Opatrovateľky v Rakúsku

ja som si tiež myslela, že tak zdravotná sestra a dvaja pacienti- to by hádam išlo, ale ona tvrdila, že je to vo Viedni a jeden pacient, dokonca mobilný

Danovaci nedoporucuju zarabat viac, ako 70,-na sen, lebo sa dramaticky zvysia odvody,oni sa dramaticky zvysia uz pri nizsej ciastke a potom aj dane su vysoke.Pre Xenicku, hladam, som myslela, ze si sem davala tu mailovicu, ale sa mylim zda sa.

Oprava, nie na sen, ale na den.

Janka, je to stare ten prispevok od julie

Janka, je to stare ten prispevok od julie

Ahoj…
Pracovala som v Rakusku ako opatrovatelka viac ako rok… Teraz som prisla o miesto tak ci nahodou niekto nemoze pomoct…
dakujem…
meil na mna Dzinaa11@azet.sk…

aj tak, je fajn, že sú tu aspoň nejaké informácie

ale nemylis, je tu niekde, hladaj…

Ahojte,
prosim vas mozte mi nieco vysvetlit ohladne platenia odvodov? rodina mi povedala ze sa platia v trojmesacnych intervaloch…ja som prvykrat zacala minuly mesiac(13.7.) a uz tento tyzden mi prislo ze mam zaplatit 430 euro…rodina tvrdi ze to je za jul, august a september…chcela by som si len potvrdit ci je to naozaj tak, lebo nechcem platit nejako spatne-teda o mesiac dopredu alebo co…ja som si totiz myslela ze ten sek dostanem az v septembri na konci toho tretieho mesiaca tak ma teraz celkom zmiatlo preco uz hned teraz. naozaj nechcem platit spatne za mesiac ktory som tu nebola a dostat nejaky dalsi sek v septembri…vopred velmi pekne dakujem za pomoc

je to tak ako ti povedali odvody sa platia kvartálne, mne teraz rišlo platiť -5 mesiacov som robila a tiež to účtujú až dokonca septembra a je len august. Nič s tým nespravíš.Rodina ti to zaplatí, či nie ?

Dobre ti to rodina povedala, stale sa plati kvartalne, preciataj si prispevky nizsie, pisalo sa tam o tom, kedy sa plati. Za 2Q - jul, august, september do 31.8., dalsi kvartal bude za oktober, november, december splatny do 30.11.

Uz som ti napisala.

dakujem za pomoc hned si precitam aj tie ostatne veci o tom…este raz diky

ahoj, dakujem za odpoved, jasne rodina to hradi len som si nebola ista na 100% ci je to aj za september ked tam bola splatnost do konca augusta…uz som mudrejsia…vdaka

ahojte,sestra pracuje tiez v Rakusku a prisiel jej sek na zaplatenie odvodov.Chcem sa spytat,ze ci si to hradite zo svojho,alebo Vam to plati rodina?Sestra pracuje od septembra 2008 a vzdy si to platila sama zo svojich penazi.Asi to je individualne a zalezi na dohode,ak sa nemylim.Dakujem

Uz si si nato aj odpovedala, zalezi to od dohody a ako je to zahrnute v zmluve…Ja si to platim sama, ale rodina mi to dava k honoraru.

Dakujem

nemate nahodou skusenost s KAROLOM co vybavuje a vozi opatrovatelsky do rakuska ci je seriozny dakujem

Ahojky Xenia, já jsem češka, pracuji v Rakousku 6 let, ale přihlášená jsem 1 rok, od té doby co to legalizovali. Mám k tobě prosbu - kdyby jsi zjistila něco o odvodech po 3 letech, mohla bys mě prosím dát vědět? Taky nevím jak to bude a kolik pak budeme platit. Díky a měj se pěkně Hanka

Ahojte, pre všetkých, čo ešte nemajú v odvodoch jasno, preštudujte si tieto linky prhttp://www.gruenderservice.at/upload/pub/338/348bb457-48ec-4bee-aecc-a24b481455eb.pdf
a ešte http://wko.at/wknoe/rp/Leitfadenpersonenbetreuer.pdf , snaď to bude fungovať