Opatrovateľky v Rakúsku

Ahoj Sisa, ja som poberala pridavky na dceru pocas evidencie na urade prace, mala 19 rokov a bola jej vyplacana ciastka 211 EUR mesacne. Treba dolozit potvrdenie o evidencii a ze nepobera davky v hmotnej nudzi prelozeny do NJ. Vybavovala som vo Wiener Neustadt bez problemov. Vela stasti. Maj sa.

Prosím Vás, nevie mi niekto poradiť, či sa dajú rodinné prídavky vybaviť aj elektronicky, alebo len osobne?

Daňový bonus sa vybavuje pri podávaní daňového priznania za minulý rok. Teraz je už neskoro

Mne prišlo rozhodnutie o výške prídavkov asi týžden po tom, ako mi nabehli na účet, a je tam všetko rozpísané po mesiacoch. Poslali mi to na adresu v rodine, v ktorej momentálne pracujem.

Ahoj Vierka, ja som mala vyplacane pridavky na dceru az po roku, teraz od septembra sa prihlasila na urad prace. Mozes mi poradiť, ako mam postupovat? Dakujem

No pisala som im na email tak dufam že mi to poslu, dik

Ale dá sa vybaviť aj spätne.

Ahoj Hanka - ak môžeš ozvi sa mi na mymay26@gmail.com Ďakujem

Presne toto potrebujem, nechápem prečo to mne neprišlo.

Diky za odpoved.

Dankova pracuje cez agenturu, ktora sidli vo Welse.

Ďakujem za odpovede, viete mi napísať, ako sa to volá po nemecky ten daňový bonus? Prípadne aké tlačivá treba pýtať na vyplnenie na žiadosť o daňový bonus? Mám dve deti, počula som, že daňový bonus je asi 500 EUR ročne, ale neviem, či na jedno dieťa alebo je jedno koľko detí máte.

Daňový bonus dostaneš len vtedy ak más podané daňové priznanie. Písala som, že som sa o neho pokusila sama! Ak si doteraz nepodala daňové priznanie ako ja, musiš požiadať daňový úrad písomne o to, že chceš dodatočne podať daňové priznanie pretože chceš, aby Ti vyplatili daňový bonus. Na mojom príslušnom úrade sa začali tomu brániť, že mi nič nepatrí a že to vyplácajú iba organizáciam. Nie je to pravda. Ten patrí každému, kto poberal v AT rod. prídavky a splňa podmienky. Pozri si stránku vyplácanie RP a DB v rak. Sú to naťahovačky, ale možeš o neho požiadať aj spatne. Nie je neskoro. Ja som to zverila skutocne do rúk ľuďom ktorý sa v tom vyznajú. Nájdeš ich aj na nete! Pomoc opatrovateľkám a ľuďom pracujúcim v zahraničí.

Daňový bonus na 2 deti je približne 669 eur! Určite nie menej!

Dobrý večer, potrebovala by som poradiť ako je to s internetom v Rakúsku. Pracujem už rok v Bad Hofgasteine a kúpila som si už aj notebook, len internet stále chýba, ale nechcem žiadny s viazanosťou, pretože netuším ako dlho tam ešte zostanem. Veľmi pekne ďakujem za radu.

Odkaz pre aninu, internet kupis hocikde ci v hoferi alebo kde, ja mam yes z hofera s dobijacim kuponom.

Ahoj Alda, môžem sa ťa opýtať v akom meste si ty? A nemčinu ako ovládaš, keď si sa u nich zaujímala o prácu, skúšali ťa nejako? Ja mám 2 certifikáty z nemčiny, čiže som už bola na 2 kurzoch, aj mi dokonca hovorili lektory, že mi to ide veľmi dobre, ale stále mám rešpekt pred tým ako ma budú skúšať agentúry. Teraz som po kurze dva mesiace a tak sa mi zdá, že všetko som už zabudla. Ďakujem a prajem ti pekný deň.

Chcem sa spýtať, keď chcem brať prídavky na deti z Rakúska, na Slovensku musím prídavky zrušíť?

Dakujem, hena :slight_smile:

Ahoj Bibi, ja hovorim po nemecky takmer plynule, samozrejme ma v kazdej agenture skusali telefonicky, ale len take bezne frazy, tykajuce sa kuchyne, chorob, mojich osobnych udajov, teda skutocne len taka tzv. “kuchynska nemcina”, ozaj sa nemusis obavat. Ja pracujem uz od maja v takej malej dedine cca 50 km od Viedne, teraz som doma na predlzenom neplatenom volne, lebo prerabam byt.