Ahojte, máte niekto skúsenosti s materskou v Rakúsku?
Chcem sa Vás len opýtať, že či to je podľa zákona, že musia byť odrobené 4 dni v mesiaci, ja som mala odrobené 8 dni a prídavky v dannom mesiaci mi nezaplatili. Ďakujem za odpoveď
Podľa mňa nie na to žiaden zákon. Ja som v jednom mesiaci neodrobila ani deň, lebo som nemala pacienta a v ďalšom mesiaci iba 3 dni a za obidva tieto mesiace mi prídavky priznali, mala som v týchto mesiacoch naďalej bežiacu živnosť a zaplatila som si aj odvody. Rakúsky občan živnostník, či už stolár, krajčírka atď. ak nemá celý mesiac žiadnu zákazku a nezarobí ani cent, dostane prídavky, lebo je naďalej živnostníkom a platí si odvody a to isté by malo platiť aj pre nás. Ja som spokojná, lebo mne zaplatili, ale poznám ženy, čo im nezaplatili, podľa mňa by sa mali odvolať.
Ja som prekvapená, že vy vybavujete daňový bonus, ja som ho dostala automaticky bez nejakého vybavovania, len som dala žiadosť na rodinné prídavky spolu s dokladmi a rodinné prídavky som dostala vyplatené spolu s daňovým bousom, bez toho, aby som o to osobitne požiadala. Daňové priznanie som ešte nepodávala.
K tvojej reakcii toľko, pracujem cez Hilfswerk a nemám žiadne voľno, rodina nechce žiadne voľno dať, tak som to riešila s Hilfswerkom, prišla sestrička z Hilfswerku a vysvetlila mi, že žiaden zákon na to, aby som ako opatrovateľka - živnostníčka mala nárok na dve hodiny voľna neexistuje a je to len na dobrej vôli rodiny a keď mi ho nedajú, tak sa s tým nič nedá robiť.
Nemáš pravdu, na začiatku sa im platí 50 eur a potom 10 eur z každého odrobeného týždňa, tak si to vypočítaj, koľko za rok odrobíš týždňov a koľko im teda za rok zaplatíš. Zdarma boli ešte pred pár rokmi, ale to sa už zmenilo.
Ja som tam robila, škoda, že som o tebe nevedela, už tam nerobím, chvalabohu, lebo som bola v cvoknutej rodine a opatrovateľky sa tam striedali ako ponožky, nikto tam nechcel robiť.
Vie mi niekto povedať, akú agentúru má pani Astalošová z Michaloviec a kto je to?
Dievčence, ak ste niekto vo Viedni 22 becirk ohláste sa mi. Cestujem tam 4. 10. tešilo by ma mať niekoho na pokec.
Ahoj, nuž prekvapená môžeš byť, zrejme nevieš, že nie je bonus ako bonus, že sú 2, takže si si ho a ani nevybavovala, však. Ahoj
Ahoj, 22, je veľký Bezirk, upresni časť, do ktorej ideš. Ahoj
To budem vedieť až v pondelok, budú ma čakať a do rodiny ma zavezú, neviem presnú adresu, idem prvý krát a idem v pondelok vlakom a ty?
Pozastavila som sa nad tým, že píšeš, že má nárok na prídavky od nasledujúceho mesiaca po otvorení živnosti. Ja mám živnosť od 25.9. a prídavky za september som dostala, dokonca dvojnásobné, čo vždy v septembri takto dvojnásobne vyplácajú a nie až od nasledujúceho mesiaca čiže októbra. Za september mám zaplatené odvody, tak mi priznali aj prídavky, aj keď živnosť trvala len pár dní a nie celý september.
Ahoj pošleš i mne dík lubomira.tomcikova@zoznam.sk
Ahoj, môžem Vás poprosiť o kontakt, ja som v Bruku a od apríla vybavujem prídavky, som rozvedena a rodina vravela, že mám čakať, ďakujem. lubomira.tomcikova@zoznam.sk
Ahoj ja som tam bola osobne, je to vec 5 minut a original ma stale doma. Samozrejme, ze ho nepotrebujem, ale ani ho odomna nepytali. No a cez mail sa to da tiez vybavit, mne bolo povedane, ze som v druhom okrese a len som poslala mail a bolo to. Najlepsie je odhlasit sa pred zaciatkom noveho mesiaca, tam potom musis zaplatit poistenie za cely meisac.
Ahoj, staci si len kupit v hociakej pobocke USB na internet stoji okolo 50 eur a dobijat si budes kredit tak, ako na tel. Jednoduche len drahe, jeden GB stoji 20 eur.
Dobrý deň, od Júla mám živnosť, a s Rakúšanom, pracovníkom agentúry, ktorý mi to vybavoval, už nespolupracujem. Ťažko som od neho získavala moje doklady späť. Pravdepodobne som nedostala od neho doklad Gewerbeschein. Neviem ani ako vyzerá. Poradí mi niekto, či sa mám obrátiť na úrad v rakúsku aby mi vydali duplikát? Ďakujem.
alinet68@centrum.sk
Dobrý deň dievčence! Prosím Vás poznáte niektorá agenturu z Bratislavy AIW? Ak áno prosím Vás poradte mi či je dobrá a spolahlivá, lebo už nerada by som sa znovu sklamala v agentúre! Ak mate neiktorá kontak aj na inú agentúru, budem veľmi rada, ked mi pomôžete. Dakujem Vám milé kolegynky prajem príjemný pekný deň.
Ja som v 21 B. Cestujem tiež 4. 10. v pondelok vlakom, tak sa môžeme dohodnúť aspoň na tej ceste. Ahoj