Ľubica dohodni sa s rodinou na pol dni voľna v rámci svojej vychádzky ktorú máš, nechoď napríklad 3 dni na vychádzku a potom si vezmi pol dňa. Dopredu si zisti, čo potrebuješ pri vybavovaní a choď tam osobne. Pri prvom vybavovaní živnosti je to grátis všade.
Hanka, mailovu adresu musis napisat do textu, inac ju nevidno. Potom ti zmluvu poslem.
Ahoj Iveta. Kedze my platime odvody Krankenversicherung zo sumy 537,78 eur to ze vraj by sme nemali doplacat nic za 3 roky. Po 3 rokoch sa uz bude platit zo sumy 653,30 a to je uz rozdiel skoro 9 eur mesacne. Viac sa bude doplacat v Pensionversicherug, lebo teraz platime zo sumy 537,78 eur a potom to bude - po 3 rokoch zo sumy 818,30 a rozdiel na poistnom je uz okolo 47 eur. Po 3 rokoch podnikania automaticky sa uz odvody budu platit 200,98 mesacne. Pokial ja mam informacie doplacaju iba tie zeny, co podavali danove priznanie. Pokial pracujete cez agenturu treba si zistit ci nepodali za vas danove priznanie. Neviem, ci som to dobre vysvetlila. Pekny den.
Pre Ivetu: ak kolegyňa dostala doplatok na SVA, tak musela podať daňové priznanie, inak by jej sotva vypočítali takýto nedoplatok. SVA vypočíta nedoplatky a preplatky len na základe Einkommensteuerbescheid.
Ahojte rodáčky! Ktoré ste boli v pondelok 13. na pohovore v Medzilaborciach prosím napíšte ako bolo ako sa ku vám chovali a čo vyžadovali, aké sú to osoby? Budem vďačná nemohla som sa zúčastniť. Ďakujem srdečne!
Ahojte, mohla by mi niektorá poradiť, aké testy robia agentúry z nemčiny, aké otázky asi dávajú, koľko otázok, proste ako to prebieha na pohovore? Ďakujem.
Ďakujem pekne za vyčerpávajúcu odpoveď. Kolegyňa vraj dp nepodávala, pracuje cez Hilfsverk a neviem, či by to bez jej vedomia podali, určite nie zadarmo. Akú má mzdu je možné zistiť aj s pr. zmluvy, ktorá je potrebná pri uplatňovaní si rod. prídavkov, tak neviem. Ešte raz ďakujem.
Ahoj, prosim Ta mozes aj mne preposlat zmluvu na slnecnica@gmail.com, a ak by si mala tak aj vzor potvrdenie o odovzdavani a preberani vyplat, dakujem pekne, Marta.
Ahojte, má niektorá z vás skúsenosť s modemom UPA? Ja som svoj Huawei stratila, kúpila som si v Hoferi nový a ten mi neukazuje spotrebu dát, ako to bolo predtým. Chcela by som si zistiť zostatok na Yesss - kontomanager, a ani tam to nejak nejde, tak neviem. Skúšala to aj rakúšanka a nešlo to. Poradí mi niekto? Ďakujem
Ahojte, prosim vas ako mozem zistit, ci mam vyplatene vsetky kvartaly, pisala som agenture, nech mi posle cez email a oni, ze musim pockat no cakam mesiac aj nieco, neviete mi poradit?
Ahoj, mne sa dve agentúry pýtali len cez telefón, hovorili po nemecky ja som odpovedala, a v tej poslednej tam mi dali preložiť pár slovíčok, asi tri vety, a tiež sa ma pýtali po nemecky asi tri vety a mala som preložiť tiež asi zo tri vety. Napr. čo budeš robiť s klientom cez deň, ako zavoláš lekára, čo budeš variť, choroby a tak.
Ahoj, ja mam ten isty modem a tiez neviem ako to mam zistit. Ale tak uz idem na nom asi tyzden v kuse a stale to ma data.
Ahoj, mozes mi dat kontakt na tie agentury, dakujem.
Skús si dať SIM-kartu do mobilu a zisti si zostatok tam. Snáď sa Ti zadarí.
Odvody do SVA si zisti tak, ze napises do krajinskeho SVA, kde uvedies tvoje VSNR a poziadas, aby ti poslali kopie o uhrade tvojich odvodov.
Ahoj nie si prosim ta, alebo nebola si predtym cez Arios agenturu? Ak ano napis mi na mail, dakujem Ti.
Nebudeš taká dobrá poslať aj mne o aké agentúry sa jedná, Ďakujem kollárová.j@extel.sk
Ahoj. Mohla by som Ťa aj ja poprosiť o zaslanie vzoru zmluvy?
Ahojte. Prosím o zaslanie vzoru zmluvy s rodinou.
Môj e-mail: riuska11@centrum.cz. Ďakujem.
Ahojte! Chcela by som poprosiť, či by mi vedel niekto poradiť. Mám pozastavenú živnosť v Rakúsku od 30.5.2010 a napriek tomu mi prišlo zaplatiť odvody 434, 80 eur do augusta 2010. Nerozumiem tomu. Rodina mi poslala papier s WKO, ktorý som podpísala a na ňom je od WKO uvedené, Stilllegen mit 30.05.2010. Nerozumiem tomu.