Opatrovateľky v Rakúsku

Neviem, ale mne sa prvý link nepodarilo otvorit, tak este raz aj v nemcine
http://www.gruenderservice.at/upload/pub/338/348bb457-48ec-4bee-aecc-a24b481455eb.pdf
nem http://www.gruenderservice.at/upload/pub/338/cc605e0c-5d09-43b2-b7b2-d8b90875f73e.pdf

Ja by som sa chcela spytat ci si sa dozvedela o tejto ag nieco viac lebo aj ja by som chcela vediet nieco o nej

Nevie niekto poradit ako je to s platenim ked som bola na prvy turnus a rodina mi nesedi a nechcem ist tez dalej

aj mna by zaujimalo ako dalej postupovat

Ak mas na mysli, ako to bude s odvodmi, ked v terajsej rodine skoncis, tak odvody sa platia kvartalne.Cize do 31.8.su splatne mesiace jul+august+september. Ked si momentalne v rodine (je august, cize za odvody dostanes)a chces skoncit u tejto rodiny, tak odvody za september musis aj tak zaplatit tento mesiac. Neostava ti nic ine, len dufat, ze v septembri budes mat novu rodinu, aby si si na odvody zarobila alebo budes v strate. A pozastavit zivnost k 30.9.ak vies, ze tak skoro nevycestujes. Alebo ist (zavolat) do SVA a opytat sa, ci je mozne pozastavit zivnost napr.k 31.8. Myslim,ze ak by to slo, tak na konci roka sa to mozno prerata. Ak by zivnost bola pozastavena k 31.8 - cize v septembri pozastavena, ale odvody zaplatene.Ale to neviem, nemam s tym skusenost.Jedine, ak tak pozastavit na konci kvartalu.

Ahojte nepodarilo sa mi otvoriť stránky a tak vám napíšem postup: zadajte si do googlu:dodatočné zúčtovanie socialneho poistenia v Rakúsku(4-tý odkaz zhora)b1 2009Slowakisch.A5gxg.gxg (str.7)Je tam napísané že sa doplácať nebude.Potom si dajte znova do googlu: Beitragwesen/selbstaentige 2009 sú tam tabuľky pre platby platné vo štvrtom roku.Potrebujem však nájsť ešte ekonomku ktorá mi potvrdí že som to správne pochopila.Pozrite sa na to a napíšte mi svoj názor. Zatiaľ toľko. Pekný deň

Po rozhovore s ekonómkou sa nedopláca len to čo je fixné, t.j.1-2 rok zdravotného poistenia
všetko čo je vyrátané predbežne sa dopláca
čiže 3rok zdravotné a 1-3 rok dôchodkové.
Mám si to overiť na sociálke v Rakúsku.
Čo sa podarilo zistiť vám alebo aký máte nato názor?

Ahoj Wilma, nevieš kde sa dá všetko o odvodoch prečítať v slovenčine? Myslím, že nie všetky si to dokážu preložiť. Vďaka.

Ahojte kocky, nemate niektora skusenosti s agenturou GWS- GLOBAL WORK SERVIS ?

Ahoj Edita,
vidim, ze si si otvorila len nem. verziu, je tam aj v Sk jazyku. Inak, kým, boli preklady, ja som si to prekladala s translatorom, dalo mi dasť času, všetko pochopiť, aj som sa trochu popálila, ale bolo to na niečo dobre, dnes viem, ze bez dobrej zmluvy - prácu nezačínaj !!! A dobrá zmluva, je naštudovať si všetko sama, nie jedna pani povedala , príjemný večer :-).

ahojte, od známej som dostala tel. čislo na pani Lorincovu, neviete mi poradit je seriozna, nájde prácu???

Xénia myslím, že Teba som prosila o ten vzor honorarnote. Pekne prosím, pošli mi ho ešte raz na email.Vďaka.Marika

tiež ma zaujímajú tvoje skúsenosti v rakúsku.ja tam pracujem na živnosť od apríla.teraz práve čakám na rodinné prídavky. už som poslala papiere,len mi zatiaľ nič neposlali.bola by som rada,keby si o tom dačo napísala,aj o tom združení.diki

napíšte niekto ak máte skúsenosti s agentúrou sestier Fabiánových.Ďakujem

Uz som odpisala.

…poradte,prosim ak si chcem pozastavit zivnost, mozem to aj faxom? kde sa da stiahnut tlacivo? dakujem predom

Ahoj robila som cez sestry Fabianové Mariku a Inge a bola som s nimi velmi spokojná sú zlaté a ak je nejaký problém riešia ho .Ale momentálne som na materskej a neviem či sa od mojich prckov dostanem ešte k nim.pa

Dievčatá vie mi niekto poslať tlačivo Honorarnote a Haushaltsbuch. Budem vďačná.Pa.Marika

Pozastaviť živnosť musíš na WKO a stačí to jednoduchým oznámením cez fax alebo mail-je jedno na aký čas ju pozastavíš,pretože budeš platiť 50% ročného poplatku naďalej.

už dávnejšie som tu napísala ,že ste si tu urobili inzertnú kanceláriu-ale my ostatné sme tu na vzájomné poradenstvo-tak že si hľadajte prácu inde tu vám ju nikto neponúkne