Opatrovateľky v Rakúsku

Vie niekto niečo o agentúre Viva?

Ahoj, ja som v časti Aspern.

Ja som pri zrušení mala poslať kópiu Gewerbeschein a na druhú stranu len napísať, že chcem zrušiť moju živnosť a dôležitý bol podpis. Nechceli odo mňa žiadne formuláre. A už rok mám pokoj, všetko bolo OK.

Vítám Vás všetkých, chcela by som vedieť, či niekto z Vás nepracuje v Stradene. Pondelok tam nastúpim k jednej starenke. Keď áno, napíšte mi.
Ďakujem Alice

Milé dievčence - opatrovateľky, skláňam sa pred vašimi skúsenosťami totiž to tiež som sa rozhodla pre túto ťažkú prácu síce len 11. 9. 2010 končím kurz a nemčinu sa učím ale je to rýchlokvasé učenie takže môžem konštatovať že skoro nič neviem lebo to je len 20hodín takže mám také bobky že asi sa ani von nedostanem tak ľahko ale stále dufam že sa tam zdokonalím. Takže dievčence obdivujem vás.

Moje č. telef. zatial len slovenské je 0915 820506. Ak si tam od pondelku pošli mi rakúske zavolám!

Ahoj Danka, no začiatky sú neskutočne ťažké. Aspoň ja som to tak pociťovala. Prvý turnus, keď som pred 4 rokmi prvý krát nastúpila do Rakúska bola som tam tri týždne a schudla som 5 kg. A keď mi niečo povedali, chytila som sa za hlavu a povedala si: čo tu preboha robíš? Ale prežila som a som spokojná. Len nech mi slúži zdravie a mám dobrú rodinu.

Ale dá sa surfovat aj za 4 eurá na 1GB. len musíš mat účet v rak. banke.

Ahojte. Prosím vás, vie mi niekto poradiť, aký starý môže byť register trestov pri vybavovaní živnosti v Rakúsku? Niekto hovorí, že 3 mesiace, a niekto že 6. Tak neviem. Ďakujem.

Milé budúce kolegyne, to je taký problém sa zamestnať v AT. Nič iné nečítam, len že sa tu hľadá práca. Som iba v kurze a robím si starosti, že sa tam asi tak ľahko nedostanem, keď nikoho známeho nepoznám a nemám v AT, kto by mi tu prácu dohodil. Alebo sa mýlim?

3 mesiace a preložený do NJ

Dobrý deň, chcem sa opýtať, ktorý z mobilných internetov sa najviac oplatí, keď som dva týždne v Rakúsku drei, yess, bob. A1? Ďakujem za radu.

Vie mi niektorá z Vás napísať kontakt na pána Bobala z Prešova? Ďakujem.

Ja mám 3data. Bolo mi povedané, že má najlepšie pokrytie v Rakúsku, vzhľadom k tomu, že nikdy nevieme, kde budeme. Ale pozor: daj si paušál zo zmluvou na 2 roky, lebo samostatné kupovanie gigabitov je drahé - 1 Gb stojí 20,-eu. Pri zmluve máš 6 Gb za 9,-eu. Musíš mať však konto v rakúskej banke a min. ostať na jednom mieste 3 mesiace. Alebo mať kámošku, či ti požičia konto a ty jej budeš platiť.

Milá Ewelin! No ono to je fakt tak. Ak tam nemáš niekoho známeho naozaj sa tam dostaneš veľmi ťažko. Trh je už presýtený. Ale i napriek tomu ti držím palce. Ono to v živote totiž chodí aj tak, že keď človek po niečom veľmi túži a ide za tým, dokáže aj nemožné. Vlastná skúsenosť, len to chce veľa trpezlivosti.

Aj ja by som chcela na toho pana kontakt.

Ten pán nie je z Prešova. Pracovala som zaňho ale nič moc. Musíte jazdiť jeho dopravou a ako sa máte dostať do Rimavskej Soboty.

Včera, ked som cestovala domov tak išla v aute aj jedna opatrovateľka, no vravela, že je z Prešove ten Bobal - ona robí cez neho a chodí iným dopravcom. Dúfala som, že kontakt nájdem na nete tak som si ho nepýtala od nej.

Podpísala som množstvo papierov prázdnych, nič iné nemajú len strohý životopis cez mail. Čo ďalej, keď už sa nechcem s nimi kontaktovať, a naozaj som rada, že som už doma- viac tam nejdem.

Takže oplatí sa to vôbec kupovať a využívať?