Opatrovateľky v Rakúsku

Súhlasím s juliou a dopĺňam, že to platí naďalej, rakúska živnosť bude potrebná aj po otvorení pracovného trhu po 1. januári budúceho roka.

Prosím vás, pozná niekto pani Petru Kinskú? Vďaka vám dievčatá

Slowcare, tiež len registrujú a prácu len sľubujú, žiaľ.

Ahoj Bibi, ten poplatok je do 500 Eur, ale vraj dalsich hoci aj 10 rokov im uz nic viac nemusis platit. Pokial ide o dopravu, najnovsie si zakotvili do zmluvy podmienku, ze doprava len cez ich agenturu. Ale ja som s nimi aj tak spokojna, zazila som uz rozne agentury a tito sa mi zdaju najludskejsi a najserioznejsi.

Počula som, že podľa slovenských zákonov sa nemá jedna služba podmieňovať druhou, takže by tá doprava v zmluve nemala byť. A odmena za rok sprostredkovania je podľa zákona 30 percent z mesačného zárobku, za pol roka menej. Neviem na akú dlhú dobu máš zmluvu, to by si pri 500 poplatku mala mať asi 1666 na mesiac.

Mamičky, ktoré dostávate rodinné prídavky v AT, dostávate nejaký výpis koľko a za aké mesiace ste prídavky dostali? Mne prídavky na účet prišli, ale žiadne rozhodnutie alebo niečo podobné som nedostala. Teraz som v AT skončila a na SK odo mňa vyžadujú potvrdenie z Finanzamtu o výške poberaných prídavkoch v AT. Nič také ale nemám. Ak niektorá také potvrdenie máte mohli by ste mi prosím poradiť ako sa to volá aby som vedela o čo mám požiadať. Ďakujem!

Ahojte, viete mi poradiť nejaké agentúry, ktoré ponúkajú prácu pre opatrovateľky vo Viedni? Ďakujem.

Ahoj, tiez poberam druhy rok pridavky, nikdy mi neprisla suma na nejakom tlacive od nich, ani v samom zaciatku, len ze mi boli schvalene atd., no raz som potrebovala dokladovat vysku prid. na sk na sud kvoli byv. manzelovi, pretoze neplatil vyzivne, tak vtedy som zavolala na finanzamt, ze potrebujem nieco, kde bude vyska prid. vypisana a poslali mi vypis za cely rok, ahoj.

Ďakujem za odpoveď, skúsim teda napísať na Finanzamt a požiadať o to, snáď mi vyhovejú. Ešte raz ďakujem!

Ahojte, musim odpracovat v Rakusku pol roka, aby som mohla dostavat pridavky na dieta z Rakuska? Ziadost na pridavky si mam podat teraz / mam uz zivnost v Rakusku / alebo az po tom odpracovanom pol roku? Dakujem za Vase odpovede.

Ahoj! Mam nejake informacie, ozvy sa mi na mail Marika

Nemusiš odpracovat pol roka. Nárok na prídavky máš hneď od nasledujúceho mesiaca po otvorení živnosti. Treba dať žiadosť na prídavky a dokladovať ostané!

Ahoj, neviem tvoj mail, preto som ti písala svoj, len to tu už nie je, tak by si mi mohla napísať na lola3030@azet.sk

Dobrý deň, včera som sa dozvedela, že pokiaľ je dieťa do 25 rokov na úrade práce vedené ako nezamestnané / na Slovensku /, tak matka, ktorá pracuje v Rakúsku má nárok na prídavky na deti, ale nie samozrejme v plnej výške, ale v nejakej alikv. čiastke. Vedel by niekto o takom niečom? Ďakujem.

Napisala som ti mail, ja tam pracujem u nich, som spokojna

Ahoj Hanka, ak môžeš prepošli mi prosím tiež tú zmluvu, doteraz som pracovala v agentúre, ale teraz sa mi vyskytla nová rodina, kde agentúru nechcú, ja však by som rada mala podpísanú s tou rodinou nejakú pracovnú zmluvu, lebo tú mi bude treba aj pri vybavovaní detských prídavkov v AT, a tiež aby sme mali vo veciach jasno, čo sa týka denného zárobku a voľna. Ďakujem ti. o.k.juliana@azet.sk

Ahojte žienky, vie mi niekto poradiť, ako sa vybavuje v AT daňový bonus? Ďakujem vopred.

Ja to práve vybavujem a poviem Ti pravdu, ak neovládaš zákony nemáš šancu. Odporúčam to dať odborníkom, ktorí sa v tom vyznajú a vedia dobre nemecky. Ja som sa pokúšala sama, ale na príslušnom daňovom úrade ma tak odbili, že som si povedala, že to skutočne tak nenechám. Veľa štastia!

Poraďte mi, podpisala som agentúre prázdne papiere aj s plnou mocou majú len môj životopis, nič iné a po prvom nevydarenom turnuse chcem odísť a zostať na Slovensku. Už dnes som si znova vybavila prácu, v ktorej som predtým robila. Neviem či ešte niekedy neskúsim aspoň si privyrobiť ak nie na živnosť, ale zlá skúsenosť mi vraví oddýchnuť si a tešiť sa, že nič horšie sa nestalo a že som konečne doma. Preto sa pýtam, môže mi agentúra nejako ublížiť ak nenastúpim na druhý turnus - poslala som totiž mail, že končím.

Pani Danková a pre akú agentúru pracuje. Ď