. Dakujem moc.

To neni pravda, že nemáš nárok. Voľno musíš mať, pretože naň máš nárok a to dve hodiny denne. Nedaj sa odbiť.

Ahoj Hela. Nie som si ista, ale je to asi okolo 70 eur mesacne.

Ak pracujes na zivnost, musis si sama dohodnut prac. podmienky z rodinou, ale min. 2 hod. volna kazdy den uz z ludskeho hladiska je minimum, ved ako sa da uplne bez volna pracovat alebo 2x pol dna alebo 1 cely den v tyzdni a uzavries s nimi Werkvertrag. Ak ta zamestnaju oni, mas dokonca narok na 3 hodiny aj dovolenku. Ak posles e-mailovu adresu preposlem zmluvu, lebo akosi mi to tu nechce ist.

Pripoistenie sa plati ca. 13,45€ mesacne, pride ti to platit kvartalne s odvodmi. Narok vznika po 6 mesiacoch, to je ak budes marodovat dostanes 10€ na den, ak budes v nemocnici 15€ na den preplatene. Marodku musis zaslat na SVA mailom, postou, faxom tusim do 3 dni?, ale az od 4-teho dna bude preplacane marodne. Ak budes dlho marodovat, listok musis kazdych 14 dni zasielat na SVA.

Toto je moj mail, poslite mi prosim tu zmluvu. Dakujem moc.

Dobrý deň, čo poviete na doplácanie odvodov do SVA, kolegyni prišlo 800 eur po dvoch rokoch, dp. nepodávala. Myslela som si, že sa tomu vyhneme.

Ahojte, nemohol by mi niekto poradiť ohľadom zdravotnej starostlivosti. Chcela by som vedieť, či v AT je tiež lekár na zmluvu s pacientom a tiež podľa regiónov zaradený ako u nás? Ešte ma zaujíma, či môžem chodiť naďalej k našim lekárom a nie len súrnych prípadoch. Neviem, či mám si platiť do našej zdr. pois. 29 eur pre úplnú starostlivosť na Slov. Ďakujem veľmi pekne za odpoveď. pa

Ahoj a ďakujem za radu! Ešte sa chcem opýtať - platia maródku aj keď ochoriem za tie dva týždne čo som doma? Keď nepracujem a mám voľno? Ďakujem, Hela.

Ahoj veď prvé tri roky sú odvody stále rovnaké, to je potom veľmi spravodlivé pre opatrovateľky. Budú si s nami robiť čo chcú tak to vyzerá!

Dobrý deň Evka, chcela by som sa Vás spýtať, či ste si živnost vybavovala sama, či sa to dá vybavit aj elektronicky, ďakujem za odpoved. Ľubica

Ahojte baby idem teraz v nedelu 22:40 z Wien do Bregenz nejdete niektorá?

Hanka je to na tebe - dohode s rodinou alebo s agentúrou. Stretla som baby, čo robia i za 45, jeden pacient chodiaci i za 70. Samozrejme plus odvody a cesta.

Vedel by mi niekto poradiť v prípade PN / pracujem v Rakúsku ako opatrovateľka / či som povinná platiť odvody do SVA. Dakujem

Ahojte milé opatrovateľky, rodina mi nechce pomůcť so živnosťou, počula som, že sa to dá vybavit aj elektronicky, vedela by mi niektorá z Vás pomůcť, resp. poradiť?, bola som sa spýtať na úrade, kde som sa bola prihlásiť, tam mi povedali, že sa to vybavuje v meste Mistelbach, ktoré je vzdialené od můjho prech. bydliska 25 km, na jednom úrade je to gratis a na druhom sa za to platí 75 Eur, najradšej by som to urobila cez internet, ďakujem za rady. Ľubica